www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Marihuana kao turistička atrakcija
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 31, 2010 3:49 pm    Naslov poruke: Marihuana kao turistička atrakcija Na vrh strane Na dno strane

Holandija je poznata zbog legalizacije marihuane. Mnogi zato misle da je u toj zemlji duvanje jedna od omiljenih razonoda za Holanđane. Ipak, to nije tačno.

Kada pomislimo na Amsterdam, prva asocijacija je marihuana. Zamišljamo pretrpane kofi šopove, u kojima, bez obzira na doba dana, uz omiljeni napitak možete dobiti i džoint.

U jednom od 250 amsterdamskih kofi šopova radi i Naomi Levijatan (23). Prvi džoint je probala sa 12 godina, ali tvrdi da samo nekolicina Holanđana puši travu svaki dan.

"Znam da mnogi ljudi iz drugih zemalja dolaze da žive u Amsterdam zato što im zakon dozvoljava da puše travu. Zbog toga su ljudi ovdje druželjubiviji nego negde drugde", kaže Naomi za "Dojče vele".

U kofi šopu možete kupiti najviše pet grama marihuane. Ako vam se žuri, za četiri evra dobićete već spremljeni džoint. Ali, osobama ispod 18 godina, ulaz u kofi šopove je zabranjen. To tinejdžere, međutim, uopšte ne sprečava da nabave travu.

Petnaestogodišnjakinje, Sara i Tesi, kažu: "To nije toliko važno - i deca koja imaju 13 godina takođe puše travu. Da, imamo olakšan pristup marihuani, jer je jednostavno nabavljamo od naših starijih prijatelja".

"Da, pretpostavljam da ima dosta marihuane okolo. Ja je lično koristim ponekad, ali ne toliko često. Tinejdžeri obično puše džointe dok su na nekoj žurci i slično. Nekad je zabavno koristiti te stvari, ali ne svaki dan."

Istraživanja su pokazala da holandski tinejdžeri mnogo manje puše marihuanu, nego njihovi vršnjaci iz Velike Britanije, Francuske i Amerike.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, 28 odsto holandskih tinejdžera je probalo marihuanu, u Americi čak 41 odsto.

Lorna Klaj, koja je radila na Kanabis koledžu, to ovako objašnjava:

"Kao tinejdžer želiš da budeš buntovnik, drugačiji od svih, da budeš kul. To znači i da pušiš kanabis. Ali, ovde, za razliku od ostalih mesta, to je legalno i ne predstavlja ništa posebno. Mislim da je to najvažniji razlog zbog čega naši tinejdžeri manje koriste droge."

Time se stavlja tačka na predrasude o Holanđanima. Marihuana je njihova turistička atrakcija, ali ne i deo holandske kulture življenja.

(MONDO)

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

Datum registracije: 06 Avg 2010
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 31, 2010 4:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

U jednom od 250 amsterdamskih kofi sopova radi i Naomi Levijatan (23). Prvi dzoint je probala sa 12 godina, ali tvrdi da samo nekolicina Holandana pusi travu svaki dan.

sto laze... Exclamation

"Znam da mnogi ljudi iz drugih zemalja dolaze da zive u Amsterdam zato sto im zakon dozvoljava da puse travu. Zbog toga su ljudi ovdje druzeljubiviji nego negde drugde", kaze Naomi za "Dojce vele".

aha samo zbog trave dolaze...pa trava se pusi svugdje na svetu...

ja dok sam pusio vutru, palio sam je i u kafanama...i na ulici...
kad naidje murija...samo ga malo sklonim...dok ne prodju...
doduse jesam jednom platio kaznu...kad su napravili neku raciju u jednom klubu...
i nasli mi citav komad... Shocked Laughing Laughing Laughing
teta sudija je rekla dobro sto nisam pre imao nikakvih krivicnih djela...
i da ona vidi da sam ja bas fin momak... Very Happy
i da je steta... da me droga upropastiti... Shocked Laughing Laughing Laughing
obec'o sam joj da necu vise nikad...pusit travu... Very Happy
dobro jesam rek'o i da mi ne bi bilo zao, da me tako lep sudija,
osudi i na sto godina robije... Smile
onda je ona pozvala dva drota da me izbace napolje... Very Happy
i rekla...da ce sledeci put kazna biti mnogo rigoroznija...
i da ce mi stici uplatnica na kucnu adresu...
ako ne budem platio da cu ici u zatvor na dva dana...
posto je tada valjda dan zatvora bio 25 km...

uglavnom...travu mozes pusit i da ne ides u amsterdam... Shocked
al nemojte pusit travu...to nije lepo...i steti zdravlju...mozak ostecuje najvise... Rolling Eyes
jedino ako ste ko ja bez mozga...onda pusite slobodno... Smile
jer je nemoguce ostetiti nesto sto ne postoji... Mr. Green Laughing Laughing Laughing

ccc...al' ja volim slagat... Very Happy gdje ja smijem reci nekoj teta sudiji da je lepa... Rolling Eyes

dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 01, 2010 3:19 pm    Naslov poruke: Re: Marihuana kao turistička atrakcija Na vrh strane Na dno strane

anchi22 je napisao/la sledeće:
Holandija je poznata zbog legalizacije marihuane. Mnogi zato misle da je u toj zemlji duvanje jedna od omiljenih razonoda za Holanđane. Ipak, to nije tačno.

Koga vi lazete? Laughing Laughing Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Marihuana kao turistička atrakcija Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon