www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

U ruskom rudniku 30 mrtvih
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 10, 2010 2:38 pm    Naslov poruke: U ruskom rudniku 30 mrtvih Na vrh strane Na dno strane

Ruska državna televizija saopštila je da se broj poginulih u eksploziji metana u rudniku Raspadska u Sibiru popeo na 30 osoba, dok je njih 60 i dalje zarobljeno u oknu rudnika.

Televizijska stanica Rosija 24 prenela je da je nove informacije o žrtvama novinarima saopštio vladin zvaničnik koji nadgleda akciju spasilačkih ekipa u tom sibirskom rudniku.

Spasioci su za sada uspeli da prodru u neke delove rudnika u kojoj su juče odjeknule dve eksplozije.

Druga eksplozija se dogodila u trenutku kada su se u oknu nalazili članovi spasilačkih ekipa pa među žrtvama ima i spasilaca.

Spasilačke ekipe su prekinule dalju potragu za preživelima zbog visoke koncentracije metana u oknu.

U akciji spasavanja učestvuje više od 500 spasilaca.

(Beta)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 10, 2010 4:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Od kad znam za sebe, tragedija rudara me nikada nije mogla ostaviti ravnodušnom, jako mi je žao svih tih ljudi.

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 11, 2010 3:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

U Rusiji poginulo 43 rudara

U dve eksplozije u rudniku Raspadska u Sibiru poginule su 43 osobe, poslednji je zvanični bilans nesreće, javile su jutros ruske agencije.

Portparol lokalne kancelarije ministarstva za vanredne situacije rekao je da se broj poginulih popeo na 43, kao i da se sudbina preostalih 47 zarobljenih u rudniku za sada ne zna.

Ruske agencije su javile da se premijer Vladimir Putin danas uputio u oblast Kemerovo, na mesto nesreće, kako bi nadgledao akciju spasavanja.

Spasioci su juče nastavili potragu za preživelima posto su u nedelju morali da prekinu akciju zbog visoke koncentracije metana u oknu.

Među stradalima u drugoj eksploziji ima i članova spasilačkih ekipa.

(Beta)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 11, 2010 3:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jedna velika, zaista velika ljudska tragedija.

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Maj 12, 2010 3:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

U rudniku u Rusiji pronađeno još osam žrtava

Broj mrtvih u dve eksplozije u rudniku uglja "Raspadskaja" u oblasti Kemerovo, u Sibiru, popeo se danas na 60 pošto su spasioci pronašli još osam tela u oknima.

Štab ruskog ministarstva za vanredne situacije saopštio je da se traga za još 30 rudara.

U bolnice su smeštene 94 osobe sa povredama zadobijenim u dvema eksplozijama, a četiri osobe su puštene kući posle ukazane medicinske pomoći, javio je Itar-Tass.

Od ovih povređenih osmoro je u veoma teškom stanju, a devetoro u srednje teškom stanju.

Organizovana je individualna i grupna psihiloška pomoć za rođake i prijatelje poginulih i nestalih u nesreći u rudniku.

Trenutno je više o 700 ljudi angažovano u spasilačkim operacijama u rudniku "Raspadskaja".

Ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu izjavio je danas da je moguće da je uzrok dve eksplozije do kojih je došlo pre tri dana iznenadni prodor metana u okna i ugljena prašina.

Oblast Kemerovo je bogato ugljem.

U lokalnim rudnicima dolazilo je do nesreća, a najsmrtonosnija bila je u rudniku Uljanovskaja marta 2007. godine kada je u eksploziji metana poginulo 110 ljudi.

(Tanjug)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> U ruskom rudniku 30 mrtvih Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon