:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Od pre nekoliko nedelja, Švajcarci koji žele da usvoje ili kupe psa moraju da izvade specijalnu dozvolu.
Prema novom švajcarskom zakonu, vlasnici pasa su obavezni da pre kupovine kućnog ljubimca prođu kurs nakon kojeg im se izdaje "dozvola za posedovanje psa".
Kurs se sastoji od četiri sata teorijskog predavanja i četiri sata praktičnih vežbi.
Cilj nove mere je da se vlasnici učine odgovornijim i smanji broj zlostavljanja i napuštanja pasa. Obuka omogućava da se vlasnici upoznaju sa ulogom gazde i nauče kako da od svog psa naprave poslušnog kućnog ljubimca, čime će izbeći slučajeve ujeda.
Naime, podaci pokazuju da je neznanje vlasnika najčešći uzrok ovakvih drama.
Novi zakon odnosi se na sve one koji nameravaju da kupe psa i na sve one koji su ga kupili u poslednje dve godine.
(Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
E taman će ih četiri sata naučiti kako se ponaša pas ili oni, ne kažem da ideja nije loša ali mi kursevi idu opasno na jetru pogotovo brzinskokratki.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
cokarapokara Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 29 Dec 2009 Poruke: 1

|
|
| |
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
pa znas sta...ja sta sam sve vidio, sta ljudi rade psima...i drugim kucnim ljubimcima...
i to sve iz neznanja..pogresno ih hrane...kupaju...i sta sve ne...
ja kada vidim da neko daje psu zacinjenu ili pecenu hranu...
ne znam...sta bi mu mogao uraditi...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|