www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pascal Programiranje
Strana 1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Tutorijali ~
::  
Autor Poruka
w-ice87
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 32

Datum registracije: 21 Feb 2005
Poruke: 2

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 06, 2005 1:12 am    Naslov poruke: Pascal Programiranje Na vrh strane Na dno strane

Idea Ovu temu otvaram kako bih prosirio svoje znanje u oblasti programiranja u Pascal-u i podeli svoja znanja sa vama. Ja koristim PASCAL 5.5. Tek sam pocetnik u ovome tako da bi mi trebala vasa pomoc.

Interesuje me kako bih mogao da napravim program koji bi ispisao rezultat sabiranja brojeva u nizu na primer od 1 do 10. Znam da treba da koristim FOR komandu ali mi ne ide. Ja sam moj program napisao ovako:

var
i,a:integer;
begin
for i:=1 to 10 do
a:=a+i;
writeln('i=',i);
writeln('a=',a);
a:=0;
readln;
end.

Ako neko moze da mi pomogne bio bi mu zahvalan!
Takodje pitajte i mene za neke zadatke mozda mogu da vam pomognem iako sam tek pocetnik! Makar za ideju.

Hvala


 
KZS
Upućeni član
Upućeni član





Datum registracije: 11 Mar 2005
Poruke: 395
Mesto: Apatin

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 09, 2005 11:43 am    Naslov poruke: POZDRAV Na vrh strane Na dno strane

Trebao bi imati i brojac u tom programu koji ce ti brojati brojeve od 1 do 10 pronadji u nekoj knjizi od paskala informacije o brojacu.
 
XeXeX
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 04 Apr 2005
Poruke: 9

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 09, 2005 11:44 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ako mislis suma od 1 do 10 onda: (neradim odavno u Pascalu preporucujem ti da predjes na C)

var
i,a:integer;
begin
a:=0;
for i:=1 to 10 do
a:=a+i;
writeln('a=',a);
readln;
end.

tako bi trebalo (to ti je ideja). Sta ti je ono a:=0 radilo na kraju programa. mogao si to uraditi i sa "while" i sa "do until"
 
dziger
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 24 Apr 2005
Poruke: 9
Mesto: Skopje

macadonia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 24, 2005 3:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ideja:
Samo zato sto si na pocetku ja bi ti preporucio da se prebacis na Delphi ako hoces da nastavis sa paskal okolinom, ali moj savet je da odes na C++, koji me malo mocniji jezik i najeksplatiraniji jezik danas.
 
JrJr1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 04 Jun 2004
Poruke: 12

PorukaPostavljena: Uto Apr 26, 2005 9:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neka covek nauci da pliva u Pascalu, pa ce posle lako da se uklopi u OOP okruzenje....
 
yeki
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član





Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 597
Mesto: beograd

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 27, 2005 1:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma sto da se muci sa nekim jezikom koji je koriscen 60-70 godina.Predji na c# ili javu.

_________________
Strip smile
Lose cool
Bleed the day
And break the rule
 
vdjuric
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 31

Datum registracije: 04 Nov 2004
Poruke: 46
Mesto: Bijeljina

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 03, 2005 10:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A nek mi neko objasni zasto ste i jedan i drugi stavili ono readln na kraju...
 
Iwan
Upućeni član
Upućeni član



Godine: 37

Datum registracije: 25 Dec 2003
Poruke: 279
Mesto: Frankfurt/nemacka

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 04, 2005 1:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Moja preporuka ti je ista predji na c ili na javu . A sto se tice paskala nemogu ti pomoci , osim sto imam neke folije sa pascal zadacima i sa resenjima, posto smo ga ucili nekad, samo sto ga ja nisam naucio:) pa ako si zainteresovan mozda bi mogo da skeniram i da ti postavim ovde negde (samo sto su folije na nemackom)
 
danijelns
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 04 Maj 2005
Poruke: 19

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 04, 2005 1:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Treba ti a:=0 na pocetku inace ne zna kako poceti. Readln na kraju je da bi se prebacio u novi red i nista vise. I ne treba ti ono writeln ('i=',i).
 
vdjuric
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 31

Datum registracije: 04 Nov 2004
Poruke: 46
Mesto: Bijeljina

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 04, 2005 10:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa normalno da treba writeln, mora mu nekad negde ispisati rezultat...
 
hoho
Banovan!

Odomaćeni član
Odomaćeni član



Godine: 36

Datum registracije: 23 Mar 2005
Poruke: 1381
Mesto: Ja nisam odavleee

zimbabwe.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 5:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

yeki je napisao/la sledeće:
Ma sto da se muci sa nekim jezikom koji je koriscen 60-70 godina.Predji na c# ili javu.


zato sto je yeki taj program osnova svim tim progravima koje navodis,i ako naucis pascal,c++ ce ti biti puno laksi,java i sve dalje sto ide delpay ,oracle itd itd eto sto- Wink ,uzmi neki tutorial ili vlaskic knjigu paskal sa teorijom i zadacima ako zelis da malo radis na tome,jer na elektrotehnickim fakultetima paskal se polaze na 1 god i to je jedan od razloga jeko i u srednjim skolama se radi!

_________________
Krvave oci,krvave noci,krvavi pogled,kroz staklo te gledam,u njemu se topim,u krvi oci sklopim....krvavo srce moje.....

"Pobjeci od svega ustvari je lako,ako zazmuris jako i pusti da te vjetar nosi polako,bas ovako!"

Ja sam,sto nisam!

Pitanje mora biti pitano!


Poslednja prepravka: hoho datum Uto Maj 10, 2005 1:52 am; ukupno izmenjena 1 put
 
w-ice87
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 32

Datum registracije: 21 Feb 2005
Poruke: 2

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 10, 2005 12:39 am    Naslov poruke: Ispravka Na vrh strane Na dno strane

Nisam najbolje objasnio sta mi tacno treba.
Treba od prilike da izgleda ovako:
a=1+2+3+4+5+6+7+8+9+10=55

Inace ono za while je istina da moze da se stavi, ali sam ja stavio "a:=0"
da bi mi uvek nulirao "a" posto bi nastavljao od zbira "55"!

A readln sam stavio zbog toga da ne moram uvek da idem na RUN pa na USER SCREEN, vec je dosta samo CTRL+F9 i odmah se pokrece!
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Tutorijali ~ -> Pascal Programiranje Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3  sledeća
Strana 1 od 3

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon