www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Srpkinji na Novom Zelandu nije bilo pomoći
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 24, 2011 4:19 pm    Naslov poruke: Srpkinji na Novom Zelandu nije bilo pomoći Na vrh strane Na dno strane

Lekarka Tamara Cvetanov, poreklom iz Srbije, preminula je ispod ruševina Kenterberi televizije (CTV) u novozelandskom gradu Krajstčerč, koji je u utorak pogodio zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale.

Kako piše Blic, operacija spasavanja postradalih u toj zgradi u sredu je obustavljena posle serije naknadnih potresa pošto ispod ostataka zgrade više nije bilo znakova života.

Time je tragično okončana drama koja je trajala više od 24 časa, tokom kojih se u javnosti prvo pojavila vest da je žena poreklom iz Srbije poginula u zemljotresu na Novom Zelandu, da bi potom usledila netačna informacija da je Tamara živa izvučena iz ruševina.

U domu roditelja Cvetanove, koja je rodom iz Niša, juče je vladala neizvesnost zbog događaja na Novom Zelandu.

"Čuli smo se sa Tamarinim suprugom Srećkom. Da li znate vi šta se tamo tačno događa? Zbunjuju nas kontroverzne informacije koje se pojavljuju u medijima i na Internetu", kratko je prokomentarisao Petar Garčević, Tamarin otac.

U prvih 12 sati nakon zemljotresa Cvetanova je bila u kontaktu telefonom sa suprugom Srećkom.

Međutim, kada je izgledalo da će spasioci uspeti da je izvuku, usledilo je nekoliko potresa koji su okončali akciju spasavanja.

Došlo je do sleganja ruševina uz oslobađanje ogromne količine dima, što je najverovatnije bilo fatalno po 22 ljudi koji su ostali zarobljeni, među kojima je bila i Cvetanova.

Ambasadorka Srbije u Australiji koja je nadležna i za Novi Zeland Neda Maletić rekla je za Blic da je bila šokirana, pošto je krenula za Krajstčerč da se vidi sa ženom za koju je čula da je preživela ispod ruševina.

“Nažalost, i pored svih napora ambasade i spasilaca, više nema nade. Zgrada je u očajnom stanju, u prethodnih 15 sati bilo je oko 80 naknadnih potresa, od kojih su neki bili jačine od pet stepeni Rihterove skale”, izjavila je ambasadorka Maletić.

Tamarin suprug Srećko bio je na telefonskoj vezi s njom i ostao je na mestu nesreće do četiri sata po podne po lokalnom, odnosno četiri sata juče ujutru po vremenu u Srbiji, da bi nakon gubljenja kontakta otišao da bude sa njihovo dvoje dece i pripremi ih za najgore.

Tamara sa suprugom koji je poreklom iz Makedonije, a bio je oficir Jugoslovenske narodne armije, došla je u Krajstčerč krajem 90-ih godina prošlog veka kada je većina Srba koji sada žive na Novom Zelandu stigla u tu zemlju.

U zemljotresu u Krajstčerču poginulo je najmanje 75 ljudi, a najmanje 300 osoba se vode kao nestale.

(FoNet/MONDO)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 24, 2011 11:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kada sam pročitala vijest da je izvučena živa, nadala sam se da će pobijediti smrt. Njenoj porodici moje najdublje saučešće, mada im to u ovom času malo znači. Iskreno sam žalosna zbog ove vijesti.

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 41

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 25, 2011 12:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sad sta reci osim .. moje saucesce

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Srpkinji na Novom Zelandu nije bilo pomoći Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon