Grupa Izraelaca lansirala je sajt za društveno umrežavanje namenjen isključivo deci mlađoj od 12 godina koji je već preveden na osam jezika i ima više od 200.000 korisnika.
Tvorci ovog svojevrsnog Facebooka za mališane koji su nazvali Shidonni kažu da su želeli da stvore svet bez granica bez nasilja i sebičluka, nalik svetu iz dečje mašte.
Koncept sajta je jednostavan, rekao je Ido Mazurski, osnivač i direktor sajta Shidonni.
"Dete nacrta svoj lik ili bilo koji predmet po svojoj volji i mi ga oživimo", objasnio je on, dodajući da je mašta jedino ograničenje u virtuelnom prostoru Shidonnija.
Za razliku od čuvenog sajta za društevno umrežavanje Facebook, koji je Mark Cukenberg osnovao 2005, Shidonni ne dozvoljava interakciju sa nepoznatim korisnicima, garantujući time visok stepen zaštite za koji je prošlog septembra dobio međunarodno proznanje od Koalicije za bezbednost na Internetu.
(Tanjug)
12121988 Početnik Domaćeg.de
Godine: 37
Datum registracije: 17 Nov 2006 Poruke: 23
dobra stvar jedino za pedofile
gkukolj -tončica-palončica-
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
Iz krajnosti u krajnost, ili je nasilje ili svijet bajki, što svakako nije dobro za klince. Pogubiće se još više u svijetu koji ne postoji.
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma