:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Novi Sad - U teškoj saobraćajnoj nesreći na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu u 18.20 časova poginuo je dvanaestogodišnji D. D. na kojeg je na pešačkom prelazu motociklom naleteo V. G. Vozač motora je tom prilikom i zadobio teške telesne povrede, a njegov suvozač, čiji identitet još nije poznat je lakše povređen i obojica su primljena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodina.
Nesreća se dogodila kada je V. G. vozeči motor marke “suzuki” iz pravca Mosta slobode u tom momentu skoro praznim Bulevarom oslobođenja naleteo na dečaka koji je bio na rolerima i prelazio pešački prelaz. Udarac je toliko bio jak da je D. D. preminuo na licu mesta, a motor je poleteo i udario u parkirani “reno klio”, dok su vozač i suvozač pali sa motora na asflat.
- Prema dosada prikupljenim informacijama V. G. se kretao Bulevarom od Mosta slobode i na pešačkom prelazu naspram ulaza u stadio FK Vojdvodine udario dvanaestogodišnjeg D. D. Dečak je preminuo od zadobijenih povreda, dok su V. G. i njegov suvozač, čiji identitet još nije poznat, sa teškim, odnosno lakim povredam prebačeni u bolnicu. Dalja istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo – izjavio je dežurni istražni sudija Radomir Štula nakon obavljenog uviđaja.
Svedoci ovog stravičnog sudara, navode da se motocikl kretao sigurno breže od dozvoljenog, možda i do 150 kilimetara na sat, pri čemu je bio na zadnjem točku.
- Videla sam ga kako se posle raskrsnice kod “Merkatora” podiže na zadnji točak i prošao je pored mene. Nisam se okretala za motorom i onda sam čula strašan udarac i pogledala iza. Videla sam kako motor i neka tela lete po vazduhu i samo sam zatvorila oči. Kada je nastupila tišina krenula sam ka mestu sudara i videla dete kako leži nepomično na zemlji i dva čoveka. – priča vidno uznemirena stanaka jedne od obližnjih zgrada.
I ostali svedoci ovog sudara navode da je motocikl vozio “na zadnjaka”, samo što deo kaže da je motor pre udara u dete na pešačkom se već spustio, dok drugi tvrde da uopšte nije to uradio.
- Ulazio sam u zgradu i čuo sam motor iza sebe i okrenuo sam se na trenutak i video ga kako se diže na zadnji točak, što i nije čudno za ovaj deo Bulevara jer ovde to stalno rade, a i nije bilo nešto automobila na kolovozu. Ušao sam u zgradu i čuo udarac i lom i kada sam se izašao na ulicu video sam da je motor na asflatu, kao i dvojica koja su bila na njemu. Nisam odmah video dete, ali sam po kricima žene koja je bila nedaleko odatle svatio da se nešto strašno desilo – kaže Milana koji živi u zgradi samo nekoliko metara od mesta nesreće.
Vlasnik “reno klia” u koji je udario motor nakon što je oborio pešaka navodi da nije video sam momenta sudara.
- Parkirao sam se i u 18.18 poslao SMS poruku za parkiranje i ušao u frizerski salon. Samo što sam seo na stolicu, dva-tri minuta posle ulaska, čuo sam kočenje i onda udarac napolje i kao i ostali okrenuo se izašao iz salona i video tri lica kako leže na asfaltu, do kojih se dvoje nisu pomerali. Suvozač je ustao, a ja sam prišao i pazio sam na saobraćaj dok nije došla hitna pomoć - kaže D. B.
Novosađani koji su se zatekli na licu mesta kažu da je vozač imao kacigu na glavi, dok suvozač nije i da je pre nego što ga je odvezla Hitna pomoć bio svestan. Neki kažu da su ovaj plavi “suziki” i ranije viđali da divlja bulevarom na zadnjem točku.
Nakon uviđaja koji je potrajao više od dva sata, vatrogasci su sa šmrkom sprali krv koja je ostala na asfaltu na mestu gde je dvanaestogodišnji dečak preminuo. Motor koji se skoro rasapao, pri čemu je delova bilo desetinama metara okolo je odvezlo pauk vozilo na dalja veštačenja.
Neposredno nakon nesreće na licu mesta su došli i roditelji i rodbina nastadalog dečaka. U šoku i neverici su plakali za izgubljenim mladim životom. Zbog toga što im se dogodilo, morali su da im pomognu i lekati Hitne pomoći, nakon čega su ih i odvezli sa lica mesta.
(Blic)
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
Kritično motociklista koji je pregazio dečaka
Zdravstveno stanje motocikliste V. G. (28), koji je juče u Novom Sadu motorom usmrtio dvanaestogodišnjeg dečaka, kritično je i lekari se bore za njegov život, rekao je portparol Kliničkog centra Vojvodine Ognjen Kelečević.
U toj teškoj nesreći, dečak je poginuo na licu mesta, a V.G. je posle udara pao sa svog "suzukija" na ulicu i tom prilikom zadobio povrede opasne po život.
"V. G. se trenutno nalazi u šok-sobi i njegov život je ugrožen, uprkos tome što je juče odmah po prijemu u Urgentni centar bio podvrgnut složenom hirurškom zahvatu. Suvozač D.B. koji se nalazio na motoru sa V. G. u trenutku nesreće zadobio je samo lakše povrede i posle ukazane pomoći pušten je na kućno lečenje", rekao je Kelečević za Srnu.
Do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo dvanaestogodišnji dečak došlo je sinoć oko 18.00 časova na novosadskom Bulevaru oslobođenja, kod stadiona "Karađorđe".
Prema prvim nezvaničnim saznanjima, nastradali dečak je sa svojim roditeljima vozeći "rolere" prelazio Bulevar na obeleženom pešačkom prelazu.
Lokalni mediji u Novom Sadu došli su do saznanja da je V.G. pre tragedije vozio motocikl velikom brzinom i to na zadnjem točku od raskrsnice kod Tržnog centra "Merkator" do mesta udesa.
Uviđaj posle tragedije na Bulevaru oslobođenja obavio je dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Novom Sadu Radomir Štula.
(Srna)
|
|
|
|
|
 |
voulez-vous ♧Otac Makarije♧

|
Godine: 41
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164

|
|
Ovo je cisto teranje besa i sile..... Jadan decko....
|
_________________ Ja sam bio pogresan..... kad sam ti stavio ruku na rame...
Tamo je drzao dugo i govorio rijeci...
Ja sam bio pogresan... kad sam trazio da mi kazes... koja si strana....
Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama.... |
|
|
|
 |
grsa Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 55
Datum registracije: 22 Jan 2009 Poruke: 1

|
|
sta reci ode jedan mlad zivot zbog neke budale
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Dva prethodna posta su mnogo toga rekla, ali ja ću samo još da dodam da mi je zaista ovako nešto pročitati previše potresno i da nikako ne mogu da zamislim jadnog dječaka, njegov bol u tom trenutku, njegovu smrt i sada, nakon svega, bol njegovih roditelja. Tom mladiću koji je vozio motor, želim da se oporavi da bi mogao da odgovara za ono što je počinio, ali i da nosi cijeli život kao pečat i žig smrt jednog malog dječaka. Naravno, ako ima imalo savjesti još u sebi.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
zoko Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 16 Apr 2007 Poruke: 6 Mesto: Novi Sad

|
|
Ovo je strašno šta se u poslednjih godinu dana sve u Novom Sadu dešava. Motociklisti se previše seljače... i sve bih to i te kako dobro novčano kaznio (nema da plati: oduzeo bih kuću), pa da malo razmišljaju. Ovim Bulevarom čim siđu s mosta, oni voze na zadnjaka i ostalo. To nisu seljaci, nego seljačine... Primitivni ljudi koji ne razmišljaju o posledicama... Saučešće porodici preminulog dečaka! R.I.P.
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
Divljao danima pre tragedije
Novi Sad - Novosadska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Gorana Veinovića (28) koji je u utorak uveče, divljajući na motoru Bulevarom oslobođenja, na pešačkom prelazu usmrtio dvanaestogodišnjeg dečaka D. D. Veinović, koji je u nesreći teško povređen, tereti se za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.
„Do nesreće je došlo kada je Goran Veinović, vozeći motocikl, udario dečaka koji je prelazio kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu. Zatim su Goran i njegov saputnik, tridesetdvogodišnji Koviljčanin, pali na zemlju, a motocikl je udario u dva automobila na parkingu. Dečak je preminuo na licu mesta, a vozač motocikla je teško povređen i u životnoj opasnosti smešten u Klinički centar Vojvodine, dok je njegov saputnik lakše povređen”, saopšteno je juče iz policije.
Prema nezvaničnim podacima, na mestu nesreće nije bilo tragova kočenja, a nekoliko očevidaca je ispričalo da su danima pre tragedije viđali motociklistu kako na svom plavom „suzukiju“ divlja po gradu.
U stanu u Ulici Slječkih buna na Novom naselju, gde žive dečakovi roditelji, novinari su juče preko interfona zamoljeni za razumevanje, uz objašnjenje da roditelji mališana nemaju snage da pričaju. Majka dečaka je sinoć sa mesta nesreće kolima Hitne pomoći prebačena na Kliniku za psihijatriju, odakle je nakon ukazane pomoći puštena kući.
Motociklista se trenutno nalazi na Odeljenju intenzivne nege, gde je smešten nakon operacije. Prema saznanjima „Blica”, vozaču motora su u nesreći pokidane tetive ruke i nalazi se u teškom stanju. U nesreći je lakše povređen i Darko Dragičević iz Kovilja, koji je nakon pružene pomoći pušten kući.
- Video sam siluetu na rolerima, a sledeće čega se sećam jeste da klizim po asfaltu - rekao je Dragičević, napominjući da su pre nesreće Veinović i on bili na Štrandu.
Darko je, kako kaže, sa plaže hteo da ide svojim automobilom, ali mu je Veinović predložio da se prvo provozaju na motoru. On navodi da se ne seća da je Veinović podigao motor na zadnji točak. Mada se u zvaničnom saopštenju policije ne pominje, brojni očevici nesreće tvrde da je Veinović neposredno pre no što je udario nesretnog dečaka izdigao motor na zadnji točak, kao i da je išao više od 100 kilometara na sat.
- Taj „suzuki” je mašina od 1.000 kubika, a uz to prilično lagan. Kada se da malo oštriji gas, prednji točak se podigne, ali ja nisam to primetio. Nisam imao kacigu, pa nisam dobro ni video jer bez vizira pri brzini većoj od 70-80 kilometara na sat ne može da se gleda - rekao je Dragičević.
Goranova sestra, koja je juče posetila brata u bolnici, kaže da on godinama motor, ali do sada nikada nije imao nikakvu nesreću.
- Ne znamo šta se to juče dogodilo... - kroz plač je rekla ona.
Prema rečima stanara, porodica dečaka se nedavno doselila u zgradu.
- Znam da je u pitanju četvoročlana porodica, ali ih niko od nas nije poznavao. Dečak je bio lepo vaspitan i uvek se javljao kada se sretnemo na stepeništu. Reči nemam za tragediju koja se dogodila. Da zbog nečije bahatosti izgubite dete koje ste dvanaest godina negovali, to je strašno - kaže starija žena koju smo zatekli ispred zgrade.
Njeno ogorčenje deli i većina Novosađana koje je pogibija dečaka, ali i ponašanje motoraša, duboko potresla.
- Svako dizanje motora na zadnji točak i brzina preko 100 kilometara na čas u naseljenom mestu treba tretirati kao pokušaj ubistva. Zar ne vidite da ubijaju. Dokle više bahatosti!? - pita jedan čitalac „Blica”.
Osim na bahate motocikliste, Novosađani su kivni i na policiju, smatrajući da ih dovoljno ne kontroliše i ne kažnjava.
- Potez od Mišeluka, pa preko Mosta slobode i celom dužinom Bulevara oslobođenja tokom celog leta je moto-trkalište. Policija ništa ne čini da to spreči - priča jedan stanar Bulevara.
V.d. načelnika Policijske uprave za Južnobački okrug Stevan Krstić navodi da je insistirao na pojačanoj kontroli motociklista.
- Policija radi sve što je u našoj moći da spreči ovakve tragedije - kaže Krstić.
Međutim, tragedija u Novom Sadu potvrda je da policija nije uspela da se izbori sa divljanjem motociklista na gradskim saobraćajnicama ni sedam meseci od početka primene novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju.
Odbili predlog da se kažnjava vožnja na zadnjem točku
Poslanici republičkog parlamenta juče su raspravljali o amandmanima na izmene Zakona o bezbednosti u saobraćaju kojima je za teže prekršaje, umesto obavezne kazne zatvora, predviđena i novčana kazna.
Odbor za saobraćaj odbio je predlog LDP da se upravljanje motociklom na zadnjem točku tretira kao nasilnička vožnja uz obrazloženje da ta odredba nije vezana za izmene zakona.
- Upravljanje motociklom na zadnjem točku trenutno po zakonu nije zabranjeno, a samim tim, nije ni kažnjivo. To je paradoks i propust zakonodavca. Hteli smo da se takva vožnja okarakteriše kao nasilnička jer je rizik od saobraćajne nesreće mnogo veći. Istraživanja su pokazala da je opasnost da motociklista pogine sedam puta veća kada vozi na zadnjem točku - objašnjava Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja.
(Blic)
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
Novi Sad: Protestna vožnja motociklista zbog smrti dečaka
Članovi novosadskih moto-klubova održali su danas protestnu vožnju zbog smrti dvanaestogodišnjeg dečaka kojeg je prošle sedmice na pešačkom prelazu u Novom Sadu ubio motociklista.
U današnjoj vožnji je učestvovalo nekoliko desetina motociklista iz novosadskih klubova, kao i iz još nekoliko mesta u Vojvodini.
Oni su na centralnom gradskom Trgu slobode, ispred spomenika Svetozaru Miletiću, zapalili sveće u pomen na nastradalog dečaka.
Učesnici akcije oštro su osudili divljanje pojedih motociklista i istakli da žele da pošalju poruku da nisu svi motociklisti isti.
"Za one koji divljaju ulicama i koji nemaju saobraćajnu kulturu, ne sme da bude tolerancije", poručili su motociklisti.
(Beta)
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|