Rok gitarista i bivši član grupe Thin Lizzy, Geri Mur, preminuo je tokom odmora u Španiji. Imao je 59 godina.
Mur je rano jutros (6. februara) pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi, u Esteponi, a uzrok smrti biće ustanovljen i objavljen nakon obdukcije na klinici u blizini Malage.
Portparol britanskog Forin ofisa saopštio je da je Ministarstvo obavešteno o smrti Gerija Mura i da će pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć, preneo je Rojters.
Mur je sa samo 16 godina napustio Belfast, gde je rođen, preselio se u Dablin i priključio grupi Skid row. Slavu je stekao kada se priključio bendu Thin Lizzy, poznatom po hitovima kao što su "Whiskey in the Jar" i "Boys are Back in Town".
"Bio je veliki muzičar i sjajan čovek", rekli su bivši članovi benda Thin Lizzy šokirani vestima iz Španije.
Osivač benda Brajan Dauni nije mogao da dođe sebi. "U šoku sam. Uvek će biti u mojim mislima i molitvama. Ne mogu da verujem da je otišao...".
Vest o smrti Mura objavljena je i na njegovom zvaničnom sajtu.
"Sa velikom tugom obaveštavamo vas da je Geri Mur preminuo tokom odmora u Španiji. Naše misli su sa njegovom deco, porodicom i prijateljima", navodi se na sajtu.
Mur je imao i uspešnu solo karijeru, a često je sarađivao sa mnogim vrhunskim muzičarima, među kojima i sa Džordžom Harisonom.
Jedan od njegovih najvećih hitova
(MONDO)
D@cha Prijatelj foruma
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla
Stvarno steta RIP
aureliano ♣ El Capitán ♠
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
RIP Garry...
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
gkukolj -tončica-palončica-
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
Šteta, bio je svojevrstan muzičar. Slava mu i hvala.
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
Bobak_BL * Domaci Lazov *
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...
uvijek sam se divio tvojim prstima... i onom sto su oni stvorili...
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
anchi22 •• 20:01 ••
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
Od čega je umro Geri Mur?
Tabloidi prenose najneverovatnije uzroke smrti, ali lekari tvrde da je gitarista iz Belfasta preminuo od srčanog udara.
Geri Mur (59) pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Estemponi u Španiji prošle nedelje. Britanska štampa prenosila je da je sa njim do kraja bila nepoznata ženska osoba, kao i da su zajedno konzumirali alkohol tokom dana.
Iako su pojedini mediji objavili da je Mur umro "tipičnom" rokenrol smrću, odnosno gušenjem tokom povraćanja, nalazi lekara demantuju ove tvrdnje. Mur je umro od srčanog udara.
Njegova porodica saopštila je da se nada da će mediji poštovati njihovo pravo na privatnost, i da neće objavljivati "degutantne neistine".
"Nalazimo veliku utehu u činjenici da je uzrok smrti bio prirodan. Geri se radovao odmoru, novim gitarama koje je kupio, planovima za snimanje albuma i turneju. Hvala svima koji su nam uputili ljubazne reči i saosećanje", napisano je na sajtu Gerija Mura.
Telo gitariste grupe Thin Lizzy biće u petak prebačeno iz Španije u Brajton, gde će Mur biti sahranjen tokom vikenda.
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma