:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Svetislav Nedeljković (60) iz Leušića, na padinama Suvobora, traži zaposlenje u trajanju od osam sati, kako bi mogao u penziju.
Upravo toliko mu nedostaje po obračunu Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja da bi ostvario punu radnu penziju ili će morati da sačeka, po sadašnjim zakonskim propisima, da navrši 65 godina života.
Nedeljković je izjavio agenciji Beta da je čitav radni vek proveo u Fabrici reznog alata u Čačku, radeći na brušenju navoja, gde je posle 38 godina i osam meseci proglašen za tehnološki višak i otišao na Zavod za tržište rada.
"Rečeno mi je da posle 16 meseci stičem uslove za punu penziju a to je bilo 2. decembra, kada sam podneo zahtev, da bi posle nedelju dana dobio obaveštenje da mi nedostaje jedan dan, da bi ispunio 40 godina osiguranja", kaže Nedeljković.
On ističe da nikada nije minut zakasnio, nema dana bolovanja a ako bi čekao starosnu penziju, to ne bi bilo 65 jer se menja zakon, već 67 godina i nije mu jasno "gde se izgubi taj jedan dan".
Nedeljković se, kaže sprema da ovih dana ode u Čačak i Gornji Milanovac, da moli da ga neko primi da radi osam sati u bilo kojoj smeni i bilo koji posao, kako bi zadovoljio sve uslove koje traži administracija Fonda PIO.
(Beta)
|
|
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
Bolesna drzava jos bolesniji politicari
|
|
|
|
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
a ne moze dokupiti osam sati...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Mogao bi mu i koji političar dokupiti tih osam sati i učiniti bar jedno malo, skromno djelo. Ne znaju šta će od para i politisanja, a ne vide bijedu nigdje. Bojim se da bi im pofalilo za kavu ili koji "skromniji" ručak. Bolje da ćutim, ljuta sam i suviše na ove ovdje naše političire, pa mislim....svi isti.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Alo: Dobio posao na jedan dan
Nesvakidašnji slučaj Svetislava Nedeljkovića kome je zafalilo osam sati rada na bilo kom radnom mestu da bi ispunio uslov za penziju, rešen zahvaljujući brojnim poslodavcima kojima bi ovakav radnik odgovarao.
Ako zakon i jeste surov, a u slučaju Svetislava Nedeljkovića (60) iz sela Leušići kod Gornjeg Milanovca se pokazalo da je tako, ljudi nisu. Otkada je u medijima , pa i u Mondu listu "Alo" objavljena informacija da mu nedostaje samo jedan radni dan da bi stekao uslov za penziju, ovoj redakciji javilo se dosta njih koji žele da mu izađu u susret.
"Zovu ljudi, pitaju šta i kako i mnogi nude posao. Zovu iz Čačka, Kraljeva, Beograda... Hvala svim dobrim ljudima koji su shvatili moju muku da bi bilo gre‘ota da zbog jednog radnog dana na penziju čekam još pet godina", priča Svetislav.
Kako kaže, najviše bi mu odgovaralo da radni staž od jednog dana odradi u Gornjem Milanovcu, gradu koji mu je najbliži, ali javljao mu se i jedan čovek iz Sjenice, koji mu je rekao da nema potrebe da se javlja na posao, već da će oni sve završiti.
"Hoće ljudi taj jedan dan da me časte, pa ne moram da dolazim na posao. Naradio sam se ja dosta, ali država ti je čudo. Njoj nikad dosta", kaže Svetislav.
Nedeljković je čitav radni vek proveo u Fabrici rezanog alata u Čačku, u kojoj je radio na brušenju navoja. Kako kaže, nikada ni minut nije zakasnio na posao, niti je išao na bolovanje.
Nesvakidašnja muka pogodila ga je kada je posle 38 godina i osam meseci rada u fabrici proglašen za tehnološki višak. Iako su mu prvo rekli da mu fali 16 meseci za punu penziju, iz Zavoda za tržište rada su ga nedelju dana kasnije obavestili da mu nedostaje samo jedan dan da bi ispunio 40 godina osiguranja. U suprotnom, morao bio da čeka starosnu granicu koja trenutno iznosi 65 godina.
Svetislav se spremao da ode u Čačak i Gornji Milanovac da moli da ga neko primi da radi osam sati u bilo kojoj smeni i bilo koji posao, kada je "Alo" objavio njegovu nesvakidašnju priču. Zahvaljujući ljudima dobre volje koji su uvideli njegovu muku, moći će mirno da sačeka penzionerske dane.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
I treba da se ucini coveku, ovih politicara mi je preko glave
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|