:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Prošao je Dan zaljubljenih, romantična večera, pokloni, poljupci, pregršt toplih reči... Da li će tako biti i 14. februara sledeće godine? Skeniraj mozak i saznaj da li je vaša ljubav dugovečna.
Naučnici tvrde da više nije nemoguće saznati koliko će ljubav prema nekoj osobi trajati. Bjanko Akvedo i Artur Arom sa Univerziteta Stoni Bruk u Njujorku, su pomoću magnetne rezonance snimili mozak muškaraca i žena koji su zaljubljeni čak i posle više od 20 godina braka.
Takođe, istraživači su snimili i glave osoba koje su bile zaljubljene samo mesec dana. Kada su uporedili jedne snimke sa drugim, utvrdili su veliku sličnost.
"Jedina razlika bila je u tome što je mozak onih čije su ljubavi duže trajale bio osvetljen većim delom, za razliku od onih koji su se zaljubili nedavno, ali je aktivnost dopamina i kod jednih i kod drugih bila značajna“, kaže Bjanko Akvedo.
On je objasnio da mozak onih koji su ’ludo’ zaljubljeni izgleda kao da gori.
"Istraživanje je izgledalo tako što smo od zaljubljenih tražili da tokom skeniranja mozga gledaju fotografiju svog partnera. Kod nekih je, tom prilikom, mozak izgledao kao zapaljen.“
Na osnovu tih snimaka naučnici tvrde da se radi o ljubavima koje će trajati.
Da li i tvoj mozak gori?
(MONDO)
|
|
|
| |
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
|
Moj je spržen, a njemu naučnici, vala, nisu ni prišli, niti će. Kakvi skeneri, magnetne rezonance i ostale budalaštine? Mojoj tetki koja je imala tri gigantska tumora na mozgu nisu mogli otkriti, nego se doktori šokirali kada su joj otvorili lobanju, a ovi će dokazivati trajanje ljubavi?!Pa sad, neko mora da opravda postojanje svog radnog mjesta ili zvanja, ne ulazim u to.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 37
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
| gkukolj je napisao/la sledeće: | | Moj je spržen, a njemu naučnici, vala, nisu ni prišli, niti će. Kakvi skeneri, magnetne rezonance i ostale budalaštine? Mojoj tetki koja je imala tri gigantska tumora na mozgu nisu mogli otkriti, nego se doktori šokirali kada su joj otvorili lobanju, a ovi će dokazivati trajanje ljubavi?!Pa sad, neko mora da opravda postojanje svog radnog mjesta ili zvanja, ne ulazim u to. |
Istina,samo se proseravaju i izmishljaju,nauke nikad dosta.
A to da li mi mozak gori....znam da mi obrazi gore,ima li to kakve veze?
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|