:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Inspektor policijske uprave u Boru Milan M. zadobio je sinoć lake telesne povrede kada ga je prilikom obavljanja dužnosti u dvorištu jedne kuće ujeo pas rase "pit bul", saznaju mediji u policiji.
Pas je vlasništvo maloletnika D.B. (15), osumnjičenog za više krađa, a pretpostavlja se da je on psa nahuškao na policijsku patrolu.
Prema saznanjima, pas je ujeo za nogu policajca koji je do kuće u kojoj živi osumnjičeni maloletnik, došao sa patrolom sa nalogom za pretres.
Policajac je, kako smo saznali, ubio životinju pucavši u nju iz službenog pištolja u samoodbrani.
Istražni sudija Višeg suda u Zaječaru je D.B. odredio pritvor u trajanju do mesec dana.
(Beta)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Aman ljudi, šta god vi rekli, pit bulu se ne može vjerovati i tačka. Mora biti ili vezan ili imati korpu i priča gotova. Jel' sad treba čovjek koji se branio da odgovara za nepažnju vlasnika koji opasnu životinju drži bez mjera opreza? Dajte, molim cas! Volim pse, ali pit bil je jedan od pasa koje samo kad pogledaš u oči vidiš da je genetski poremećen.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
gkukolj, jesmo mi procitali istu vest?
Naravno da ce pas da brani vlasnika, ma koje rase bio, pogotovo ako mu ovaj isto naredi.. ovo se desilo u dvorishtu kuce a ne na ulici, nije pas ni za shta kriv osim za to shto je bio odan, kriv je vlasnik..
|
|
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 90
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
jado pseto pocelo i ono svasta da jede
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
Alexns, naravno da smo pročitali istu vijest, ali i ja sam napomenula da je vlasnik kriv. Čak i ako je u dvorištu puštem i bez lanca ima da nosi korpu i točka. Pit bul nije pas kojem se može vjerovati. I stojim iza toga. I uvijek ću. Preuzmi mjere kao vlasnik ako imaš i držiš jednog takvog opasnog psa, pogotovo što svi psi mrze po pravili uniforme, a poštari i policajci po nekoj svojoj dužnosti moraju da uđu u dvorište kuće. Nemam protiv pasa ništa, ali imam protiv nesavjesnih vlasnika. A ja koliko sam pročitala, maločljetnik je od 15 godina nahuškao psa na policijsku patrolu? Zašto? Jesu li to policajci nasrnuli na dječaka od 15 godina. Malo ni vijest nije opširna, ipak ponavljam; pit bulovi nisu psi koji trebaju slobodno i n+bez mjera opreza vlasnika da šetaju ni ulicom ni slobodno svojim dvorištem. I o tome ne želim više.
anchi22 je napisao/la sledeće: | Inspektor policijske uprave u Boru Milan M. zadobio je sinoć lake telesne povrede kada ga je prilikom obavljanja dužnosti u dvorištu jedne kuće ujeo pas rase "pit bul", saznaju mediji u policiji.
Pas je vlasništvo maloletnika D.B. (15), osumnjičenog za više krađa, a pretpostavlja se da je on psa nahuškao na policijsku patrolu.
Prema saznanjima, pas je ujeo za nogu policajca koji je do kuće u kojoj živi osumnjičeni maloletnik, došao sa patrolom sa nalogom za pretres.
Policajac je, kako smo saznali, ubio životinju pucavši u nju iz službenog pištolja u samoodbrani.
Istražni sudija Višeg suda u Zaječaru je D.B. odredio pritvor u trajanju do mesec dana.
(Beta) |
Jel' ima nekome nešto nejasno? Mlada bvudala od 15 godina koja je osumnjičena za pljačku, nahušga psa i to pit bula na policijsku patrolu koja sigurno nije došla bez razloga i naloga i sad treba da branim mladog idiota koji ne zna da postupa ni sa samim sobom, a kamoli sa takvom vrstom psa. Možda je čovjek trebao da pusti da ga pas zakolje, šta li? Kakac gazda, takav pas i gotovo. Njemu, maloumnom idiotu taman je trebao jedan pit bul, dajte molim vas. Pa da je na mene nasrnuo iz čista mira, trebam pustiti da me izgrize, jel', zato što ga je gazda nahuškao na moj život. Ma nemojte?
|
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |

|

|
|
Privatna svojina je privatna svojina, nema shta poshtar da trazi na istoj osim ako mu vlasnik objekta to ne dozvoli, i ako je dvorishte propisno ogradjeno moze svog psa da drzi kako god zeli ukoliko na kapiji stoji obaveshtenje "Pazi pas".. Stavljati korpu na pit bulla cak i kad je u dvorishtu je isto k'o da bodybuilder-a stavish u lance svaki put kad zavrshi trening.. jer je "genetski" opasniji od "normalnih" ljudi..
gkukolj je napisao/la sledeće: | Nemam protiv pasa ništa |
Posle procitane poslednje 2 poruke nisam stekao takav utisak..
Al' dobro, to je ocigledno jedino za shta je nasha policija sposobna, da puca.. decku u glavu jer je proshao kroz crveno, u psa jer su bili dovoljno retardirani da udju u dvorishte sa "dobrom kucom", "napadaca" u ledja(cudna tehnika napada.. obicno ljudi napadaju okrenuti licem).. da ne pominjem ubadanje nozem maloletnika u marici od strane "visoko skolovanog pripadnika interventne brigade"..
Ako cemo gledati statisticki vece su shanse da ce te apsolutno neduznog prebiti(ili ubiti) policija nego ujesti pas.. pitanje je kome tu zapravo treba korpa..
|
|
|
|
 |

|

|
|
To je tvoj utisak. Ali je moj utisak da više braniš pse od ljudi. Postoji ljudi koji nikom ništa nisu učinili, primjer je moja majka lično, koju je pas ujeo iz čista mira. Prema tome, upozorenje mora da postoji, lanac i korpa isto tako, a isto tako i kada ga vode po parkovima di se igraju djeca. Naravno da sam biše kivna na neodgovorne vlasnike pasa nego na same pse, onakvi su kakvi ih vaspitaš, a taj mi balo nije baš pouzdan ni za hrčka a kamoli pit bula. Ti zaista imaš pametne komentare koje rado čitam, ali katkad stičem utisak da uzimaš iz tuđih samo ono što tebi odgovara, ne želeći razmisliti o drugim rečenicama pre i posle. I stajem ovdje, jer mogla bih ovako nabrajati razne primjere koji ti se ne bi svidjeli. Živjela sam sa psima, ali sigurno se nisu tako ponašali i sigurno nisam bila maloumni idiot da huškam pse na sve i svakoga.
|
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |

|

|
|
Procitao sam ja svakako cele poruke, ali u obe prethodne poruke prokomentarisao sam ono shto je najvishe preovladalo, a to je da su pit bullovi po prirodi izuzetno agresivni u odnosu na ljude - shto nisu, cinjenicu da se sve ovo desilo u dvorishtu kuce, a ne u parku/ulici, opravdavanje ubistva psa samo zbog nesposobnosti policije i poredjenje ovog primera sa drugim, totalno nevezanim gde su psi napadali apsolutne prolaznike..
Ok, u neku ruku je i uredu opravdati ovo poslednje zato shto ne mozesh da dozvolish lopovu da pobegne, ali kao razlog navoditi da je pas napao zato shto je po prirodi besan je.. recimo da me jako ljuti.. ponavljam, svaki pas bi u istoj situaciji apsolutno isto uradio, ma koje rase bio.
Mislim da si ti zapravo ta koja ne moze da primeti na shta je stavljen akcanat u ovoj poruci http://www.domaci.de/viewtopic.php?p=3282569#3282569 jer "napomenuti" da je vlasnik kriv indirektno u jednoj recenici, a opljuvati ne same pse, vec rasu u vishe slozenih moze da mi kaze samo jedno..
|
|
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Psi su bolji od ljudi. Tocka.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |

|

|
|
Ne. Psi su ono što od njih i stvorimo i točka. Ako si dobar, dobar je i pas, ako si loš, loš je i pas. Ne mogu i ne želim ljudski rod trpati u isti koš sa životinjskim, jer još živim sa ljudima, kada budem živjel i prešla da živim jedino i isključivo sa psima, znat ćiu kako ću ih i na koji način vaspitavati, Očito se ne razimijemo. Ovdje moja rasprava definitivno staje, jer vidom da zaista ne slušaš niti čitaš pažljivo rečenice. Voli pse, to ti niko ne brani, ali nemaš prava tvrditi da ih ja ne poznajem i ne volim.
|
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|