www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Alkohol opasniji od heroina
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 02, 2010 2:23 pm    Naslov poruke: Alkohol opasniji od heroina Na vrh strane Na dno strane

Alkohol ima pogubnije dejstvo od heroina i kreka, rezultat je istraživanja čije rezultate prenosi medicinski časopis Lancet.

Jedan od autora studije je psihijatar i neuropsihofarmakolog dr Dejvid Nut koga je britanska vlada u oktobru 2009. smenila sa funkcije glavnog savetnika Komiteta za sigurnost lekova.

Studija sadrži popis od 20 droga i 16 pogubnih uticaja za zdravlje korisnika i društva upšte.

Duvan i kokain smatraju se podjednako opasnim supstancama, dok su ekstazi i LSD svrstani među droge sa najblažim posledicama.

Odbivši da prekine raspravu o drogama kada ga je sa savetničke funkcije smenio tada laburistički ministar unutrašnjih poslova Alan Džonson, dr Nut je osnovao Nezavisni naučni komitet za lekove, organ koji ima za cilj da istražuje problem droga bez političkog uplitanja.

Članovi komiteta su obavili procenu svake pojedinačne droge u odnosu na posledice koje prouzrokuju, poput mentalnih i fizičkih oštećenja, zavisnosti, zločina, kao i štete koju trpe privreda i društvo.

Zaključak istraživanja je bio da su heroin, krek i metilamfetamin najpogubnije droge za korisnika, ali da su alkohol, heroin i krek najopasnije za društvo.

Zbrajanjem šteta, ispostavilo se da je alkohol najospanija supstanca, gora od heroina i kreka koji su zauzeli drugo i treće mesto na ovoj listi.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, rezultati istraživanja su u suprotnosti sa vladinim sistemom klasifikacije droga. Autori studije, međutim, navode da njihov sistem, zasnovan na konsenzusu stručnjaka, nudi tačnu procenu štetnosti droga.

"Naši rezultati potkrepljuju ranija istraživanja koja su sprovedena u Velikoj Britaniji i Holandiji, potvrđujući da sadašnji sistemi klasifikacije ne vode mnogo računa o dokazima štetnosti", ističe se u studiji.

"Oni, takođe, potvrđuju i zaključke prethodnih stručnih izveštaja da je agresivno isticanje štetnosti alkohola opravdana i neophodna strategija u zaštiti zdravlja", dodaju naučnici.

Prema novoj listi štetnosti droga, alkohol je tri puta opasniji od kokaina i duvana. Ekstazi, na primer, izaziva tek osminu štete koju prouzrokuje alkohol.

Članovi nezavisnog komiteta upozoravaju da je alkohol čak pet puta opasniji od mefedrona, droge koja bi po odluci ministarstva unutrašnjih poslova trebalo uskoro da bude zabranjena.

Nova lista objavljena je pred početak konferencije o drogama koju je organizovao Nutov komitet.

"Izgled novog sistema klasifikacije zavisiće od toga koje štete za pojedince i društvo želite da smanjite", kazao je dr Nut.

(Tanjug)

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

Datum registracije: 06 Avg 2010
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 02, 2010 4:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

moze biti...ali ne mora da znaci...
ja mogu popiti dva piva i otici kuci...
a moze li, narkic uzet pola doze...i otici kuci...moze i on...
al...ce ubrzo izaci...i uraditi sve da bi dosao do polutke...
duvan i kokain stavljati u isti kos...to necu ni da komentarisem...
lsd...i extazi...ko je uzimao zna dobro dal je stetan ili nije...
i dal ima najblaze posledice... Laughing Laughing Laughing posle par noci neprespavanih...
treba dvadeset dana da dodjes sebi...i da ti organizam pocne funkcionisati normalno...
mozak te boli od bilo kakve misli... Laughing Laughing Laughing ne mozes ukljuciti mozak... Laughing
meni duvan i alkohol ne smetaju...kome smeta...nek se gruva lesijem i heroinom i kokainom...ili cim god hoce...pa cemo vidjeti ko ce gore proci...
ovu budalu i nisu dzaba sutnuli s posla...vidis da je lud... Rolling Eyes
nagruva se lsd pa pise studije...bas me zanima, dal bi ovo isto mislio,
da mu se dete predozira i umre...kao neki klinci koje sam znao...

dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2010 2:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kao prvo
pod pomenom "koristnika alkohola" ovde spadaju ocigledno alkoholicari
k'o, ne oni koji popiju jedno-dva piva
kao shto se pod "korisnikom gudra" ovde ne podrazumevaju oni koji zgutaju kser jednom u godinu dana.
Narkoman nije osoba koja se gudra nego koja je zavisna od iste, k'o shto ni alkoholicar nije osoba koja popije jendo pivo, nego koja mora da popije 20 ako popije to jedno.

Ovde se takodje govori o trajnim posledicama po organizam, ne o pobudjenom stanju, dok josh nije prestalo dejstvo..

Znam i ja vishe osoba koje su overile od paje.. medju njima i najbolji drug..
al' isto tako samo u svojoj shiroj familiji imam 1 osobu koja je umrla od ciroze jetre, i 3 koje su umrle od raka grla/pluca.. i to samo u poslednje 3 godine.

Sam izracunaj..

p.s. LSD ne ostavlja trajne poremecaje u organizmu, osim ako ne uzmesh previshe.. al'ono, moze se umreti i ako popijesh previshe jogurta, tako da..

The tears of a clown make the whole world laugh.

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2010 2:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

bez obzira.. ne moze alkohol da ima pogubnije dejstvo po organizam od heroina i kreka,
nikako...prvo...da bi postao alkoholicar...treba jedno duze izvesno vreme,
da redovno konzumiras pomenuti...i opet ako ga ne konzumiras svakodnevno,
i u sve vecim kolicinama...tesko postajes ovisan...
znam po sebi...pola zivota pijem i nisam alkoholicar... Mr. Green
na sintetici sam bio, malo duze od jednog kom...godisnje...
i znam sta je zavisnost...mada kazu da od sintetike nema zavisnosti...
ali ima...i te kako....mozda ne tjelesne, ali psihicke da... Rolling Eyes

opet kazem ja mogu popiti dva piva, ...a mogu piti tri noci...i tri dana...
leci naspavati se i odmamurati dan....i ko nov sam...
posle nekih laksih gudrovina...koje konzumiras tri noci i tri dana...
treba mjesec dana da se vratis u normalu...dobro...kako ko...

lsd...ne ostavlja trajne posledice ako uzmes jedan...godisnje...
ali ako uzimas...neki odredjeni period, svaki dan...imas gadne posledice...
koje alkohol, u tom istom periodu ne moze ni jedan posto da osteti organizam,
kao lsd...exs...o kokainu da ne pricam...
krek...pa to je za samoubice... Smile

da, znam i ja nekoliko osoba koje su umrle od ciroze...ali posle cetrdesetak godina konzumiranja alkohola...a znam neke koji su popusili razne bolestine posle godinu dana uzimanja, raznih gudroviina...dal lakih dal teskih...nebitno...
tako da...sve to steti zdravlju...ali alkohol i duvan...
ne treba stavljati u isti kos sa teskim drogama...
sto sam kazes i od jogurta se mozes predozirati...ali ako ga pijes umjereno,
neces se predozirati...a heroin i kokain...je "ne mo gu ce" uzimati umjereno...
dok cigarete , alkohol, i jogurt mozes...znam, uzimam svaki dan... Mr. Green
i jedino bez jogurta ne mogu....navuko sam se...priznajem... Razz

dostici je neces nikada.
Rolling Eyes

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2010 3:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

LSD sam detaljno prostudirao.. s' aspekta hemije, ne prakse.. tu josh nije detaljno Laughing
tako da mi ne mozesh pricati neshto shto nije istina..
njega ni ne mozesh uzeti 3 dana uzastopno bash zbog te malaksalosti i opshteg "zastoja" u glavi.. isto tako zbog tog istog zastoja je nemoguc nastanak psihicke zavisnosti..
naucno dokazano

a shto se ciroze.. i godina tice.. to te isto neko slagao.. lik moje godishte ne sme da pije vishe nishta jace od kisele vode, il' bi zavrshio na urgentnom.. kol'ko se sjebao..

Alkoholicar ne moze umereno unositi alkohol u sebe.. tu pricu pricaj nekom drugom, takodje..

da ne kazem kako lepo podivljaju
dugogodishnji pushaci u koliko na svakih 15 minuta ne popushe.. cigaretu..
sve oko sebe bi ubili..

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2010 3:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

opsti zastoj u glavi... Laughing Laughing Laughing i malaksalost...cccc... Laughing Laughing Laughing
ne znam sto mislis da ga ja nisam studirao... Confused
zato i kazem...da je alkohol mnogo bezopasniji po organizam od lsd...
zbog tih zastoja... Rolling Eyes i drugih nus pojava... Mr. Green
kad ga budes ispitao i sa prakse detaljno...javi jel mislis jos uvek...
da je bezopasniji...od pive... Mr. Green

pa znas kako ciroza se ne dobija samo od alkohola...nego i od lijekova...
pa i od eks-a...metadona, trodona, akinetona, artana, parkopana...
i raznih sedativa -spustalica...pa i od kafetina...andola i brufena...
...mast, sol, secer...sve to jetru ostecuje...vise nego alkohol... Mr. Green
kako ne moze...alkoholicar unositi umereno alkohol, u organizam...
ja znam desetine pijanaca..umjerenjaka...popiju svoju dozicu...vise puta na dan...
rade i funkcionisu normalno...dobro, nekad se usikaju...pa to sve uprskaju Rolling Eyes Mr. Green
alex vidio sam ja ...svasta...pa i svakakvih alkoholicara...
i sta ljudi rade u nedostatku istog...
ali sta ti ljudi imaju sa mnom i mojim uzimanjem akohola...nista...
i kako to da sam ja zdrav...a pijem skoro svaki dan...pomalo... Mr. Green
u tijelo sam zdrav...a u glavu...ma i tu sam dobar kakvih ima... Razz

sve to stoji sto ti govoris...ali ponavljam ti...
da ne moze alkohol, da stvara vece posledice od heroina ili kokaina na ljudski organizam...ne moze...nikako...
normalno, ako popijes svaki dan dve litre brlje...da ces se shebati za mjesec dana...
ali tako isto ako navuces gram prvi put...umreces...
ako razumes sta pricam...

pusaci su najgori narkomani...sto jest jest...
ali opet nekako mi gore izgleda ovisnik o heroinu...kad mane dopa,i mnogo krace zivi...
plus sto on jos i pusi...i kad dobije racinu...kazu doktori dobio od cigara...a ne od heroina...ili ko zna od cega....
kako to ja nisam dobio...jos nikakvu bolest...od alkohola i cigara...
necu je ni dobiti...

dostici je neces nikada.
Rolling Eyes

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 04, 2010 4:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

to je sve kratkorocne prirode.. nisu trajne posledice po nervni sistem..

"ali sta ti ljudi imaju sa mnom i mojim uzimanjem akohola...nista...
i kako to da sam ja zdrav...a pijem skoro svaki dan...pomalo... Mr. Green
u tijelo sam zdrav...a u glavu...ma i tu sam dobar kakvih ima... Razz "
Nemaju sa tobom.. ali imaju sa sobom
Isto k'o shto neko ko vari nema nikakve veze sa onima na dopu..

Imao sam tu "privilegiju"
da vidim kako izgleda osoba koja se teze otvorala alkoholom.. i onaj koji je overio..
verovato ti meni ili ne, al' spolja isto izgleda.. ne bi mogao razliku napraviti.. lekari iz hitne su za devojku, koja se otrovala alkoholom prvo pitali je l' se gudrala.. pena, teshko disanje, plava koza, ko da je umrla (pupupu).. jedino shto je bazdila na alkohol
Koma je koma.. bila od alkohola, il' od dopa

A alkohol je od heroina gori u tu ruku shto je svima dostupan, i potpuno legalan..
mozesh ga piti gde god 'ocesh, kad god 'ocesh, pred kim god 'ocesh.. panduri ti nishta nece srati za flashu rakije..
da ne kazem da je litra iste jeftinija nego kvoter paje..

al' lepo da si pomenuo, vidim da smo na istim talasnim duzinama.. zaboraviH da pomenem u proshloj poruci,
svi se "zgrozavaju".. od gudri.. a o istim nishta ne znaju.. al' zato svaki put kad glava zaboli - op, brufen.. i to u najboljem slucaju
svi oni lekovi koje lekari prepishu.. za smirenje.. jako lepo uticu na organizam, posle toga ni gudra te vishe ne moze sj*bati

Da ima pravde, i da ministarstvo zdravlja zapravo misli o zdravlju odavno bi bili zatvoreni fastfood centri, zabranjeno prodavanje alkohola i cigareta, pojedinih lekova bez recepta
.. al' 'ocesh tuki, to drzava moze da kontrolishe i da zakine svoj deo.. sacekaj ti samo malo, da se naprave potrebni uslovi da mogu da potpuno kontrolishu i rasturanje gudre
'odma ce da legalizuju
Prvi ti isti Britanci

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Alkohol opasniji od heroina Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon