:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Nekoliko hiljada kupaca je jednim klikom miša prodalo svoje duše kompaniji koja prodaje kompjuterske igrice.
Koliko puta ste kliknuli "next" prilikom instalacije igrice ne čitajući sa čim ste zapravo "saglasni"? Hiljadu puta sigurno. To su radili i kupci online igrica kompanije "GameStation" koja je namerno među svoja pravila tokom marta u ugovor stavila i klauzulu i besmrtnosti duše.
Mnogi su kliknuli čuveno "I agree" i svoju dušu prepisali kompaniji. U sklopu pravila korišćenja kompanija je svojim korisnicima ponudila i opciju prema kojoj bi, da su je odabrali (pročitali), dobili poklon bon od pet funti.
"Game Station" kompanija je objavila da čak 88 odsto kupaca nije pročitalo uslove ugovora i da poseduju nekih 1.700 duša.
(MONDO)
|
|
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Sva sreca sto ne igram igrice
|
|
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Ne začuđuje. Masa ljudi, vjerovali ili ne, uopšte ne pročita klauzule određenih ugovora, samo ih potpisuju. Radim na takvom poslu da uočim takve stvari, samo, nikako im to nije pametno.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
djbolek Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 13 Jan 2007 Poruke: 19 Mesto: bg

|
|
|
Ha ha ha, jel hoce neko da kupi moju dusu prodajem je povoljno uz ugovor na tri godine???
|
|
|
| |
|
 |
ljubisa87 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 20 Feb 2009 Poruke: 21

|
|
Podsjecaju me ne Keba Krabu
|
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Ako su to oni ugovori koje sam imao prilike da klikćem, onda je bilo ili "prodaj dušu" ili "nema ništa od instaliranja/pokretanja igrice", pošto "I don't agree" prekida instalaciju ili registraciju. Ako je u sklopu celog ugovora onda mušterija nije imala mogućnosti da sačuva i dušu i igra igricu.
Pravne začkoljice. A koja je to igrica u pitanju?
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|