:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Osobe koje svakodnevno konzumiraju "lajt" gazirane sokove bez šećera izložene su povišenom riziku od pojave vaskularnih napada.
Kod osoba koje svakodnevno konzumiraju lajt gazirane napitke rizik od kardiovaskularnih problema povišen je za 61 odsto u poređenju s onima koje uopšte ne piju gazirane sokove, pokazali su rezultati američkog istraživanja.
Naučnici s Univerziteta u Majamiju došli su do tog zaključka obavivši ispitivanje na 2.564 osobe u Njujorku, prenela je agencija AFP.
Oni su postavljali pitanja tim osobama vezana za količinu i vrstu gaziranih napitaka koje konzumiraju.
Na osnovu njihovih odgovora, naučnici su ih razvrstali u sedam kategorija, od onih koji nikada ne konzumiraju gazirane napitke, preko onih koji ih konzumiraju umereno (od jednog mesečno do šest sedmično) do svakodnevnih konzumenata (najmanje jedno dnevno).
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Jedna rijec je dovoljna - aspartame. Tko ne zna nek' googla
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
Bobak_BL * Domaci Lazov *

|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

|
|
ja gazirana pica pijem samo kad moram... i kad me sramota reci da cune..
...a lajt...ne pijem nista...
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....  |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|