www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Rus skoče sa Avalskog tornja
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 41

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 09, 2009 11:02 am    Naslov poruke: Rus skoče sa Avalskog tornja Na vrh strane Na dno strane

Valeri Rozov (45) dospeo je na naslovne strane širom sveta, kad je skočio pravo u krater Mutnovskog vulkana dubok 700 metara na Kamčatki, kao prva osoba koja se ikada usudila da izvede takav podvig.

Neustrašivi Rus koji u svojoj karijeri ima više od 8.000 skokova, došao je u Beograd i planira da u narednom periodu skoči sa nekog objekta u prestonici, piše "Blic".

“Bejs džamping” je skok sa stabilnog objekta, a skakač otvara padobran samo nekoliko metara pre tla.

“Glavna razlika između “Bejs” skoka i skoka padobranom je u tome što kod “Bejs” skoka skačete sa stabilnog objekta.

Skakač sa padobranom koristi protok vazduha kao podršku, dok kod “Bejs” skakanja nemate nikakav oslonac. Zato je sport kojim se bavim kombinacija veština koncentracije i koordinacije.

Imate jedan padobran i svega dve do tri sekunde da ga otvorite pre nego što sletite. Možda nije najopasnija vrsta sporta, ali je definitivno najekstremniji zbog psihološke napetosti i vremena za koncentraciju”, opisuje Valeri svoje zanimanje.

Valeri je prvi put skočio 1993. godine. Osim što se bavi ekstremnim skokovima, Valeri je planinar već 12 godina i osvajač je mnogobrojnih nagradau.

“U Beogradu je mnogo toplije nego u Rusiji. Takođe, imao sam veoma uzbudljivo sletanje. Zbog nekog problema sa avionom, kružili smo oko aerodroma više od sat vremena.

O Beogradu sam dosta čuo i dosta o njemu znam. Za vreme stare Jugoslavije, za Rusiju je Beograd predstavljao ulazna vrata u Evropu.

Osamdesetih godina su bili jako popularni i vaši filmovi koje sam voleo da gledam. Iz svih tih razloga, jako mi je drago da sam konačno dobio priliku da posetim Beograd”, kaže Rozov.

Valeri je obišao Avalski toranj, Kalemegdan i nekoliko visokih zgrada i impresioniran je potencijalom koji Beograd ima za “Bejs“ džamping.

“Moj predlog ljudima koji počinju sa “Bejs“ skakanjem je da ne bi trebalo da skaču sa bilo koje zgrade samo da bi skočili. Mnogo je važnije da postoji priča iza određenog objekta, bilo da je zgrada, most, litica.

Ne treba rizikovati sa malim visinama, bolje je naći visoki objekat, jer je sigurnije, a i snimci će ispasti mnogo bolji, dovoljna može da bude samo kamera na kacigi”, priča Rozov.

Inače skraćenica “Bejs” (B.A.S.E.) znači Building (Zgrada), Antenna (Antena), Span (Luk), Earth (Zemlja).

(Blic/MONDO)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Rus skoče sa Avalskog tornja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon