:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Srednjoškolac Stefan Ilijić povređen na ekskurziji u Budimpešti kada je "kroz prozor krenuo po pivo".
Puno sreće imao je na ekskurziji Stefan Ilijić (17), učenik trećeg razreda srednje škole "Dušan Trivunac Dragoš" iz Svrljiga, koji je preživeo pad sa prozora sobe hotela "Orijental" u Budimpešti, pišu "Novosti".
Mladić se stromoglavio na stepenice spoljnog kafića hotela i zadobio teške povrede očnog dna, hematom glave i prelom ruke.
Nezgoda se dogodila prošlog ponedeljka, posle ponoći, tokom žurke u sobi, a kada im je nestalo pivo i Stefan je hteo da još kupi "limenku" na benzinskoj pumpi.
Kada je pošao ka izlazu iz hotela, obezbeđenje mu nije dozvolilo da izađe. Iznerviran, Stefan se vratio u sobu kako bi po pivo otišao kroz - prozor.
"Prišao sam prozoru, pogledao dole i video tendu za koju sam pomislio da je terasa", priča povređeni učenik.
"Ne sećam se kako sam pao sa visine od četiri metra."
Direktorka škole u Svrljigu Lela Mitić kaže da je Stefana jedna od drugarica povukla za majcu i zadržala ga u prvoj nameri da izađe kroz prozor. Međutim, Stefan je ponovo pokušao da izađe sporednim "putem" iz hotela.
Prva pomoć pružena mu je u bolnici u Budimpešti, a posle dva dana dovezen je do mađarsko-srpske granice. Tu ga je dočekalo vozilo Hitne medicinske pomoći iz Svrljiga, kojim je Stefan dopremljen do Klinike za neurohirurgiju u Nišu.
"Moj sin jeste kriv za ovo što se desilo, ali i nastavno osoblje je morao da povede više pažnje i rigoroznije kontroliše da li učenici piju alkohol", kaže Stefanova majka Jelica.
Na šestodnevnu ekskurziju u Budimpeštu i Prag bilo je pošlo 44 učenika trećeg i četvrtog razreda škole "Dušan Trivunac Dragoš" iz Svrljiga. Sa njima su bila tri profesora, direktorka i lekar.
"Te noći se čuo zvuk gitare iz sobe, a u hodniku je ostala dežurna koleginica. Međutim, u sobe nismo mogli da ulazimo jer su imale elektronsku bravu. Svim učenicima sam pred polazak zapretila da ću taksijem da pošaljem za Niš bilo koga ko konzumira alkohol. Mi i nemamo prava da pretresamo učenike i njihove torbe", priča direktorka škole.
Drugovi povređenog učenika, ali i profesori, kažu da Stefan, prilikom dolaska u Budimpeštu i smeštaja u hotelu, nije odavao znake pijanstva. Učenici su, međutim, priznali da su pivo kupili na benzinskoj pumpi i, uprkos zabrani, uneli u hotel, pišu "Novosti".
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
Dominick Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 43
Datum registracije: 16 Apr 2008 Poruke: 27

|
|
Citat: | "Moj sin jeste kriv za ovo što se desilo, ali i nastavno osoblje je morao da povede više pažnje i rigoroznije kontroliše da li učenici piju alkohol", kaže Stefanova majka Jelica. |
Pa u ovome jeste problem, budimo realni i ja sam bio na ekskurzijama, ako hoces da pijes alkohol nema sanse da te uhvati profesor niti da posumnja u tebe. Svako snosi odgovornost za svoje postupke!!!
Koliko ne treba da imas mozga ga bi izlazio kroz prozor hotela po pivce, budimo realni sa vasim sinom nesto nije u redu, po vama gospodjo trebalo bi da uz svakog ucenika stoji po jedan profesor 24h u toku ekskurzije... pa mislim
|
|
|
|
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
hm...sta reci...to je tradicija...mi smo ovo radili na ekslurziji na kraju osmog razreda...
samo smo koristili oluk...i to samo jednom...posto su za tih par dana,
samo jednom uspjeli da nas sve skupe na jednpo mjesto i zakljucaju...
sem toga i jedan nastavnik likovnog, nam je pomagao...
u nekim nasim nabavkama alkohola...u unosenju u hotel - posebno...
zato se nikome nista i nije ni desilo...
za ekskurzije u srednjoj skooli...tu nam vec niko nije mogao da bilo sta uskrati...
a i nismo bili ovoliko pijani, da od tende mislimo da je balkon...
a sem toga nas ucili svasta...u srednjoj...pa i kako se skace i sa vecih visina...
zao mi je sto se ovaj malac slomio...izgleda da i nije bas bistar...skroz...
sedamnaest je godina njemu...a ispada kroz prozor...
sta ce biti kad bude imao dvadeset pet...salim se...
srecom pa nije teze ozlijedjen...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
|
|
 |
bokitanjalana Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 29 Sep 2008 Poruke: 9

|
|
zasto leti kad mu ni krila nisu jos porasla...
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|