www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Izbegnuta Facebook otmica u Novom Sadu
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 10, 2011 4:04 pm    Naslov poruke: Izbegnuta Facebook otmica u Novom Sadu Na vrh strane Na dno strane

Dogovor sa "prijateljem" ostvaren posredstvom društvene mreže Facebook umalo nije skupo koštao dvanaestogodišnju učenicu petog razreda jedne novosadske osnovne škole.

Ona je za dlaku uspela da ne bude oteta nasred ulice, nedaleko od stana u kom živi!

Devojčica kaže da je prihvatila prijatelja na Facebooku koji se predstavio kao njen drug iz škole, i molio da mu donese svesku da bi uradio domaći zadatak, jer je bio bolestan.

"Poverovala sam u priču `prijatelja`, jer on nije dolazio u školu tih dana, a znao je i neke podatke o školi.

Krenula sam niz ulicu, ka njegovoj kući, kad je iz auta odjednom izašao neki čovek, koji mi je prišao i predstavio se kao tata mog druga.

Insistirao je da uđem u njegov auto, ali nisam htela, jer mi je bio nepoznat. Nervozan što ga odbijam, pokušao je na silu da me uvuče u auto.

Počela sam da vrištim, što je srećom čula komšinica koja je istrčala da vidi šta se dešava. Kad je video komšinicu napasnik je pobegao, a u panici nismo pogledale koji je broj registarskih tablica njegovog auta", ispričala je devojčica na tribini "Klikni bezbedno", a prenosi novosadski dnevni list "Nacionalni građanski".

Priča je šokirala sve prisutne na tribini održanoj u Novom Sadu, kako roditelje tako i nastavnike, a direktor škole koju pohađa ova učenica rekao je da opasnost od Facebooka uglavnom dolazi od dečije naivnosti.

"Opasnost Facebooka je u tome što su deca naivna i ostavljaju tačne podatke. Prosto je frapantno koliko je taj lik studiozno pratio devojčicu, kad je znao gde ona živi, i koji joj drug nije u školi tog dana", istakao je direktor.

Prema prošlogodišnjoj anketi Ministarstva za telekomunikacije i medijske dokumentacije pod nazivom "Ebart", roditelje svakog trećeg deteta u Srbiji ne interesuje šta ono radi na internetu.

Evropske statistike opet navode da svaka dvadeseta osoba u EU, koja živi s decom tvrdi da su se ona povezala s potencijalno opasnim licima upravo preko komjutera i to od kuće. U EU prošle godine je 65 odsto osoba redovno koristilo internet, dok je u Srbiji taj procenat bio 40 odsto.

(Srna)

7272
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 17 Nov 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 11, 2011 12:43 am    Naslov poruke: Svega u bašti Božjoj! Na vrh strane Na dno strane

Pa nije ni čudo šta se sve dešava klincima kad roditelji ne vode računa šta im djeca rade na kompjuteru! Tako će nam uvijek biti sve dok roditelji kupuju djeci kompjutere, koja ne znaju još ni da pišu kako treba i dok je maloljetnicima dozvoljeno da otvaraju svoje profile na pomenutoj društvenoj mreži i na ostalim manje poznatim mrežama pomenutog tipa! Šta može klinac od 11-12 godina da traži na kompjuteru?! Nemojte od djece da pravite debile, pustite ih napolje da se igraju sa svojim vršnjacima, ne tjerajte ih u virtuelni svijet! Hoćemo Zapad - dobili smo ga! Nažalost! Sad

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 11, 2011 7:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tražili ste, evo vam ga. A roditelje kada pitaš šta im djete radi po cijeli dan na računaru, ako ih 5% zna i prati, glavu stavljam na panj. Tehnika je prava stvar samo ako se koristi u normalne svrhe, što je rijedak slučaj. Sve je to to roditelja i kontrole. Prvo njih na prevaspitavanje, ali uz djecu, tek da vide kakvi su im roditelji u stvari. I koliko su spremni da zaštite svoje djete.

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 90

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 11, 2011 10:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zato i treba klicima zabraniti fejsbuk

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Izbegnuta Facebook otmica u Novom Sadu Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon