:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Alkohol na Novom Zelandu jeftiniji od vode
Alkohol na Novom Zelandu sada je postao jeftiniji od vode u boci, rekli su istraživači u članku objavljenom u petak.
Istraživači sa sveučilišta Otago utvrdili su da se vino u tetrapaku može kupiti već za 62 novozelandska centa (47 američkih centi), uobičajeno pivo za 64 a vino u boci za 65 centi.
To je jeftinije nego boca vode od 250 mililitara koja se prodaje po 67 novozelandskih centi, rekli su profesor javnog zdravstva Nick Wilson i njegova kolegica Fiona Gunasekara u članku objavljenom u časopisu New Zealand Medical Journal.
"Naše analize sugeriraju da je alkohol sada vjerojatno najjeftinija droga na Novom Zelandu i da postaje sve dostupniji, dok istovremeno raste zabrinutost zbog širenja kulture opijanja", upozorio je Wilson. On je pozvao vladu da poveća pristojbe na alkohol kako bi se obeshrabrilo mlade da ga piju. (H)
monitor.hr
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
ovo kao da sam vec komentarisao...ali ajd nema veze....
nije prvi put...da komentarisem istu vijest dva tri puta...salim se...
ja bi sutra otisao da zivim na novi zeland...ne zbog alkohola...
nego zato sto je daleko od srbije i bosne... i bilo cega drugog...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Novozelanđani dakle postaju alkosi iz čisto ekonomske isplativosti! Treba li im nešto zamjeriti?!
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|