:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
U požaru koji je juče izbio u trošnoj kući Milete Stojkovića (21) u Aradcu kod Zrenjanina smrtno su stradali njegov trogodišnji sin Lazo i dvogodišnja ćerka Kristina.
Požar je izbio u ulici Kapetana Nalepke br. 106 oko 15.30 časova, saopštila je Tanjugu dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Zrenjaninu Dušanka Tatić.
Brzom intervencijom požar su ugasile vatrogasne ekipe iz Zrenjanina.
Na osnovu nalaza istražnog sudije, tela dvoje stradalih mališana biće poslata na obdukciju.
Uzroci požara i druge okolnosti utvrđuje istraga.
(Tanjug)
|
|
|
| |
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Brat i sestra zagrljeni čekali da umru
Plamen uzeo živote Lazara (3) i Kristine (2) u trošnoj kući u selu Aradac nedaleko od Zrenjanina- Najviše bih voleo da sam mogao da ih spasem, ali kasno sam stigao - započeo je svoju ispovest Đuro Tomović iz Aradca kod Zrenjanina, komšija porodice Stojković u kojoj je prekjuče stradalo dvoje dece u požaru.
Stajao sam na ulici i čekao da unesem drva u kuću kada sam čuo zapomaganje komšinice koja je vikala da je u susednoj kući izbio požar. Kada sam prišao kući ispred nje je stajala Lela (20), majka trogodišnjeg Lazara i dvogodišnje Kristine koja se hvatala za glavu i vikala da su joj unutra deca. Pitao sam je gde se tačno nalaze, a ona je rekla: “Ne znam, tu su negde” - nastavio je Tomović.
On se zatim pokrio mokrim ćebetom i razvalio ulazna vrata od kuće koja su bila zaključana. Međutim, kako je krov bio od trske i lamperije, vatra se brzo proširila i sprečila ga da uđe u kuću.
- Kada sam pokušao da uđem sve je bilo prepuno dima i ništa nisam video. Odmah zatim je pala greda i udarila me u glavu pa sam se povukao. Da sam znao da su se deca nalazila blizu prozora ušao bih kroz prozor i pokušao da ih spasim - rekao je Tomović.
Dok se odvijala ova tragedija oko kuće su bili okupljeni rodbina i komšije. Kada je majka Lela pokušala da uđe u kuću Tomović je sprečio da to učini da nesreća ne bi postala još veća. Za to vreme otac dece Mileta (21) je bio na poslu. Čim je čuo šta se dešava, on se vratio kući i sa komšijom pokušao da pronađe decu, ali nije uspeo. Kako očevici kazuju Mileta je u besu zapretio svojoj supruzi rekavši joj da će je ubiti ukoliko se nešto dogodilo deci. Iako su dvoja kola vatrogasnih ekipa iz Zrenjanina stigle desetak minuta nakon što su dobile poziv, bilo je kasno da bilo šta učine. Kako komšije kažu ugljenisana tela dece pronađena su zagrljena zajedno sa svojim ljubimcem, prasetom, koje im je poklonio deda. Pretpostavlja se da je uzrok požara peć na drva koja je gorela dok je majka bila na kafi kod komšinice.
Porodica Stojković je teško živela a u Aradac se doselila pre dva meseca iz Žablja. Mileta se bavio sakupljanjem starog gvožđa dok je majka bila domaćica.
U selu Žablje “Blic” je juče pokušao da pronađe roditelje Lazara i Kristine, ali bez uspeha. Meštani pričaju da su roditelji nastradalih mališana ranije u Žablju imali kuću, ali su je prodali, pa sad “kad dođu spavaju po šupama i štalama”. Nije bilo traga ni dedi stradale dece, koji im je poklonio ljubimca sa kojim su zajedno umrli.
Dodatne analize
Tela stradale dece dopremljena su u petak u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu i obdukcija je odmah i urađena. Kako saznajemo u Kliničkom centru Vojvodine, da bi nalazi bili kompletni potrebno je da se urade i laboratorijske i toksikološke analize, te se konačni rezultati neće znati sve do sutra. U Sudskoj medicini juče nije bilo nikoga ko bi mogao da nam kaže detaljnije informacije o načinu i uzroku smrti dece.Lj. P.
(Blic)
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|