www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Biskup priznao da je pedofil
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 07, 2010 2:28 pm    Naslov poruke: Biskup priznao da je pedofil Na vrh strane Na dno strane

Katolička crkva u Norveškoj je obznanila da je biskup Georg Miler u leto 2009. podneo ostavku zbog seksualnog zlostavljanja maloletnika.

Biskup Miler, 58-godišnji Nemac koji je službovao u Trondhajmu, na norveškom zapadu, u leto 2009. je podneo ostavku iz tada nerazjašnjenih razloga.

Biskup Bernt Ejdsvig, koji je došao u službu posle Milerove ostavke, objavio je na svojoj veb stranici da se njegov prethodnik povukao "sa svih pastirskih dužnosti" i podvrgao lečenju, pošto je priznao jedan slučaj seksualnog iskrišćavanja deteta koje je sada "u godinama", ali da su posle toga i drugi slučajevi izbili na videlo, prenela je agencija AP.

Katolička crkva u Norveškoj je ranije saopštila da je u toku istraga o dva slučaja pedofilije iz 1950-tih godina.

U poslednje vreme su izbili na videlo brojni slučajevi pedofilije među katoličkim klerom u Irskoj, Nemačkoj, Austriji, Holandiji, Norveškoj i drugim zemljama, ne samo u Evropi, što je poljuljalo Svetu stolicu.

Papa Benedikt XVI se javno izvinio u ime crkve žrtvama seksualnog zlostavljanja katoličkih sveštenika u Irskoj gde je pedofilija bila rasprostranjena i zataškavana od 1970-tih godina.

Žrtve pedofilije su, međutm, veoma razočarane papinim pismom izvinjenja i smatraju da Vatikan nije priznao odgovornost za te zločine i nije tražio ostavku poglavara katoličke crkve u Irskoj, kardinala Šona Brejdija, što su zahtevale organizacije koje zastupaju žrtve.

I sam papa se našao na meti kritika kada je otkriveno da je svešteniku iz minhenske nadbiskupije, osumnjičenom za zlostavljanje dece 1980, bilo dozvoljeno da nastavi rad na drugom mestu, u vreme kada je sadašnji papa bio nadbiskup dioceza Minhen i Frajcing.

Prema podacima sa veb stranice iz norveške biskupije, ostavka bivšeg biskupa Milera je bila u skladu sa kanonskim pravom kojim se omogućava povlačenje sveštenika iz službe u slučaju bolesti ili kad postanu nesposobni za sveštenčke dužnosti. Miler se posle ostavke 9. juna 2009. povukao u Rim.

Prema podacima Katoličke crkve, u Norveškoj koja ima 4.9 miliona stanovnika ima više od 100.000 katolika, dok je najviše luteranaca.

(Tanjug)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 07, 2010 3:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ma šta da čovjek i kaže na ovo Exclamation Question Gadi mi se i sama pomisao na takve spodobe i sveštenike. Zar za njih ne postoji ovozemaljska kazna, osim povlačenja iz "nepoznatih" raloga i zataškavanja takvih slučajeva od strane samog Vatikana? Čuj mene i pitanja, a znamo svi šta je sve sveštenstvo bilo u stanju uraditi i prikriti. Kako god, bogami bi ja njih razapinjala na krst, sve do jednog, pa nek se gore liječe.

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 07, 2010 6:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Celokupno svestenstvo na zapadu je takvo ociglednjo poremecaji iz vremena drugog svetskog rata imaju dalekosezne posledice

Dabex
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 01 Mar 2010
Mesto: Crna Gora,Nikšić

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 08, 2010 12:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kapa dolje za biskupa koji očigledno "voli" omladinu na svoj "tradicionalan način" , bez starca nema udarca rekoše jednom davno evo kako im se vraće...Boleština klasična pi...

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 08, 2010 10:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislio sam da je celibat uzrok tome, ali i mi smo imali čika-pedofila u mantiji (njega su tukli dok se nije uneredio, i to bukvalno).

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Biskup priznao da je pedofil Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon