:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Muškarci sa višim koeficijentom inteligencije retko varaju svoje partnerke, pokazalo je istraživanje.
Britanski naučnici su analizirali dva velika istraživanja sprovedena u Americi i otkrili da su inteligentniji muškarci manje skloni prevarama od onih sa manjim koeficijentom inteligencije.
"Monogamija je fenomen razvijene civilizacije. Poligamija je bila karakteristična za homo sapiensa koji je tako održavao vrstu", kaže vođa istraživanja Satoči Kanazava.
Viši koeficijent inteligencije je znak evolucije, ali i nove faze čoveka koji je sposoban da se sve više pridržava monogamije, objašnjavaju naučnici.
Mada, kaže Kanazava, mnogima je i dalje teško da se odreknu nasleđa predaka.
A kako stoje stvari sa ženama? Istraživanje nije pronašlo vezu između inteligencije i varanja.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Čudi me da Britanci nisu uspjeli povezati inteligenciju i varanje kod žena. Možda i nisu bile homo sapijens kao muški rod, a izgleda da samo muškarci produžuju vrstu, žene to uopće ne rade.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
E koleginice opet ti britanci, pa zar nismo dokazali da su oni posebna vrsta
|
|
|
|
|
 |
PoweRS Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 14 Sep 2006 Poruke: 31 Mesto: Sverige

|
|
Svidja mi se ovo istrazivanje....
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
D@cha je napisao/la sledeće: | E koleginice opet ti britanci, pa zar nismo dokazali da su oni posebna vrsta |
Ma, uzalud nam posao, moj "vijesnički" kolega, niš' nas anči naša ne pita, samo bombarduje
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
Mogli bi oni da koriste pamet na druge stvari ali su u malom nedostatku iste
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|