:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Životni vek žene je kraći što je veća razlika u godinama u odnosu na partnera s kojim je.
Na muškarca, mnogo mlađa žena deluje terapeutski i produžuje mu život. S druge strane, suprug koji je sedam ili više godina mlađi, ženi skraćuje životni vek, ističe dr Svena Drefahla sa nemačkog Instituta za demografska istraživanja.
Životni vek žene smanjuje se i ukoliko je uz nju muškarac koji je značajno stariji.
Rizik od prevremene smrti kod žene koja je od muškarca starija sedam do devet godina povećava se za 20 odsto, dok se muškarcima starijim od žene isti broj godina, rizik od smrti smanjuje za 11 odsto.
Za sada nema preciznog objašnjenja ove pojave, ali se pretpostavlja da ima veze sa psihofizičkom strukturom žene, koja je krhkija od muškarčeve i brže se troši.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
Eto sta mi se pise... jos i ranije da umrem
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
^Nemoj da brineš bez potrebe. Pa to su tek njemačka istraživanja
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

|
Godine: 40
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
Citat: | S druge strane, suprug koji je sedam ili više godina mlađi, ženi skraćuje životni vek |
uh ovo sam propustila, moje samo 4 godine mladji super
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|