:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Žene koje imaju fakultetsku diplomu konzumiraju više alkohola od svojih manje obrazovanih vršnjakinja, rezultat je nedavnog istraživanja.
Žene s fakultetskom diplomom imaju gotovo dva puta više izgleda da se propiju, ali su spremnije i da priznaju da imaju problem s alkoholom, piše londonski "Telegraf".
Sličan, mada ne toliko izražen odnos između konzumiranja alkohola i stepena obrazovanja, uočava se i kod muškaraca.
"Što su žene obrazovanije, to su njihovi izgledi da se propiju i imaju probleme s alkoholom veći", zaključak je studije Ekonomske škole u Londonu kojom je bilo obuhvaćeno nekoliko hiljada Britanaca oba pola starih 39 godina.
Konzumiranje alkohola kod žena se može predvideti već na osnovu uspeha u školi u najranijem uzrastu. Tako devojčice koje imaju vrlo dobar ili odličan uspeh imaju 2,1 puta više šansi da u zrelom dobu svakodnevno piju alkohol.
Autorke istraživanja Frančeska Borgonovi i Marija Huerta, ponudile su nekoliko mogućih objašnjenja ovakvog ponašanja.
Obrazovane žene se obično kasnije udaju i kasnije rađaju. Imaju, takođe, aktivniji društveni život, a često rade u dominantno muškom okruženju u kome postoji kultura konzumiranja alkohola.
Budući da dobar deo njih potiče iz srednje klase, od malena su imale priliku da posmatraju roditelje kako piju, navodi se u studiji.
(Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Mogu vam reći, bez obzira na istraživanje i anketiranje u Britaniji, ima toga kod nas ovdje već poodavno, bogami, samo se dobro prikriva. Možda je u pitanju dokazivanje, pretjerana isfrustriranost, ko zna šta, uglavnom, podosta slučajeva poznajem, ne i odobravam.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Nema sta da se prikriva pa vidi se i iz aviona
|
|
|
| |
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
|
Pa ako tako kazu istrazivanja u redu..ali ima mnogih naravno koji slabo piju ili uopste ne..pa na TV se stalno uz neki film,prikazuje kako je normalno da se uz kafu,kad ti neko svrati ,uz rucak,veceru,susretu sa nekim pije alkohol..mnogi misle onda je to normalno i tako udju u taj zacarani krug alkohola..moja sreca je da nisam ljubitelj pica,pored mene moze stajati ceo podrum,ali mi to znaci kao i polica na zidu..popijem nekad,ali znam granicu,nikad vise od dve case,jer me osamuti brzo..
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|