www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

U incidentu u Urgentnom povređena lekarka
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 23, 2010 12:11 am    Naslov poruke: U incidentu u Urgentnom povređena lekarka Na vrh strane Na dno strane

U incidentu koji se danas oko 13 časova dogodio u sali za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra povređena je jedna lekarka, potvrdio je Tanjugu portparol te ustanove Drago Jovanović.

Prema njegovim rečima, majka i ujak teško obolele devojčice, koju su lekari te ustanove reanimirali, fizički su napali na radnom mestu anesteziološkinju Urgentnog centra Irenu Jozdić.

Jovanović je istakao da se Jozdićeva, kao najstarija članica ekipe, priključila kolegama koji su počeli da oživljavaju dete.

"Kada je doktorka u sali za reanimaciju primetila majku, ljubazno joj je rekla da izađe iz sale, prvo njoj, a onda i čoveku koji se predstavio kao ujak devojčice", rekao je Jovanović i dodao da majka nije htela da napusti salu, iako u sali za reanimaciju mogu da budu samo članovi lekarske ekipe.

Jovanović je naveo da su potom gurnuli lekarku, koja je pala i tom prilikom zadobila prelom nosnih kostiju i čašice kolena.

Jovanović je istakao i da je majka devojčice, lekarku koja je ležala, počupala i nazvala pogrdnim imenima.

Portparol Urgentnog centra kaže da je ubrzo stiglo obezbeđenje, a nakon incidenta policija je uzela izjave.

Jovanović je istakao da je uprava Kliničkog centra Srbije najoštrije osudila napad na lekare.

Majka devojčice, međutim tvrdi, kako prenosi RTS, da doktorku niko nije udario i da se saplela o njenu nogu dok je ona "trčala oko kreveta, ne bi li pomogla detetu".

Majka devojčice Tatjana Savić je navela da joj je doktorka, koja je gledala po sobi, rekla da izađe napolje.

Ona je istakla da je doktorki rekla da ne može da izađe napolje, jer se ne odvaja od deteta.

"Tada je ona počela da me naziva raznoraznim imenima. Ušao je moj brat, hteo da me zaštiti, i onda se ona saplela i pala", navela je Savićeva.

(Tanjug)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 23, 2010 7:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Daleko od toga da pravdam ljekare, jer iskustvo sa njima nije nimalo ni prijatno ni ugodno, ali isto tako znam i uvjerila sam se da su pojedini ljudi u takvim situacijama nepredvidljivi i da su im reakcije ishitrene i nagle. Pristup takvim ljudima je teško pronaći u pojedinim trenucima, i svakako da svaka strana ima svoju priču. A di je u svemu tome malecka? I zar ona nije najvažnija? A svakako će odgovornost da snosi majka i ujak, doktori kao i uvijek prolaze nekažnjeno za bilo koji postupak. Za njih se opravdanje uvijek pronađe.

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 24, 2010 3:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Podneta prijava zbog napada na doktorku u ambulanti

Beograd - Beogradska policija podnela je juče prekršajnu prijavu protiv A. J. koji je pre dva dana u Urgentnom centru, sa svojom sestrom, majkom dvogodišnje pacijentkinje, napao anesteziologa Irenu Jozić.

Doktorka Jozić je tada izjavila da su je majka i ujak dvoipogodišnjeg deteta, koje nije davalo znake života, napali nakon što ih je zamolila da se udalje iz ambulante. Ona je zadobila prelom nosa, povredu kolena i hematome na nosu i čelu. Majka devojčice je izjavila da se „doktorka saplela o njenu nogu“. Rekla je da dežurni lekari nisu hteli da im pomognu kada su čuli da devojčica ima tumor na mozgu.

- Kada je čula da moje dete ima recidiv, rekla je: „Šta vi tražite ovde“. Rekla sam da neću da se odvojim od svog deteta, i onda me je izbacila. Ušao je moj brat, hteo je da me zaštiti, i onda se ona saplela i pala - rekla je Tatjana S.

Lekari upozoravaju da su napadi na medicinsko osoblje sve učestaliji i zahtevaju status službenih lica, kao i da napadači budu krivično gonjeni. Pre deset dana medicinskog tehničara u Urgentnom centru pacijent u alkoholisanom stanju ubo je nožem, a njegovu koleginicu prebila je bahata pacijentkinja.

- Lekari i medicinske sestre svakodnevno su na meti drskih pacijenata. Za napad na bilo koga od nas dobija se samo prekršajna prijava. Jedino rešenje bilo bi da dobijemo status službenih lica - kaže za „Blic“ dr Tatjana Radosavljević, direktorka Lekarske komore Srbije.

Ona navodi da se lekari plaše da s tim izađu u javnost, jer „pacijenti neretko prete osvetom“.

- Pre tri godine kada je u Kraljevu kolega napadnut bejzbol palicom, zahtevali smo od Ministarstva zdravlja da se napadi na lekare tretiraju kao krivično delo - naglašava dr Milica Urošević iz Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

I u Ministarstvu zdravlja navode da su od 2008. godine nekoliko puta pokretali takvu inicijativu, ali da je „u Ministarstvu pravde nisu prihvatili“.

U obezbeđenju Kliničkog centra Srbije radi 95 ljudi i, kako kažu, uvek reaguju na svaki poziv osoblja.

- U svakoj ordinaciji postoji panik-taster, a pritiskom na ovo dugme u našoj kancelariji pojavi se signal sa brojem ordinacije. Dešava se da imamo po pet, šest signala istovremeno. Intervenišemo tako što razgovaramo sa pacijentom i pokušavamo da ga umirimo. Ukoliko se ne smiri, odvedemo ga u stranu gde čekamo policiju, a oni ga dalje vode u stanicu - kaže za „Blic“ Aleksandar Radović, rukovodilac sektora za bezbednost u Kliničkom centru Srbije.

On napominje da se je napad na dr Jozić jedan od najdrastičnijih slučajeva.
- S obzirom na to da je u pitanju bila soba za reanimaciju, niko se nije ni setio da pritisne taster. Kolege koje su se vraćale iz rutinskog obilaska čule su buku, dotrčale do ordinacije i obuzdale čoveka - priča Radović.

Pratilac pacijenta pretio lekarki

Dr Oliveri Savić, specijalisti urgentne medicine, pretio je pratilac jednog pacijenta. Policija je muškarca pronašla kod kuće i, kako saznajemo, protiv njega podnela prekršajnu prijavu.

- Reč je o čoveku koji je doveo majku na pregled. Počela sam da je pregledam, kada mi je dobacio: „Samo ti napiši recepte, pa da idemo“. Kada sam mu rekla da nemam pravo da pišem recepte, počeo je da me vređa i da mi preti. Nakon toga je odveo majku nepregledanu - kaže dr Savić.

Ona kaže da se ne oseća bezbedno na svom radnom mestu i da je pogađa to što se nijedna institucija u zemlji ne bavi zaštitom lekara.

- Odmah posle incidenta sam pozvala Lekarsku komoru gde su mi rekli da je pravnica na odmoru, u Ministarstvu za rad sam dobila obaveštenje da se ne bave time, kao ni zdravstvena inspekcija - kaže doktorka Savić.

(Blic/B. J.)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> U incidentu u Urgentnom povređena lekarka Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon