www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kada štikla zgazi gas
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 12:53 am    Naslov poruke: Kada štikla zgazi gas Na vrh strane Na dno strane

Prve žene vozači pojavile su se još u 18. veku, u Francuskoj. Za vreme vladavine kralja Luja XV počele su da voze kočije po pariskim ulicama. Ali, od samog početka krenule su saobraćaj­ne nevolje koje su se, ni krivim ni dužnim, upravo njima obile o glavu.

Ondašnji muški zlobnici tvrdili su da su upravo žene odgovorne za brojne saobraćajne nezgode na pariskim ulicama. A, u stva­ri, muškarci su, kada bi za dizginima kočije iz suprotnog pravca ugledali ženu, manje pažnje obraćali na put, a više na nju.

Brojne saobraćajne nezgode u to vreme zabrinule su i Luja XV, pa je on još tada doneo odluku: ženama ispod tridesete godine zabranio je ovu aktivnost. Naravno da je uz takav poče­tak bilo teško izboriti se za više uvažavanja i poverenja u voza­če na štiklama.

Ko pravi veće prekršaje

Sve do samo pre tridesetak godina vrlo malo žena imalo je po­ložen vozački ispit. Danas, kada se njihov broj uveliko povećao, veoma je vidljiva etiketa "žene su loši vozači".

Ipak, jesu li žene zaista loši vozači ili je samo reč o žrtvama kle­veta? Da li je reč o polnoj diskriminaciji ili o razlikama u prostor­noj percepciji?

Većina ljudi kada vidi automobil koji sporo vozi ili čini neke oči­gledne saobraćajne prekršaje odmah posumnja da je reč o vo­začu na štiklama. Ipak, statistike potvrđuju da su muškar­ci uglavnom krivci za većinu saobraćajnih nezgoda, a i često su njihove žrtve. Testosteron, opsednutost velikim brzinama i "divljanje" na putu uzrok su brojnih nesreća. Istraži­vanja, međutim, potvrđuju da je i za žene vožnja automobila opasna po život.

Automobilske nesreće vodeći su uzrok smrtnosti kod že­na mlađih od 35 godina, stoji u rezultatima istraživanja ame­ričkih centara za kontrolu bolesti, a, osim toga, vodeći su uzrok traumatskih povreda mozga kod žena svih godina, piše "Politika".

Šminkaju se ali voze sigurno

Činjenice pokazuju da je većinu nesreća moguće sprečiti, a naj­važnije je ostati usredsređen na vožnju. Podaci navode da je 85 odsto svih automobilskih nesreća rezultat nepažljive vožnje.

Osim vizuelnog odvlačenja pažnje kad se ne gleda put, fizičke kad se rukama ne drži volan, tu je i kognitivna nepažnja, a to su trenuci u kojima nam misli odlutaju negde drugde.

Stručnjaci tvrde da je upravo vožnja jedan od najkompleksnijih kognitivnih zadataka koje izvodimo. Baš zbog toga razgovor na mobilnom, čak i kad se koriste handsfri uređaji, četvorostruko povećava rizik od sudara, što su potvrdila brojna istraživanja.

Iako jedan broj žena ima naviku da se šminka i telefoni­ra upravo za volanom, iskustvo pokazuje da žene profe­sionalni vozači (taksija, tramvaja pa čak i aviona) opre­zno i čvrsto drže volan i da im noga nije laka na papuči­ci za gas, što ipak povećava šanse za sigurnu vožnju.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 116

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 12:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prve žene vozači pojavile su se još u 18. veku, u Francuskoj. Za vreme vladavine kralja Luja XV počele su da voze kočije po pariskim ulicama.

Trebale su i da ostanu na tim kočijama,jer je očigledno da su današnji automobili i saobraćaj previše komplikovani za njihove lepe glave... Laughing Laughing Laughing

sweetlady
..femme fatale..la vraie..
<b>..femme fatale..la vraie..</b>

Datum registracije: 26 Maj 2008
Mesto: Srcem u Srbiji

france.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 10:27 am    Naslov poruke: Re: Kada štikla zgazi gas Na vrh strane Na dno strane

šamar Mr. Green Arrow
jecika_84 je napisao/la sledeće:
Ondašnji muški zlobnici tvrdili su da su upravo žene odgovorne za brojne saobraćajne nezgode na pariskim ulicama. A, u stva­ri, muškarci su, kada bi za dizginima kočije iz suprotnog pravca ugledali ženu, manje pažnje obraćali na put, a više na nju.
i dan danas se nista nije promenilo Laughing Laughing Laughing

jecika_84 je napisao/la sledeće:
Ipak, statistike potvrđuju da su muškar­ci uglavnom krivci za većinu saobraćajnih nezgoda, a i često su njihove žrtve. Testosteron, opsednutost velikim brzinama i "divljanje" na putu uzrok su brojnih nesreća.

Kao i svakoj curi naravno desi se da se sminkam u autu ali samo kada sam u guzvi na periferiku (kada mi je potrebno 45min voznje za nepunih 5km... na primer) inace u gradskoj voznji ili na auto putu ja kao i vecina mojih prijateljica imamo voznju slicnu muskoj "divljamo" desilo nam se X puta da zasviramo nekoj zeni uz reci "ako ne umes da vozis parkiraj se i hodaj" ili "Jaaoojj pa jesi li dozvolu nasla kao poklon iznenadjenje u kutiji praska za ves" (u bukvalnom prevodu Mr. Green Laughing Laughing Laughing ) Recimo kada ugledam pojedine "bisere" za volanom postidim se sto sam zensko Embarassed

shomy-delija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 18 Jul 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 5:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^ Provozaj ti malo Juga 45 po Romaniji... Laughing Laughing Laughing Laughing

šamar
Iskusni član
Iskusni član

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 6:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sweetlady: inace u gradskoj voznji ili na auto putu ja kao i vecina mojih prijateljica imamo voznju slicnu muskoj "divljamo" desilo nam se X puta da zasviramo nekoj zeni uz reci "ako ne umes da vozis parkiraj se i hodaj" Shocked

Lijepo ja rekoh da auto nije za žene,ajd' što divljaju,nego još i ometaju saobraćaj
sa dobacivanjem i vređaju ostale učesnike u saobraćaju... Mr. Green

sweetlady

france.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 8:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolling Eyes Laughing shomy-delija Laughing Ja sam sa svojih nepunih 16 na odmoru u Srbiji "pozajmljivala" Mr. Green dekin Jugo 45 ucila da ga okrecem i parkiram pod rucnom na nepunih metar od zida "Doma kulture" Mr. Green Laughing Laughing Laughing Doduse nije bilo po Romaniji ali vazno je kako vozis a ne sta vozis i gde Wink

šamar Embarassed Laughing nemam oreol nad glavom (imala "rogove" ali to se ne racuna Mr. Green ) nisam andjeo Laughing Laughing Laughing Reagujem na nesto na sta bi svaka normalna osoba reagovala Mr. Green

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 9:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne psuje se kad' vozish.. zato ide suvozac sa tobom.. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

sweetlady

france.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 9:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Patak ja ne psujem Embarassed Laughing Laughing Laughing ni suvozaci Embarassed kritikujemo i vicemo ali to ostaje na tome Laughing Laughing Laughing Laughing

Rada_zemunka
•♥...by your side...♥•
<b>•♥...by your side...♥•</b>

Godine: 27

Datum registracije: 31 Jul 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 9:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

alex je zato specijalista za psovanje kad je na suvozacevom mestu on je expert Very Happy

šamar
Iskusni član
Iskusni član

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 10:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sweetlady je napisao/la sledeće:

šamar Embarassed Laughing nemam oreol nad glavom (imala "rogove" ali to se ne racuna Mr. Green ) nisam andjeo Laughing Laughing Laughing

Nisam ni sumnjao... Mr. Green

sweetlady je napisao/la sledeće:

Reagujem na nesto na sta bi svaka normalna osoba reagovala Mr. Green

Jednom rekoh da za nekog nešto što je normalno ne mora da bude za sve ostale...
Kao meni što je sasvim normalno parkirati na zelenu površinu,
ako nema mjesta na parkingu...što bi trebalo svi da rade...

sweetlady

france.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 10:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolling Eyes "Anarhisto jedan" Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Imas srece u Parizu ti je dovoljno 5min da ti pauk pokupi auto ako nisi propisno parkiran Laughing

Hmm salu na stranu nadji mi osobu koja nece reagovati ako je nekom zelena strelica za skretanje na semaforu a ona krece posle par minuta i to u trecoj Laughing Laughing Laughing Twisted Evil Mr. Green Laughing

šamar
Iskusni član
Iskusni član

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 14, 2009 10:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nisam anarhista,nego me živcira što postoji mogućnost da se napravi potreban parking ali neće da urade to...A kada neko uvozi i registruje auto to prihvataju oberučke...
Mislim šta sve plaćam u saobraćaju i još ako bude potrebno plaćaću i parking mjesto,
samo da ga naprave...Niko na to ne obraća pažnju,a gdje da parkiram auto,
da ga ostavim 8 km od mjesta gdje radim pa ne pada mi na pamet...
Hm,neka pišu kazne, svejedno mi je dop... da plaćam,a mogu hladno da se ponašam kao kauboj i da poderem svaku kaznu i nikad je ne platim...

Naravno,svako će popi*diti i drati se i svirati dok budala ne skonta da
je trebao krenuti pre dva minuta...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Kada štikla zgazi gas Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon