:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Sneg koji je danas prekrio jugozapadni deo Bugarske sadrži prašinu iz severne Sahare.
Bugarski hidrometeorološki institut saopštio je da upravo ta prašina u pahuljicama daje snegu žuti odsjaj, koji se može videti u snežnim nanosima u Sofiji.
Žuti sneg postao je neočekivna atrakcija za engleske turiste u turističkom centru Pamporovo, javili su bugarski mediji.
(Srna)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Ima li išta na ovom svijetu što se ne smatra atrakcijom? Nemamo pametnijih stvari, nego još gledati i žuti snijeg, jedva gledam u ovaj bijeli i čekam da okopni, samo mi žutilo fali, ali sa sve prašinom iz Sahare
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
Ma mi smo sami po sebi atrakcija sta ce nam drugi
|
|
|
|
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Žuti sneg pun teških metala
Sofija -- Žuti sneg koji je pre nekoliko dana pao u Bugarskoj i južnoj Rumuniji sadržao je "teške metale" i nije obojen peskom iz Afrike, kako se najpre tvrdilo u Sofiji.
Rumunski meteorolozi, na koje se pozivaju bugarski mediji, odbacili su tvrdnju svojih bugarskih kolega da je sneg požuteo zbog peska koji je stigao iz Sahare. Njihova istraživanja utvrdila su da crvenkasti prah sadrži bakar, gvožđe, cink, hrom, olovo, nikl, arsen i kadmijum - teške metale, koji se obično nalaze u zemljištu.
Jon Paun iz rumunskog Centra za meteorlogiju rekao je da su njihove karte pokazale da žuti sneg nema nikakve veze sa Afrikom. Lekari kažu da ti teški metali, u većim koncetracijama, mogu nepovoljno da utiču na zdarvlje ljudi, odnosno jetru, prenose bugarski mediji.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|