:: |
| Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Svetski naučnici su se složili da je udar džinovskog asteroida jedino moguće objašnjenje za izumiranje dinosaurusa.
Tim od 41 naučnika iz celog sveta pregledao je istraživanja u poslednjih 20 godina, kako bi potvrdio da je prastanovnike naše planete "zbrisao" asteroid.
Mišljenje nauke bilo je podeljeno. Jedni su tvrdili da je dinosauruse uništio asteroid, a drugi su pominjali vulkanske aktivnosti na području koje je danas Indija.
Nova studija, koju su predstavili naučnici iz Evrope, SAD, Meksika, Kanade i Japana, navodi da su dinosaurusi stradali od udara asteroida prečnika 15 kilometara, koji je udario u današnji Meksiko.
"Sigurni smo da je veliki asteroid krivac za nestanak dinosaurusa. Od udara su nastali ogromni požari, zemljotresi jači od deset stepeni na Rihterovoj skali, i kontinentalna pomeranja, koja su izazvala cunamije", rekla je Džoana Morgan sa Kraljevskog koledža u Londonu.
Ona je dodala da su izumiranju doprineli i pepeo i drugi otpad nastao udarom, koji su lansirani u atmosferu i okružili Zemlju, stvorivši potpuni mrak.
Naučnici smatraju da je udar asteroida bilo "više od milijardu puta jači" od atomske bombe u Hirošimi.
(MONDO)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
To je bio poslednji smak sveta, a gledao sam neku emisiju u kojoj kažu da ih je bilo ukupno šest. Čak su spominjali i koje vrste životinja su dominirale pre petog smaka sveta, ali sam zaboravio.
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Ja više i ne znam koja je ovo teorija o nestanku dinosaurusa po redu.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
ova teorija postoji poodavno nije ovo nishta novo
|
|
| |
|
 |
tomcat318 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 25 Feb 2010 Poruke: 1

|
|
|
...Samo ne mogu objasniti kako su neke zivotinjske vrste kao na primer ajkule kornjache krokodili nastavile ziveti i posle tog udara kao da se nije ni desio.
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|