:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Niš - Povređeni devetogodišnji L. J. i dvogodišnji V. S. oporavljaju se od zadobijenih povreda u eksploziji ručne bombe u subotu u 18.50 časova u porodičnoj kući u naselju Medoševac u Nišu.
- Dvogodišnji dečak će u toku dana biti pušten na kućno lečenje, a devetogodišnjak ima povrede prstiju i opekotine na grudnom košu i desnoj natkolenici, ali to je sve sanirano - naglašava dr Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora Klinike za dečju hirurgiju.
Istražni sudija Osnovnog suda u Nišu Predrag Cvetković naglašava da je dečak pronašao eksplozivnu napravu u garaži, a prema prvim izveštajima istrage, reč je o ručnoj bombi od gume, ali nije utvrđeno da li je u pitanju dimna, šok ili suzavac bomba. Dečak je izneo bombu u dvorište, igrao se sa njom i na nekih 30 metara od garaže izvukao upaljač i tada se desila eksplozija. Dečakova majka tvrdi da je bombu doneo njegov pokojni otac Vlastimir, koji je radio na železnici Srbije, ali je bio na Kosovu u toku bombardovanja 1999. godine - ističe istražni sudija.
Komšinica mališana Slavica Stošić priča da je te večeri čula jaku eksploziju i da je odmah dotrčala do njihove kuće.
- Videla sam dete okrvavljenih ruku i njegovu majku Suzanu koja vrišti. Dečak mi je rekao da je u garaži našao gumenu lopticu, da je uzeo da se igra, doneo je do ulaza u kuću i onda je počeo da je otvara šrafcigerom. Čuo je da nešto šušti i pokušao je da je baci, ali je tada eksplodirala. Tu se zatekao i dvogodišnjak iz komšiluka, koji je lakše povređen.
U trenutku eksplozije majka je bila u kući sa bratom blizancem povređenog dečaka.
Majka je vrištala: „Jaoj, sine šta to uradi“. Povređeni mališan joj je rekao: „Ćuti, majko, kad sam ti ostao živ“. Onda me je pitao: „Da li ću da umrem od ovoga“. Zavila sam mu ruke u peškire i nismo čekali hitnu pomoć, moj sin Nenad ga je odvezao u bolnicu. Dečak je bio priseban, čak je sam pokušao da opere ruke od krvi -objašnjava Slavica.
Dečakova baka po majci Jorgovanka Stević veli da je njen pokojni zet Vlastimir bio majstor i da je stalno popravljao stvari.
- Kad su se 1999. godine preselili iz Kosova Polja, nisu imali garažu i mnoštvo alata je bilo kod komšija u njihovoj nezavršenoj kući. Nedavno smo preneli taj alat u njihovu garažu. Dete je među tim stvarima našlo tu bombu. Niko ne zna odakle se tu našla. Umalo da mi nastrada unuk - kroz suze priča baka Jorgovanka.
(Blic)
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|