:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Naučnici kažu da dugo sedenje menja hemijski sastav organizma i da može da utiče na to koliko dugo ćemo živeti.
Nije važno samo gde sedimo - u kancelariji, školi, u kolima ili kod kuće, već je i koliko sati to traje.
Nekoliko studija pokazalo je da su oni koji dugo sede skloni gojenju, srčanim bolestima i preranoj smrti.
Fiziolog Mark Hamilton ukazuje da pušenje i dugo sedenje imaju iznenađujuće sličnosti, jer su obe globalne pojave koje su opasne.
Hamilton i njegove kolege u Biomedicinskom istraživačkom centru Penington u Luizijani, otkrili su da sedenje deaktivira jednu važnu hemikaliju koja sagoreva masti i da ljudi koji sede duže od 6 sati dnevno češće umiru od dijabetesa.
Prema jednom istraživanju iz 2004. godine, Amerikanci više od pola života provedu sedeći i to na poslu, u kolima i kod kuće.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
ihhhh otkad ja znam za to...i ja se dobro cuvam... da dugo ne sjedim...
sjedim najvise sat dva....onda malo legnem...sat dva...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
dobro...i letit se mora...a i bolje je nego sjedit...
al je opasnije...jer moz's se razbit ako ne mases dobro rukicama...
bilo sta da radis samo da ne sjedis...jer odama krace zivis...
zato rudari...nikad ne sjede...stalno kopaju i stoje,
i bjeze od plina...
pa pomocu svjece ne moz's nac' rudara u penziji... kol'ko dugo zive...
fala vama...volim ja vise dzaba sjedit nego dzaba radit...
i nemoj da se brinete za moje zdravlje...ima se ko za to brinuti...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|