Porodica iz Turske je jednu šesnestogodišnjakinju zakopala živu jer se sastajala za muškarcima.
Jedna 16-godišnja devojka živa je zakopnana u vrtu porodične kuće u turskom gradu Kahta, što je, kako bi spasla čast, učinila porodica koja ju je optužila da se sastajala sa muškarcima, javila je danas agencija Anadolija.
"Medine Memi je pronađena u sedećem položaju u jami dubokoj dva metra. Analizama je utvrđeno prisustvo zemlje u njenim plućima i stomaku, što ukazuje da je bila živa zakopana", rekao je agenciji jedan lekar forenzičar čije ime Anadolija ne navodi.
"Mlada devojka imala je vezane ruke i bila je živa i svesna u trenutku tog mračnog zločina", rekao je taj lekar koji radi u Institutu za sudsku medicinu u Malatiji, na jugoistoku zemlje većinski naseljenom Kurdima.
Zločin je počinjen u susednom gradu Kahta. Telo devojke pronađeno je u vrtu porodične kuće u decembru, više od mesec dana kako je devojka proglašena nestalom.
Njeni otac i deda su uhapšeni, ali se brane ćutanjem, navodi Anadolija.
Turska vlada i udruženja intenzivirali su poslednjih godina napore kako bi se iskorenili zločini "iz časti". Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da su takvi zločini tolerisani u zonama u kojima većinski žive Kurdi, kao i da su u njima najčešći.
Pod pritiskom Evropske unije, Turska je pooštrila kazne za počinioce zločina "iz časti", tako da njima preti kazna doživotne robije.
(Beta)
gkukolj -tončica-palončica-
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
Ako ne mogu stati u kraj počiniocima zločina "iz časti", neka ih "časno" zakopaju žive u zemlju, kao što to ovi već čine svojoj djeci.
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
šćepan mali Upućeni član
Godine: 41
Datum registracije: 28 Maj 2009 Poruke: 312 Mesto: na obroncima Romanije
Nek se niko ne uvrijedi ali ovi muslimani sa svojim shvatanjima su ruglo čovječanstva.
zj0602 Početnik Domaćeg.de
Datum registracije: 09 Nov 2008 Poruke: 2
E đe oni žive majko moja u kojem vijeku .....
D@cha Prijatelj foruma
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla
Svuda ima uvrnutih Ne samo kod muslimana u svakoj veri ima ćaknutih
kArAkAjAc1984 Početnik Domaćeg.de
Godine: 41
Datum registracije: 18 Sep 2008 Poruke: 21 Mesto: Zvornik
ja bih ove roditelje po kratkom postupku....pa ovo je uzas!!!!
_________________ jA i sAmO jA i uVjEk jA i oPeT jA.......
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
Ne znam da li ste gledali snimak, ali tako i treba - javno prikazati "časnu" rodbinu!
Slažem se, i treba ih javno prikazati, ali ja zaista nisam u stanju pogledati taj snimak, jednostavno ne smijem sebi dopustiti još i dodatne stresove
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
Double Hearts Love Sucks
Godine: 36
Datum registracije: 12 Maj 2009 Poruke: 2618 Mesto: i'm an amazing guy who has the killer looks
Sta bi bilo da je imala devojku... nikad saznati necemo
Datum registracije: 18 Sep 2008 Poruke: 21 Mesto: Zvornik
pa ne bih mogla gore od ovoga zavrsiti...
_________________ jA i sAmO jA i uVjEk jA i oPeT jA.......
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma