www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Što duže sediš, kraće živiš
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 09, 2010 4:03 pm    Naslov poruke: Što duže sediš, kraće živiš Na vrh strane Na dno strane

Naučnici kažu da dugo sedenje menja hemijski sastav organizma i da može da utiče na to koliko dugo ćemo živeti.

Nije važno samo gde sedimo - u kancelariji, školi, u kolima ili kod kuće, već je i koliko sati to traje.

Nekoliko studija pokazalo je da su oni koji dugo sede skloni gojenju, srčanim bolestima i preranoj smrti.

Fiziolog Mark Hamilton ukazuje da pušenje i dugo sedenje imaju iznenađujuće sličnosti, jer su obe globalne pojave koje su opasne.

Hamilton i njegove kolege u Biomedicinskom istraživačkom centru Penington u Luizijani, otkrili su da sedenje deaktivira jednu važnu hemikaliju koja sagoreva masti i da ljudi koji sede duže od 6 sati dnevno češće umiru od dijabetesa.

Prema jednom istraživanju iz 2004. godine, Amerikanci više od pola života provedu sedeći i to na poslu, u kolima i kod kuće.

(Tanjug)

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

Datum registracije: 06 Avg 2010
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 09, 2010 5:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ihhhh otkad ja znam za to...i ja se dobro cuvam... da dugo ne sjedim...
sjedim najvise sat dva....onda malo legnem...sat dva... Razz

dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 09, 2010 6:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

a shta ako letish
sat dva?
Laughing Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

Datum registracije: 06 Avg 2010
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 09, 2010 6:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

dobro...i letit se mora...a i bolje je nego sjedit...
al je opasnije...jer moz's se razbit ako ne mases dobro rukicama... Laughing
bilo sta da radis samo da ne sjedis...jer odama krace zivis... Rolling Eyes
zato rudari...nikad ne sjede...stalno kopaju i stoje,
i bjeze od plina... Laughing Laughing Laughing
pa pomocu svjece ne moz's nac' rudara u penziji... Rolling Eyes kol'ko dugo zive...

fala vama...volim ja vise dzaba sjedit nego dzaba radit...
i nemoj da se brinete za moje zdravlje...ima se ko za to brinuti... Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing

dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Što duže sediš, kraće živiš Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon