:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Ljudi koji su u vezi ili braku imaju veoma čudan doživjaj onih koji trenutno nemaju partnera, ili su se odlučili da kroz život idu solo.
Sigurno ste i vi čuli horor priče o ljudima koji su živeli i umrli sami, pa su ih pojele mačke, a svega toga ne bi bilo, samo da su se malo potrudili da pronađu srodnu dušu sa kojom bi onda sigurno živeli srećno do kraja života...
Evo najčešćih predrasuda na tu temu:
Ljudi koji nisu u vezi su nesrećniji od onih koji su u braku ili vezi
"Jadan on/ona...", misle dragi rođaci na porodičnom ručku. Ali, nisu u pravu. Ljudi koji su sami nisu ni blizu toga da budu nesrećni. Ankete stalno iznova pokazuju da osobe koje nisu u vezi mnogo češće završavaju na "srećnom" kraju skale ljudskih raspoloženja. Sama činjenica da sa nekim stupate u brak ne utiče na faktor sreće ni najmanje. Ljudi su ili zadovoljni sobom i uživaju u životu, ili nisu. Ako ste u ovoj drugoj grupi, ni venčanje iz bajke vam neće pomoći.
Nema razlike između samoće i usamljenosti
Ljudi su skloni generalizaciji. Tako se samoća izjednačava sa usamljenošću, pa se često može čuti da su ljudi koji nisu u vezi "usamljeni" i "nemaju nikoga". Istraživanja pokazuju upravo suprotno. Ljudi koji nemaju partnera uglavnom imaju veoma bogat društveni život, širok krug prijatelja, a sa rodbinom održavaju super odnose.
Neudate gospođe u godinama žive u izolaciji
Starije žene koje žive same ljudi uglavnom doživljavaju kao osobe koje su u potpunoj izolaciji. Ali, i to je velika greška. Recimo, rezultati ankete u kojoj je učestvovalo 50 žena koje se nisu udavale pokazali su da je 49 odsto njih imalo bliske prijateljice sa kojima su u svakodnevnom kontaktu. Još interesantnije je što su kod njih 16 u pitanju bila prijateljstva koja su trajala više od 40 godina. A koliko prijatelja iz obdaništa vi imate?
Ljudi koji su u braku žive duže
Neće biti. Tu je rezultat izjednačen. Jedno od najdužih istraživanja koja su ikada sprovedena počelo je davne 1921. godine. Naučnici su tada uzeli podatke o više od 1.000 jedanaestogodišnjaka. Istraživači su održavali kontakt sa ispitanicima tokom celog njihovog života. I znate li šta su utvrdili? Najduže žive osobe koje ne ulaze u brak, kao i ljudi koji su u srećnom braku (a to vam niko ne može garantovati). Sa drughe strane, oni koji su se razvodili ili ulazili u brak više puta žive kraće. Šta je naravoučenije? Na dužinu života utiče sreća, a ne bračno stanje.
Samci su samoživi
Kako da ne... Oni su čak spremniji da izađu u sustet zahtevima porodice i prijatelja, kao i da im pruže podršku u teškim trenucima. Takođe, ljudi koji nisu u braku mnogo će češće odlaziti da obiđu roditelje, rođake i prijatelje od onih koji imaju partnera. Ali u svemu treba imati mere, pa i u razumevanju za druge ljude. Dakle, ako ste trenutno sami ili je vaš konačan izbor da ne ulazite u brak, sledeći put kad vam neko iz bližeg okruženja prospe neki sličan biser, okrenite se na peti i brišite glavom bez obzira.
(MONDO)
|
|
|
| |
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
dobro, ja ne znam nikoga ko bi mogao da umre,a da to neko ne primeti...
ali znam mnogo ljudi koji soliraju, jako dugo...sto zbog posla,
sto zbog sebe, sto zbog nekih trecih stvari...i uglavnom su svi normalni i sretni...
ali imaju povremen seks, s nekim tamo, svojim semama...
i siguran sam da ne bi bili ni sretni niti bi normalno mogli da funkcionisu, bez tog sex-a.
dakle najbolji put do srece je, dobar i redovan seks...a moze i povremen...seks..
i covjek moze da izdrzi neko vreme bez seksa...ali...utice to na zdravlje...
na mozak najvise...zene s tim imaju manji problem...
posto nemaju nesto bas puno mozga...
salim se naravno...zenama je mnogo gore u tim soliranjima...
zena koja puno solira i apstinira, stalno nesto galami i svadja se sa svim i svacim.
pa i sama sa sobom...e to je opasno...
a to da cekas srodnu dusu, da bi bio sretan...znas kad ces docekati...nikad...
kad bi ja nas'o neku ovako blentavu, kao sto sam ja...nikad...
to je meni bilo jasno, davno...vise sam se opredelio
da trazim one malo ljepse i zgodnije...a malo manje pametnije...i sretan sam...
sto ti je cura ljepsa a sto manje pametnija ti si sve sretniji...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
| |
|
 |
sansei Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 30 Okt 2007 Poruke: 89 Mesto: Sarajevo

|
|
| Citat: | | sto ti je cura ljepsa a sto manje pametnija ti si sve sretniji... |
ovo definitivno ne bi smjelo da ti vrijedi i za suprugu, a posto ti i sama mora biti cura, znaci da si s ovom logikom stradao , zaglavi ti s "manje pametnijom" cijeli zivot :p
|
_________________ biti pokoren,a vladati osvajacem- najveca je zenska vrlina! |
|
| |
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
pa kad zaglavis sa manje pametnmijom lakse se i izvuces...
a starac moj, kad zaglavis sa pametnijom od sebe...tu te ni fering dizalica ne izvuce...
salu na stranu...kad kazem manje pametnijom...mislim na one koje manje pametuju...
jer nisu dovoljno pametne da pametuju...puno...
a sasvim dovoljno pametne, da ne pametuju..uopste...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Veza nema nikakve veze sa garancijom životne sreće. Svi su nekako uvijek puni predrasuda u vezi ljudi koji su svjesno ili ne odabrali samoću. Samo, mnogi pobrkaju pojam usamljenosti i samoće. Nije svako ko je sam i usamljen i obrnuto. Bolje je biti i sam nego u vezi koja vam isisava i tako jedan i kratak život.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|