:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Marš protiv nasilja, mirna protestna šetnja građana koji se protive nasilnom ponašanju, održaće se u četvrtak u 17 sati u organizaciji nevladinih organizacija, uz podršku omladine LDP, DS i SDU.
Nakon skupa na Platou, učesnici protesta će kroz centar stići do spomenika Pobedniku na Kalemegdanu, čime će simbolično obeležiti pobedu nad nasiljem, piše "24 Sata".
Organizator je podneo MUP-u zahtev za ovaj skup, a kako MONDO saznaje skup je odobren i pored zabrane okupljanja u centru grada.
Nevladine organizacije će do 2. oktobra - Međunarodnog dana nenasilja - organizovati javne akcije kao odgovor na nemogućnost održavanja Povorke ponosa i tri fizička napada na strance.
U najtragičnijem od napada, huligani su 17. septembra u centru grada teško pretukli trojicu Francuza, a jedan od njih, Bris Taton (27), preminuo je danas posle teških povreda glave i grudne aorte.
Marš protiv nasilja organizuju omladina Helsinškog odbora za ljudska prava, pokret Evropa nema alternativu i Gej strejt alijansa, uz podršku Inicijative mladih za ljudska prava, Evropskog pokreta u Srbiji i Beogradskog centra za ljudska prava, kao i omladine DS-a, LDP-a i SDU-a.
Naša poruka je da ne pristajemo na nasilje kao na formu kritike i neslaganja - kaže za "24 sata" Srećko Šekeljić, aktivista Koalicije mladih protiv nasilja.
Na skup bez ideološke pozadine on poziva sve građane i očekuje da će u maršu učestvovati nekoliko stotina ljudi, ali dodaje da bi broj mogao i da prevaziđe očekivanja.
Koalicija mladih protiv nasilja nastala je prošle nedelje, a na Facebook-u već ima preko 5.000 fanova.
U Ministarstvu za ljudska i manjinska prava kažu da oni neće pozivati na ulične proteste. Pravosuđe treba da pokrene postupke protiv počinilaca nasilja, a Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je još pre šest meseci iniciralo da se zabrane organizacije koje propagiraju netrpeljivost i nasilje, kažu u ovom Ministarstvu.
(MONDO)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
auuu, p.. homoseksualce nisam 'teo da idem da bijem al' ove sigurno bih..
|
|
| |
|
 |
voulez-vous ♧Otac Makarije♧

|
Godine: 42
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164

|
|
|
Ovo je ok gest... nema sta.... samo mi se ne svidja jedna stvar.... I organizacija 1389 ce izvesti svoje pristalice na ulice da pruze podrsku, ali na to niko ne obraca paznju... Obraca se paznja samo kad su hteli da idu na geyewe... E pa, ako ce da se igra fer... onda bi trebalo i to da se spomene....
|
|
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| voulez-vous je napisao/la sledeće: | | Ovo je ok gest... nema sta.... samo mi se ne svidja jedna stvar.... I organizacija 1389 ce izvesti svoje pristalice na ulice da pruze podrsku, ali na to niko ne obraca paznju... Obraca se paznja samo kad su hteli da idu na geyewe... E pa, ako ce da se igra fer... onda bi trebalo i to da se spomene.... |
Sve je to politika!
Svi ce da furaju svoju pricu tamo, nece se znaci ko koga.. ovi iz pokreta 1389 i Obraza moraju da se pojave da bi skupili poene da im se ne bi zabranio pokret.
Biserko/Kandic ce da.. zapravo zabole me shta ce da kenjaju al' ne sumnjam da ce biti inventivne pa pominjati sve od Kosovske bitke, preko Srebrenice, Racka do.. zapravo ne znam cega, one znaju da gledaju u pasulj i sve znaju, ipak su ih to ucili u Evropi koju nisu ni videle.
Gej strejt alijansa ce da kaze da su ga zapravo napali jer je nosio roze dux pa su pomislili da je homoseksualac, dok ce "trio fantastico" DS, LDP i SDU da fura svoju standardnu pricu koja, kao po obicaju, nece imati veze s' temom skupa.
Ukratko.
|
|
| |
|
 |

|

|
|
U trenutku i u stanju u kome zivimo licno mislim da su nam potrebni i ekcentrici i ekstremi.... jer ovo nista ne valja ovako.... Neko mora sporadicno, ali organizovano i buntovno da odreaguje.... a dopustanje takvog umerenog reagovanja je zapravo demokratija....
Da smo jasni... protiv svakog vida nasilja sam... Medjutim i dalje stojim iza onoga da je incident sa francuzom POJEDINACNA pojava... Samo.... nisam siguran "za cije babe zdravlje" je ovaj miting? To se mi kao opravdavamo u ocima Evrope.... kao "nas milion koji izadjemo na ulicu nije kao 2-3 njih koji su ucinili neko zlo"? A cela Evropa kao to ne zna? Pa... ako to nije dovoljno Evropi... daj da onda kao u vreme nazi Nemacke... organizujemo pogubljenje... za njihovog jednog da smaknemo nasih 100???? Jer... sem organizovanja nasih ljudi u dijaspori.... ja ne videh ni jedan flajer a ne bilbord koji je finansirala neka zapadno-evropska sila... dok su tone i tone trotila padale zavrat deci po Srbiji.... Znate... ne mogu da volim vise tudju decu no svoju....
|
|
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Mislim da gresis ovo je samo pocetak ako se tome ne stane na put, a i da se razumemo nisu svi Francuzi,Englezi i jos mnogi drugi bili protiv nas,ja mislim da smo mi sami sebinajveci neprijatelji, jer je kodnas najvaznije da komsiji crkne krava ,bitno je da on ima stetu ako ja nemam nikakve koristi ,kada to prevazidjemo sve ce biti drugacije
|
|
|
| |
|
 |

|

|
|
|
^Pocetak chega je ovo, bi li objasnio?
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|