www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Novak pobedio sa 3:0 u Splitu!
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 10, 2010 1:47 am    Naslov poruke: Novak pobedio sa 3:0 u Splitu! Na vrh strane Na dno strane

Najbolji srpski teniser pobedio Ivana Ljubičića sa 7:6, 6:4, 6:1 i doneo vođstvo protiv Hrvatske u derbi meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa.

Posle velike drame i taj-brejka, naš prvi reket Novak Đoković dobio je prvi set protiv veterana Ivana Ljubičića sa 7:6. U drugom setu Srbinu je bio dovoljan samo jedan brejk da slavi sa 6:4 i u ukupnom rezultatu nakon nešto manje od dva sata povede sa 2:0. Potom je već imao sasvim lak zadatak i treći set je dobio nakon tri brejka.

U taj-brejku, Novak je utišao malobrojne, ali izrazito bučne i fudbalski nastrojene navijače u Dvorani "Spaladijum" - 7:3.

Priliku da u kratkom roku završi posao u prvom setu, Đoković je imao pri rezultatu 5:3, kada je servirao za set, ali se tada unervozio i loše reagovao na provokacije sa tribina. Ljubičić je posle tri "djusa" vratio brejk, koji je izgubio još u svom prvom servis gemu na meču (0:3).

Đoković je, ipak, uspeo da se smiri i odigra nekoliko vanserijskih poena u taj-brejku, kada niko u Paladijumu nije verovao šta našem asu polazi za rukom.

Na početku meča, u 11.000 mesta prostranom "Spaladijumu", skupilo se tek 3.000 ljudi, ali je vremenom publika nastavila da dolazi, tako da se do kraja prvog seta okupilo oko 4.500 navijača.

U poslednjem gemu pred taj-brejk, kada je Ljubičić servirao pri vođstvu Đokovića od 6:5, oficijelni spiker putem mikrofona preneo je molbu Ljubičića da navijači prestanu sa navijanjem, zviždanjem i "ukanjem" tokom poena, jer to ometa i njega, koliko i rivala.

Ovaj potez hrvatskog tenisera, koji je predvodio "kockaste" do titule u Dejvis kupu 2005. godine, naišao je na odobravanje kompletne srpske delegacije u dvorani.

Novak Đoković je dobio drugi set zahvaljujući brejku u devetom gemu. Posle 40 minuta igre u drugom setu Srbin je uspeo da iskoristi drugu brejk loptu i oduzme servis Ljubičiću za 5:4.

Prethodno, u šestom gemu Hrvat je imao prednost od 3:2 i 30:0 na Đokovićev servis. Novak je stigao do izjednačenja, a zatim Ljubičić do prve brejk lopte (40:30), koju jine iskoristio.

Srpski teniser je istrčavao na mrežu, dobro riternirao i igrao najjače važne poene. Pored toga Ljubičić je imao 17 neiznuđenih grešaka, što je Novaku olakšalo put ka vođstvu od 2:0.

Poslednji gem drugog seta i način na koji je Novak servirao bio je uvertira za njegov vrlo dobar treći set.

Kako je meč odmicao Đoković je delovao sve sigurnije. S druge strane Ljubičića nije služio početni udarac, što je srpski teniser iskoristio i već u trećem gemu je oduzeo servis domaćinu.

Đoković je napravio još jedan brejk za vođstvo od 4:1, a zatim i bio siguran na svoj servis. Srbin je osvajao većinu poena i splitska publika mu je na kraju aplaudirala na dobrim potezima.

Povratnik u Dejvis kup tim Hrvatske je nastavio da niže greške i omogućio Đokoviću da završi posao već u sedmom gemu i to nakon što je Ljubičić napravio duplu servis grešku na meč loptu.

Veteran je imao čak 47 neiznuđenih grešaka, a Beograđanin 20. Zbog toga je nakon dva sata i 28 minuta ostvario svoju 17 pobedu u singlu za Dejvis kup reprezentaciju.

Pobednik duela Srbije i Hrvatske, u polufinalu (17. i 19. septembra) igraće protiv boljeg iz meča Čilea i Češke Republike.

U druga dva četvrtfinalna susreta sastaju se Španija i Francuska, odnsono Rusija i Argentina.

(MONDO, foto: MN Press)

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 10, 2010 1:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Đoković: Znače mi aplauzi u Splitu

Najbolji srpski teniser je zadovoljan što je dobio aplauz od hrvatske publike posle pobede nad Ivanom Ljubičićem.

Novak Đoković je savladao Ivana Ljubičića (3:0) u otvarajućem meču derbija četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa.

Najbolji srpski teniser kaže da je zadovoljan kako je odigrao taj susret, ali i time što ga je publika u "Spaladijumu" na kraju pozdravila aplauzom.

"Zadovoljan sam svojom igrom iako sam imao krizni period na kraju prvog seta. Tada sam slabo servirao. Tu sam imao više sreće od Ljubičića", izjavio je drugi teniser sveta i dodao:

"Prvi set je verovatno bio jedan od presudnih trenutaka u meču. Kasnije sam samo čekao Ljubičićeve greške na njegov servis. Ukupno sam zadovoljan igrom. Kako je susret odmicao, podizao sam nivo svoje igre."

Na pitanje da li je vređanje splitske publike uticalo na njegovu igru, Beograđanin je odgovorio da to nije mogao da utiče.

"U principu, znao sam da moram da budem priseban i skoncentrisan. Ne mogu da utičem na publiku. Igrači i selektor Hrvatske su bili vrlo korektni. Na neke stvari ne možeš da utičeš i tako je to u životu. Očekivali smo vatrenu publiku, tako je i počelo. Na kraju sam čak dobio i aplauz. To mi mnogo znači", istakao je Novak Đoković, koji je istakao da je Nikola Pilić ispravno postupio kada je rekao da ne želi da bude savetnik srpskoj reprezentaciji u svom rodnom gradu.

Bez obzira što je domaća publika imala najbolje namere, ona je zasmetala i Ivanu Ljubičiću, koji je u jednom trenutku i sam zamolio Splićane da ne budu glasni tokom poena.

"Moram priznati da mi je trebalo malo vremena da se naviknem na buku publike. Ipak tri godine nisam igrao Dejvis kup. To je smetalo i meni jer sam i ja gubio koncentraciju kad se oni deru za vreme poena", ispričao je hrvatski veteran i nastavio:

"Zamolio sam da se malo smire jer sam mislio da će se podići kvalitet tenisa, što se i dogodilo. Inače je sve bilo dobro".

(MONDO, foto: TSS)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 10, 2010 12:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bravo za Đoleta Very Happy Exclamation

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 90

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 10, 2010 2:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nisam ni sumnjao u Noleta
ipak ni Ljubičić nije za bacanje da se ne lazemo

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 11, 2010 6:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Novak razbio Marina, Srbija je u polufinalu!

Novak Đoković deklasirao je Marina Čilića u odlučujućem meču četvrtfinala Dejvis kupa i doneo Srbiji treći poen u Splitu! U polufinalu kultnog takmičenja, "orlovi" će u septembru igrati protiv Češke! Bravo, majstori.

U velikom stilu Novak Đoković odigrao je najvažniji meč u istoriji srpskog Dejvis kup tima!

Srbija je prvi put u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa... Tamo će, od 17. do 19. septembra, igrati protiv Češke Republike u Beogradskoj areni!

U odlučujućem meču, prvih "reketa", Novak Đoković je "razbio" najboljeg hrvatskog tenisera Marina Čilića u Splitu. Bilo je 3:0 u setovima - 6:3, 6:3, 6:2.

Na taj način, "orlovi" su došli do neophodnog trećeg poena, posle subotnje pobede dubla za vođstvo od 2:1.

Konačnih 4:1 za Srbiju postavio je u revijalnom duelu Janko Tipsarević, savladavši Splićanina Antonija Veića rezultatom 6:2, 7:6 (7:5).

Svaka čast, majstori!

PRVI SET

Bilo je glatkih 5:0 za našeg najboljeg igrača, pre nego je Čilić u nedelju uspeo da spasi dve brejk lopte i kroz "djus" nekako osvojio prvi gem na meču - 5:1.

Već u narednom gemu, uz krajnje nekorektno ponašanje dela od 3.000 navijača u Spaladijumu i konstatne zvižduke prilikom Đokovićevih servisa, Čilić je nekako došao do brejk lopte, a potom i do brejka - 5:2.

Tokom celog gema, sudija iz Španije Enrik Molina samo je molio publiku da se smiri, ništa više od toga.

Dobrim servisima, Čilić je došao do 5:3, kada je Novak drugi put servirao za set. Razlika u odnosu na rezultat 5:1 je bila što je Čiliću u međuvremenu samopouzdanje višestruko skočilo, ali ne dovoljno za drugi uzastopni brejk - 6:3.

DRUGI SET

Čilić se igrom u finišu "već izgubljenog" uvodnog seta vratio... Ili je bar tako delovalo.

Kada je Hrvat, rođen u Hercegovini, nameravao da iskoristi "momentum" na startu drugog seta, naš as sasekao ga je u korenu.

Na servis Čilića, Novak je napravio brejk bez izgubljenog poena i jasno stavio svima u Paladijumu do znanja da će on voditi igru i u drugom setu. Čilić je uzeo drugi servis gem i smanjio na 1:2, ali je potom usledio period potpune dominacije našeg tenisera, kada se utišala do tog trenutka vatrena publika - 5:1 očas posla!

Čilić je zadržao set u igri osvajanjem drugog gema, a onda je usledio prvi osetniji pad u igri Đokovića. Najviše svojim greškama, Novak je poklonio rivalu naredni gem i donekle ga vratio u igru - 5:3, iako je imao još jedan brejk u džepu.

Tada je servis, ali i pritisak, otišao na stranu protivnika i Novak je to surovo kaznio! Odmah je bilo 0:40, Marin je bacio reket o pod, a Novak iskoristio već prvu od tri uzastopne set lopte - ponovo 6:3!

TREĆI SET

Prvi put u nedelju, Novak nije odmah oduzeo gem Čiliću, ali jeste u drugom servis gemu (3:1). Tada je Marin prvi put uspeo da napravi "ribrejk" i vrati se na 2:3, ali je usledio novi udarac od strane drugog tenisera sveta - 2:4.

Od toga, ni Marin, ni splitska publika, nisu se oporavili. Novak je fantastičnom igrom na svoj servis doveo protivnika da servira svestan da četiri poena dele Hrvatsku od eliminacije i... Kaznio je to! Novi brejk, 6:2 i 3:0 za Novaka, odnosno 3:1 za Srbiju!

Posle 1:1 u petak, pobede Đokovića na Ljubičićem (3:0) i poraza Troickog od Čilića (0:3), usledila je pobeda "orlova" u dublu u subotu za 2:1. Prednost Srbiji pred duele "prvih reketa", rutinski su doneli Zimonjić i Tipsarević, pobedom od 3:0 protiv Čilića i Dodiga.

U nedelju, Srbija je kao gost eliminisala oslabljenog šampiona Dejvis kupa iz 2005. godine, Hrvati jesu igrali bez Marija Ančića i Iva Karlovića, ali će Srbija svejedno nastupiti u polufinalu protiv Češke Republike. I to u Beogradu... Vreme je za spektakl.

Posle svega, selektor Hrvata Goran Prpić odlučio je da u peti, nebitan meč, pošalje Splićanina Antonija Veića na megdan Viktoru Troickom.

PETAK (1:1):

(2) Ivan Ljubičić - (1) Novak Đoković 0:3 (6:7, 4:6, 1:6);
(1) Marin Čilić - (2) Viktor Troicki 3:0 (6:4, 7:5, 6:2);

SUBOTA (1:2):

Marin Čilić/Ivan Dodig - Janko Tipsarević/Nenad Zimonjić 0:3 (3:6, 2:6, 4:6);

NEDELJA (1:4):

(1) Marin Čilić - (1) Novak Đoković 0:3 (3:6, 3:6, 2:6);
(2) Antonio Veić - (2) Janko Tipsarević 0:2 (2:6, 6:7).

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Francuska - Španija 5:0
Rusija - Argentina 2:3

(u nedelju: Davidenko - Švank 4:6, 6:3, 6:1, 6:4 i Južnji - Nalbandijan 6:7, 4:6, 3:6)

Hrvatska - Srbija 1:4
Čile - Češka Republika 0:3

PAROVI POLUFINALA:

Francuska - Argentina

Srbija - Češka

Polufinalni dueli biće odigrani od 17. do 19. septembra, dok je finale na programu od 3. do 5. decembra.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Đoković: Malo je trenutaka kao ovaj...

Mi smo navijali... Ali, kako li je bilo njemu na terenu? "Možda ljudi ne obraćaju previše pažnje na meč parova, ali verujte, to je presudilo", izjavio je najbolji srpski teniser.

Gotovo kod svakog servisa Novaka Đokovića, deo publike u splitskoj Dvorani Paladijum, zviždao je i dobacivao. Naš teniser uspeo je da ostane miran i naizgled, rezultatski - rutinski pobedi najboljeg tenisera Hrvatske Marina Čilića.

Trijumfom od 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:2, Đoković je doneo Srbiji treći poen protiv Hrvatske i prvi plasman u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa.

"Možda je rezultatski izgledalo lagano, ali verujte mi da nije bilo na terenu. Morao sam svaki gem i svaki poen da zaslužim", rekao je Đoković posle druge maksimalne pobede u singlu, nakon one protiv Ivana Ljubičića u petak, za 1:0.

"Veoma su retki trenuci u životu koji mogu da se porede sa ovim. Bilo je teško gostovanje u Splitu. Bili smo koncentrisani i prisebni...", rekao je drugi teniser sveta i dodao:

"Ovo je bio jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri. I ne samo to... Pišemo istoriju. Ovo je takođe jedan od najvećih dana u mojoj karijeri", potvrdio je Đoković po ko zna koji put da oseća poseban žar kada igra za Srbiju.

"Skinuo sam veliki teret sa leđa... Od mene se najviše očekivalo, a ja sam odigrao čvrsto", rekao je Đoković i dao poseban značaj pobedi Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića u dublu, u subotu.

"Možda ljudi ne obraćaju previše pažnje na meč parova, ali verujte, to je presudilo. Kada smo ušli u poslednji dan sa 2:1, to je bila velika prednost", smatra Đoković.

Kratko, Novak je prokomentarisao i pokušaj napada na njegog oca Srđana, kome je na tribinama u subotu prišao jedan navijač i verbalno ga vređao, ali je fizički kontakt sprečen.

"To je bila situacija na koju nije moglo da se utiče. To neka ide njima na dušu. Tri dana je bila teška atmosfera za nas. Nije bilo lako. Znali smo da će nam biti teško, iako nikada nismo igrali u Splitu. Publika je mogla da bude presudna u trećem setu, kada se Marin vraćao u meč. I ja sam tada bio nervozan, ali sam nekako zadržao koncentraciju", opisao je Novak, koji je uspeo za kratko vreme da koliko-toliko, upozna Split.

"Brancin i lignje, najbolje koje sam u životu probao...", navodi Novak ono što će zapamtiti vezano za Split.

"I vino je bilo dobro. Eto, to su dve stvari. A, treća... Obala, koja je predivna", rekao je hrvatskim novinarima najbolji teniser Srbije.

O Česima?

"Hvala Bogu da igramo kod kuće. Mnogo znači podrška publike, videli smo ovde", rekao je Đoković, a nadovezao se i selektor Obradović.

"Očekujemo podršku publike u Areni gde može da stane više od 20.000 ljudi. Sada se nadam da će naši igrači dobro igrati na američkoj turneji, a imamo vremena da se spremimo za Čehe", rekao je Obradović.

Polufinale Dejvis kupa održaće se od 17. do 19. septembra u Beogradu.

(MONDO, foto: TSS)

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 12, 2010 3:52 pm    Naslov poruke: Junak tjedna: Našao 20.000 eura i vratio ih vlasniku! Na vrh strane Na dno strane

Junak tjedna: Našao 20.000 eura i vratio ih vlasniku!

Arsim Hodža slikao se sa hostesom Sarom Kero.

Ako je srpska Davis Cup reprezentacija igrom i ponašanjem zaslužila pobijediti Hrvatsku usred Splita, nagradu za fair play definitivno bi trebao dobiti mladi Zagrepčanin Arsim Hodža - navijač koji je spasio pozamašnu svotu novaca jednom srpskom teniskom funkcionaru.

22-godišnji Zagrepčanin je u split došao pogledati četvrtfinale Davis Cupa između Hrvatske i Srbije, a na kraju je ispao junak.

Naime, član Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije, Luka Vujović, izgubio je torbicu s novcima, slaveći pobjedu svoje reprezentacije, a imao je sreće da je to vidio mladi hrvatski navijač.

"Vidio sam torbicu u loži, pala je nekamo iza. Nisam gledao što je unutra, poslije sam čuo da je bilo tri-četiri tisuće eura. Gospodin Luka pozvao me u goste u Pančevo, kazao mi je da sam mu spasio 20 tisuća eura", ispričao je Arsim za Večernji list te dodao kako je torbicu s novcima dao hostesama, a one su ju proslijedile Vujoviću.

"Hostese su mi poslije dale 50 eura, nisam želio uzeti, ali su inzistirale", zaključio je mladi navijač Hrvatske.

Svaka čast!

Net.hr/VL/T.H.11.07.2010.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Novak pobedio sa 3:0 u Splitu! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon