www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li je radost zaista u kesi za šoping
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 08, 2010 3:30 pm    Naslov poruke: Da li je radost zaista u kesi za šoping Na vrh strane Na dno strane

Ljudima je dojadilo da samo kupuju i kupuju. Smučila im se kultura 'Još, još i još'", kaže Marijan Salzman, direktorka PR sektora u kompaniji koja je sprovela veliko istraživanje među potrošačima

"Ljudi na Zapadu su prezasićeni kupovinom, svesni su da im se život sveo na šoping i žele to da promene", kaže za "Politiku" Marijan Salzman, direktorka PR sektora za Severnu Ameriku u kompaniji "Euro RSCG Worldwide”, koja odnedavno posluje i kao advertajzing agencija u Beogradu.

Tim Marijan Salzman upravo je sproveo istraživanje o ponašanju potrošača i njihovi zaključci su da kupci na bogatim tržištima prvi put posle mnogo godina uviđaju da orman prepun cipela ili novi automobil nisu put do sreće.

Marijan Salzman, njujorški stručnjak za komunikacije i PR, kaže za "Politiku" da je, sudeći prema rezultatima istraživanja na 5.700 ljudi u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Holandiji, SAD, Brazilu, Kini i Japanu, odzvonilo površnoj kulturi potrošnje i da će proizvođači i marketing industrija morati da promene taktike kojima namamljuju klijente.

"Sedam od deset ispitanika kaže da su siti površne kulture koja potencira nebitne stvari: tržne centre, TV, kompjutere. Dosta im je veštačkog sveta na televiziji i hoće da se povežu sa prirodom i drugim ljudima."

Kako je došlo do promene u stavu - živim za veću kuću i brži auto?

"Jednostavno, ljudima je dojadilo da samo kupuju i kupuju. Smučila im se kultura „još, još i još”. Tome su doprineli i apeli za „sporu” hranu, akcije tipa „kupuj lokalno” i ekološki pokret.

Zašto je ljudima tako dugo trebalo da se zapitaju da li radost zaista dolazi u kesi iz šopinga?

"Zato što je društvo podsticalo i podstiče neumerenu potrošnju. Pred početak Velike depresije u SAD 1928. predsednik Herbert Huver je poručio oglašivačima da je njihova uloga da stvaraju želju i pretvore ljude u mašine za konzumiranje.

Ove mašine bile su ključ ekonomskog progresa. Potrošnja je bila patriotska dužnost. Usledila je kultura kupovine i potrošnje. Konzumersko društvo koje je promovisao Huver je još oko nas, ali se menja. Na to ukazuju i nove reči u rečniku: ekoturizam, etička kupovina, fer trgovina, novi potrošač...

Novi potrošač sve više obraća pažnju na kompanije, a ne samo na njihove proizvode. Polovina ispitanika kaže da im je važno da se osećaju dobro kada izaberu proizvođača. Okreću se kompanijama kojima profit nije na prvom mestu, a izbegavaju radnje za koje se zna da se loše ophode prema zaposlenima", kaže Marijan Salzman.

Ona je objasnila i kako se danas sve vieš teži jednostavnom životu. "Zagovornici preterane potrošnje su nam obećali sreću i komfor. Umesto toga, beležimo rekordne nivoe stresa i anksioznosti. Veliki broj ljudi kaže da nisu zadovoljni pravcem u kojem se društvo kreće niti svojim načinom života. Kao alternativu vide život u kome će brza zadovoljstva koja izaziva roba biti zamenjena dugotrajnijom srećom koja dolazi sa povezanošću sa drugim ljudima."

(MONDO)

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 09, 2010 4:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zavisi.. da li je lepak u njoj ili ne.. Laughing Laughing Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

Datum registracije: 06 Avg 2010
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 09, 2010 5:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Laughing Laughing Laughing savim je logicno.... Mr. Green kesa asocira,
na tubu ljepila...tigar...moze i neostik...koji kad se pretoci u kesu,
daje asocijaciju...na radost...i malo posle...kad nestane kesa i ljepila...
asocira na bol u glavi i u plucima...al' dobro je... Razz

uglavnom mene kesa asocira na radost...jer nikad ne znas sta se nalazi u kesi... Mr. Green
i ako je nesto dobro ja se radujem...a ako je nesto skroz bezveze... Confused
ja foliram da mi je drago... Smile pa tako i ta osoba misli da je radosTna..
sto sam ja radosTan... Razz

i ako me nesto nervira to je...kad nekom poklonis nesto,
bas bezveze...sto nije nizasto... Razz a on se kao obraduje...a posle odmah to baci...
i posle meni neko kaze da sam ja lazov... Rolling Eyes
ma vi ste svi...ljudi...lazovi... Mr. Green Laughing Laughing Laughing
meni je vise muka od tih kesa... Rolling Eyes l:

dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 12, 2010 12:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E...pa stavite malo dušu u kesu i otvorite je kada dođete kući, pod uslovom da je to vaša čista i nepokvarena duša, koja je usput učinila makar iskren osmijeh i riječ. Ili bilo koje dobro djelo, za koje samo vaša duša zna.

njanja1011
*look by njanja*
<b>*look by njanja*</b>

Godine: 37

Datum registracije: 14 Sep 2010
Mesto: Između planina i mora...

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 12, 2010 1:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam lično luda za shopingom!
Mislim da nema dana a da ne kupim nešto za sebe...a onda za ostale Mr. Green ...po zaslugama naravno Mr. Green ...
Ipak mislim da bih trebala manje da se rasipam i da budem štedljivija...ovo će mi postat bolest u suprotnom Mr. Green ...ako već nije... Mr. Green hahahahahaaaaaa

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Da li je radost zaista u kesi za šoping Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon