:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Nemački Federalni sud pravde doneo je odluku da nije protivzakonito isključiti mašine za održavanje života ukoliko pacijent, koji umire, za takav postupak prethodno da svoju saglasnost.
Sud je oslobodio krivice i advokata koji je savetovao ćerku žene u komatoznom stanju da joj isključi cevčicu za hranu.
Ranije je žena izrazila želju da ne bude održavana u životu pomoću mašine.
Advokat se žalio sudu nakon što ga je niži sud osudio uslovno na devet meseci zatvora.
(Srna)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
[B]Ovo pozdravljam, znam da se mnogi neće složiti sa ovom odlukom, pa tako ni podržati i uvažiti i moje mišljenje, ali ako je već neko dao saglasnost šta da se uradi u takvim slučajevima, to treba da se i poštuje.
Podvlačim, samo ako je osoba pre nesreće izrazila svoju slobodnu volju i želju.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
gkukolj je napisao/la sledeće: | [B]Ovo pozdravljam, znam da se mnogi neće složiti sa ovom odlukom, pa tako ni podržati i uvažiti i moje mišljenje, ali ako je već neko dao saglasnost šta da se uradi u takvim slučajevima, to treba da se i poštuje.
Podvlačim, samo ako je osoba pre nesreće izrazila svoju slobodnu volju i želju. |
Ja se slažem s tobom.
Više bih voleo da me u 80-toj pregazi auto dok budem pretrčavao ulicu, nego da mi pod stare dane život bukvalno zavisi od aparata (a da ne mogu ništa drugo nego da vegetiram). O pelenama neću ni da diskutujem.
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
80 godina koko? pa ako dozivimo 50-60 mi smo na dva konja
|
|
|
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
D@cha je napisao/la sledeće: | 80 godina koko? pa ako dozivimo 50-60 mi smo na dva konja |
Pradeda sa majčine strane je umro sa 92 godine, a baba (njegova ćerka) sa 82. Sa očeve deda je umro sa 87, a baba sa 84.
Meni dugovečnost ne gine. Neću da kraj života provedem kao fikus - da svi trčkaraju oko mene, a ja da ne mogu ni da se mrdnem.
PS: Propustio si najbitniji deo u mojoj izjavi.
Citat: | Više bih voleo da me u 80-toj pregazi auto dok budem pretrčavao ulicu |
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|