Pevačicina nova numera je plagijat pesme "Lucifer" benda Shinee iz Južne Koreje, piše "Blic".
Pesmu "Muškarac koji mrzi žene" Jelena Karleuša je predstavila pre samo nekoliko dana, i ona se može besplatno skinuti sa njenog sajta. Međutim, jedan azijski muzički sajt otkrio je da je reč o srpskoj verziji pesme "Lucifer" južnokorejskog pop benda Shinee.
Izdavačka kuća "SM Entertainment" saopštila je da će preduzeti "određene mere" povodom plagijata pesme, piše "Blic".
Poslušajte obe verzije.
(MONDO)
aureliano ♣ El Capitán ♠
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
Katastrofalno glupa pjesma, zali boze izgubljene minute i pol (nisam ni slusao ovu glupost do kraja!)!
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
gkukolj -tončica-palončica-
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
Meni nije bilo potrebno ni toliko. Manje-više, nije ni prva ni poslednja koja radi plagijate. I jedna i druga, ma koja da je u pitanju, zvuče kao struganje (meni, bar). No, svako ima drugačiji ukus i svako sluša ono što mu godi i prija.
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
Poslušao sam obe verzije skoro do kraja. I liče i razlikuju se - ne mogu da uhvatim iste taktove. :-S Melodija "njene" pesme je kako-tako, ali tekstopisca bi trebalo da otpusti. To sam siguran.
Uostalom, i oni kopiraju neke druge... Nije baš svaka pesma što se sluša 100% autorska (čast izuzecima).
anchi22 je napisao/la sledeće:
Izdavačka kuća "SM Entertainment" saopštila je da će preduzeti "određene mere" povodom plagijata pesme, piše "Blic".
E, ovaj deo pesme mi se najviše sviđa!
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
Pa ne znam sta je tu cudno, Karleusa se proslavila zbog drugih pevaca...i lako je uzeti pesmu iz Koreje kad to od nas niko ne slusa...misli nece se prepoznati...
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
Alexns Tinkerbell's pixie dust
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
nije instrumental "skinut" nego.. vokal..
placem jer sam stvarno napisao vokal..
obe pesme su smece.. al' video kosookog opet ima 12 miliona pregleda, shto je zalosno..
D@cha Prijatelj foruma
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla
Ma krmeljusa je dno dna zalosno je sto se zuti spustaju na njen nivo
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma