:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Učeniku M. D. (15) odgrizen je deo desnog uha u incidentu koji se dogodio u dvorištu Mašinske škole "15. maj" u Nišu.
U tuči, koja je izbila u ponedeljak između dva maloletna đaka za vreme velikog odmora, teže je prošao M.D., koji je hitno zbrinut na ORL klinici, gde mu predstoji niz komplikovanih operacija, pišu Novosti.
"Reč je o teškim telesnim povredama, odnosno telesnim unakaženjem od oko 30 odsto. Odgrizeni deo uva je bio toliko devastiran, da nije mogao da se ušije. Povredu smo sanirali, a dečaku predstoji serija operacija, pre svega, pokušaj rekonstrukcije ušne školjke i oštećenog dela uha", objašnjava doktor Miško Živić, direktor ORL klinike.
Otac teže povređenog učenika Vekoslav Dinić istakao je da je očajan što mu je petnaestogodišnji sin ostao trajno unakažen. U šoku je zbog svega što se dogodilo i ističe da njegov sin nije problematičan, te da je napadnut kada je pošao po užinu.
"Odgovorni će biti žestoko sankcionisani. Deca su danas vrlo agresivna, u odnosu na pre 15 godina ne možete da ih prepoznate", kaže Aleksandar Stevanović, direktor Mašinske škole.
List podseća da je ovo drugi incident u poslednjih mesec dana u kom su povređivani niški đaci. Prije manje od dve sedmice grupu od osam đaka odbojkaša i nastavnika Mirčetu Kotlajića iz Osnovne škole "Milan Rakić" napali su đaci Osnovne škole "Branko Miljković".
U incidentu je tada teže povrijeđen đak S. N. (14). Protiv roditelja trojice đaka iz škole "Branko Miljković" podignute su prekršajne prijave. Prema izjavama povređenih, dečaci su napadnuti iz čista mira van kruga škole posle odigrane odbojkaške utakmice.
(Srna)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Čudi me kako ga nije odsjekao nožem, prešli smo dakle na zube, tj kanibalizam.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
bosanac_7 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 19 Jul 2009 Poruke: 4

|
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| anchi22 je napisao/la sledeće: | | Deca su danas vrlo agresivna, u odnosu na pre 15 godina ne možete da ih prepoznate |
Ma jock, otkud mu to.. pa ovo je demokratija, svi uzivaju, tolerancija
livada, leptirici, cvetici..
|
|
| |
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
pre 10 /15 godina je narod imao sta da jede...
primao kakvu -takvu... platu ...ali redovno...kg mesa je bio 5 km a plata 300 km...
a danas je kg mesa 15 / 20/ 25 km...a plata 400...500 km...plafon...
pre 15 godina ljudi nisu bili toliko nervozni niti agresivni...
pa ni njihova djeca...nisu bila agresivna...
djeca su jela meso...i domace kolace...
a sad jedu konzerviranu hranu sumnjivog kvaliteta... i slatkise od ko zna cega napravljene...
danas sam vidio mlijecnu cokoladu od 200 g...1,20 km...
i zivo me zanima sta se desi kad neko pojede tu "cokoladu"...
uglavnom ti klinci su najmanje krivi...za bilo sto...
krivi su roditelji...drustvo...koje vise vodi brigu o partijskim predsjednicima nego o svojoj djeci...
vaznije im je sta je rek'o boris tadic ili milorad dodik...nego saslusaju ... sta njihovo dijete govori...
i nasto se zali... sta mu fali...sta mu smeta...sta bi voljelo da pojede...i td...
i onda to dijete mora da bude zivcano i agresivno...i da gricne nekog..
i onda se svi cude...jao boze dragi ..sta je sa tom djecom danasnjom...
nije sa djecom nista...djeca su djeca... i oni uce od odraslih...njih oponasaju...
dakle...ostavite dhjecu na miru...i lijecite drustvo...ono je pokvareno , zlo...i sebicno...
i kada to resite...djeca ce biti sasvim normalana...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
| Bobak_BL je napisao/la sledeće: | pre 10 /15 godina je narod imao sta da jede...
primao kakvu -takvu... platu ...ali redovno...kg mesa je bio 5 km a plata 300 km...
a danas je kg mesa 15 / 20/ 25 km...a plata 400...500 km...plafon...
.. |
Ti se salis, je l' da?
Ovako...
Ja sam od svoje place u 80im u Zagrebu svaki mjesec znao ostaviti na stranu 500tinjak Deutch Maraka, a nikad nisam bio nesto stedljiv. Uvijek sam od ustedjevine kupovao aute (dobro nisu bile neke zvjerke ali jesu bili OK za nase prilike, 2-3 godine stari kadet, VW, Pug 205 i sl.). Dobro se sjecam da mi je placa bila oko 1500-1800 maraka a u dobrim mjesecima i po 2000 DM. Doduse u dinarima pa trc kod svercera i kupuj marke cim prije.
500 Maraka je danas 250 Eura, jedva znam ikog tko moze od place na stranu stavit 250 Eura (a inflaciju naravno ne racunam, siguran sam da je ondasnjih 500 marona vrijednije no danasnjih 500 Eura!).
---------
E jesu bile lijepe!
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
| Citat: | | Ti se salis, je l' da? |
to nije sala nego cinjenica...
to sto slusas price na vijestima o prosjecnim platama...od 700 /1000 km nema nidje nikakve veze...
taj prosjek ti vazi samo za moj grad...i tesko da ima plata manja od 350/400 evra...
sto se tice privatnih preduzeca....i tu su plate redovne...a drzavnih gotovo i nema...
veliki broj preduzeca je godinama pod natezanjem...stecaj ili ne...a plata nema...i to traje par godina ---
ali...u svim drugim gradovima plate su znatno manje...a u drzavnim predutecima stanje isto...
narod je gladan...bez obzira sto poloticarii tvrde suprotno...
znam ja to dobro...gledam svaki dan ljude...kako (ne)zive...
grad odakle je moja djevojka...je nekih pedesetak km od mog grada...
i tu su plate znatno manje nego u mom gradu...a da ne govorim po hercegovini sta se desava...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|