:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Windows 7 je za manje od godinu dana premašio tržišni udeo svog prethodnika, nepopularne Viste.
Windows 7, Microsoftov operativni sistem lansiran 22. oktobra 2009. godine, danas zauzima 19,86 odsto svetskog tržišta operativnih sistema, dok Vista "drži" 19,8 odsto, objavila je analitička kompanija "StatKaunter".
To znači da je Windows 7 za manje od godinu dana premašio tržišni udeo svog prethodnika, nepopularne Viste, preneli su francuski elektronski mediji.
Stručnjaci smatraju da će se ta razlika dalje povećavati, jednim delom zbog prodaje novih modela računara, a drugim zbog očekivanih prelazaka kompanija na Windows 7 u drugom polugođu 2011. godine.
Treća verzija Windowsa, XP je, međutim, i dalje najkorišćeniji korisnički program, sa tržišnim udelom od 54 odsto. Taj udeo je, ipak, u padu, jer je jula 2009. godine iznosio oko 70 odsto.
Microsoft, sa svim verzijama Windowsa, zauzima više od 90 odsto globalnog tržišta operativnih sistema, dok Mac OSX upotrebljava u proseku pet odsto korisnika, a Linux jedva premašuje jedan odsto.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
voulez-vous ♧Otac Makarije♧

|
Godine: 41
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164

|
|
Meni se vise i svidja W7 nego Vista.... i jeste bolji.... nego ne mogu da nadjem sve drajvere da bih nabacio W7!
|
_________________ Ja sam bio pogresan..... kad sam ti stavio ruku na rame...
Tamo je drzao dugo i govorio rijeci...
Ja sam bio pogresan... kad sam trazio da mi kazes... koja si strana....
Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama.... |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|