www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Bomba u automobilu novosadskog glumca
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 23, 2010 4:03 pm    Naslov poruke: Bomba u automobilu novosadskog glumca Na vrh strane Na dno strane

Novosadski glumac Boris Isaković povređen je jutros u eksploziji automobila u novosadskom Novom Naselju. Glumac, srećom, samo lakše povređen.

Nesreća se dogodila oko 8.30 kada je Isaković krenuo svojim automobilom na probu predstave u Beograd.

On je u eksloziji zadobio lakše povrede i nije životno ugrozen, rekla je portparolka Kliničkog centra Vojvodine Gordana Umićević.

"Boris Isaković je svestan i komunikativan, a trenutno je u opercaionoj sali i hirurzi treba da izvade tri šrapnela koja su se zadržala u telu", kazala je Umićević agenciji Beta.

Portaparolka novosadske policije Mileva Tošić potvrdila je agenciji Beta da je eksploziju izazvala eksplozivna naprava koja je bila postavljena ispod automobila Borisa Isakovića.

"Na licu mesta su forenzičari i stručnjaci za eksplozivne naprave, a nakon uviđaja biće izdato saopštenje", kazala je Tošić.

Isaković je rođen 1966. godine u Novom Sadu, a Akademiju umetnosti završio je u klasi Bore Draškovića.

Bio je stalni član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, gde je bio prvak drame, a jedno vreme i direktor. Od 2000. godine je samostalni umetnik.

Bavi se pedagoškim radom i profesor je glume na Akademiji umetnosti u Novom sadu.

Oženjen je glumicom Jasnom Đuričić.

(Beta/MONDO)

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 24, 2010 4:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Glumcu greškom podmetnuli bombu?

Glumac SNP-a Boris Isaković, koji je teško povređen juče u eksploziji bombe, veruje da je napad na njega bila greška.

Bomba, podmetnuta ispod prednjeg desnog točka, eksplodirala je u momentu kada je Isaković pokrenuo automobil sa parkinga na Bulevaru kneza Miloša 18. Glumcu su se geleri zabili u noge i stomak, zbog čega je hitno operisan, piše "Blic".

"Isaković je zadobio teške povrede, ali nije životno ugrožen. Lekari su mu izvadili geler iz noge i stomaka i njegovo stanje je stabilno. Svestan je i komunicira", kažu u Kliničkom centru.

Eksplozija se dogodila oko 8.30 časova, kada je Isaković sa parkinga ispred zgrade u kojoj stanuje isparkirivao svoj automobil marke "saab". Par sekundi kasnije začula se eksplozija.

"Čula sam jaku eksploziju. Prvo sam pomislila da je u pitanju vežba u obližnjoj kasarni, ali sam tada videla gužvu na ulici i shvatila da je neko povređen", kaže radnica iz trafike na Bulevaru kneza Miloša.

Prema zvaničnom saopštenju policije, eksploziju je izazvala ručna bomba.

"Prvi rezultati policijskog uviđaja pokazuju da je eksplodirala ručna bomba M-52. U toku je intenzivna istraga koja treba da otkrije sve okolnosti, motive i izvršioca ovog krivičnog dela koje je nadležni tužilac kvalifikovao kao ubistvo u pokušaju", saopšteno je iz policije.

"Svi smo u velikom šoku. Ne možemo da dođemo sebi od toga šta se dogodilo, ali najbitnije je da je Boris posle svega dobro. Rane su površinske i sanirane su intervencijom sa lokalnom anestezijom. Ne znam ni ko, niti zbog čega je tako nešto učinio.

Prethodnih dana se apsolutno ništa sumnjivo nije dešavalo, što bi moglo da ukaže da će se tako nešto dogoditi", kaže Jelena Đuričić, supruga povređenog glumca, napominjući da je Isaković tog jutra krenuo u Beograd, na probu predstave Egona Savina.

Aleksandar Milosavljević, upravnik Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu kaže da je jedino utešno to što je video Borisa, konstatovao da je živ, priseban.

"Kada sam čuo šta se desilo nisam mogao da verujem. Prosto ništa što znam o njemu ne mnogu da vežem za takvu situaciju.

Kad smo ga videli u bolnici posle intervencije koju je imao bio je pribran i jedino je ponavljao ono što svi mi danas ponavljamo, a to je pitanje - zašto. Upravo zato što nemam odgovor na to pitanje ne mogu ni da prihvatim da je to bio atentat na Borisa Isakovića. Očigledno se radi o gadnom nesporazumu", kaže Milosavljević.

Motiv pokušaja ubistva novosadskog glumca juče nije nikome bio poznat.

Čak je i sam Isaković rekao da je najverovatnije u pitanju nekakva greška. Mada ne isključujući tu mogućnost, novosadska policija intenzivno radi na otkrivanju, kako počinioca, tako i motiva.

Činjenica koja dodatno zabrinjava je i to što su automobili marke "saab" izuzetno retki u Novom Sadu. Pomenuti auto Isaković je pre par godina kupio od svog kolege i dobrog prijatelja Ivana Lalića, direktora "Sinema sitija".

"Tačno je da je od mene kupio auto. Mada se "saab" i dalje vodi na moje ime, Boris ga vozi poslednje tri, četiri godine. Ja i dalje ne mogu da verujem da je neko zaista pokušao da ga ubije jer to jeste pokušaj ubistva", rekao je Lalić, napominjući da je šokiran celom pričom.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, bomba M-52 je bila pričvršćena pod prednji desni točak auta, a drugim delom je tankim najlonom bila vezana za obližnje drvo. Najlon je verovatno bio vezan za osigurač bombe koji je, u momentu kada je Isaković pokrenuo auto i krenuo u rikverc, aktiviran.
Mada i sam veruje da je najverovatnije u pitanju greška, Lalić se juče podsetio neprijatnosti koje su Isaković i njegova supruga doživeli pre par meseci.

"Pre dva, tri meseca, dok su Boris i Jaca bili na probi, neko im je upao u stan u kojem je spavala njihova ćerka. Takođe, rekli su mi kako veruju da im je neko otrovao i psa", rekao je Lalić za "Blic", napominjući da je Đurđićeva provalu prijavila policiji.

(MONDO)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 24, 2010 4:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Posle svega pročitanog, ludak je znao šta radi i kome podmeće bombu, a zašto, isto tako zna samo on.

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 25, 2010 3:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Glumac koji je preživeo bombu pušten kući

Novosadski glumac Boris Isaković, koji je 23. juna povređen u eksploziji automobila, pušten je danas na kućno lečenje, potvrđeno je agenciji Beta u Kliničkom centru Vojvodine.

Isaković je u eksloziji svog automobila zadobio lakše povrede od tri gelera koja su mu završila u telu, zbog čega je pre dva dana bio podvrgnut hirurškim intervencijama.

Novosadska policija utvrdila je nakon uviđaja da je ispod Isakovićevog automobila eksplodirala ručna bomba M-52, a istraga o motivu ovog napada kao i o počiniocima je u toku.

Napad na Isakovića, nadležno tužilaštvo okvalifikovao je kao pokušaj ubistva.

Novosadski glumac Boris Isaković povređen je u eksploziji u novosadskom Novom Naselju u momentu kada je krenuo svojim automobilom na probu predstave u Beograd.

(Beta)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 25, 2010 4:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja se nešto ponadala da je "istraga" u toku i dala neke rezultate do sada, ali...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Bomba u automobilu novosadskog glumca Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon