www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Najglasnija mačka na svetu!?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 22, 2011 4:00 pm    Naslov poruke: Najglasnija mačka na svetu!? Na vrh strane Na dno strane

Upoznajte Smoki, čije je predenje glasno kao zvuk motora Boinga 737!

Za ljubitelje mačaka, ovaj zvuk predstavlja ništa drugo, do osećanje da je njihov ljubimac srećan i zadovoljan.

Međutim, kada Smoki zaprede, brže-bolje se hvatajte čepova za uši. Zvuk koji ona proizvodi tom prilikom može dostići neverovatnih 92 decibela, to je isti onaj zvuk koji se može čuti pri sletanju Boinga 737. Za one manje upućene, "obična" mačka dok prede, proizvodi zvuk od 25 decibela.

Njeni vlasnici, Rut i Mark Adams, kažu da njihova 12 godina stara ljubimica može istovremeno da nadjača TV, radio šou i telefonski razgovor, zajedno, svojim predenjem.

Oni ovaj "umilni" zvuk opisuju "kao da joj se u grlu zaglavio golub".

Vlasnici dodaju da njihova mezimica gotovo neprekidno prede, čak to uspeva da radi i dok jede. Jedino vreme kada to ne radi je dok spava!

Dajana Džonson , iz organizacije za zaštitu mačaka "Northempton", koja je upoznala Smoki, ostala je šokirana onim što je čula, i izjavila je da nikada u životu nije čula ništa ni slično tome, i da je Smoki u stanju da svojim glasom potpuno "uguši" konverzaciju oko sebe.

Iz komisije Ginisove knjige rekorda su već čuli za ovaj mačji fenomen, a njihov portparol je izjavio, da ukoliko Smoki može da prede jačinom većom od 80 decibela, to će biti neverovatno otkriće, koje će je najverovatnije učiniti najbučnijom macom na svetu.

Simpatično ili nepodnošljivo...to jedino i najbolje znaju samo njeni vlasnici!

(MONDO)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Feb 22, 2011 5:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kako se vidi i zna, mačke obožavam, ali jednu ovakvu teško da bih mogla da držim pored sebe, imam utisak da bi mi iritirala nerve, a mačke mi ih inače smiruju. E pa sad, ako njeni vlasnici uživaju, neka je živa im i zdrava.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Najglasnija mačka na svetu!? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon