Izbor za pesmu koja će predstavljati Srbiju u Dizeldorfu počinje večeras u 21 čas na RTS-u.
Emisija "Pesma za Evropu" premijerno će predstaviti numere koje je "trio Kovač" pripremio.
Pesmu "Ring, ring, ring" Kornelija Kovača izvodi bend The Breeze, numeru "Čaroban" Kristine Kovač peva mlada pevačica Nina, dok će Aleksandra Kovač sama izvesti svoju "Idemo dalje".
U emisiji će učestvovati i Nina Badrić, Dado Topić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Karolina Gočeva, Peti Element, Boris Novković, Zemlja Gruva, Tanja Banjanin, kao i glumci Miln Kalinić, Nikola Bulatović i Mina Lazarević.
Oni će uživo pevati najveće hitove porodice Kovač, uz pratnju studijskog benda i gudačkog ansambla RTS-a.
Publika će moći da vidi i kratke dokumentarne snimke o nastajanju svake od tri kandidatske pesme.
Gledaoci će izabrati numeru koja će nas predstavljati na evropskom takmičenju, i to putem SMS glasova. Sa jednog broja moguće je poslati najviše deset poruka.
Eurosong će biti održan u Dizeldorfu od 10. do 14. maja, a Srbija nastupa u prvom polufinalu.
(MONDO)
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...
Eurosong: "Čarobna" pobeda Nine Radojčić!
Vesela pesma o “čarobnom dečku” predstavljaće Srbiju na 56. Eurosongu u Dizeldorfu.
Mlada pevačica Nina Radojčić predstavljaće našu zemlju na prestižnom muzičkom takmičenju sa pesmom Kristine Kovač "Čaroban".
"Naslednica" Željka Joksimovića, Marije Šerifović, Jelene Tomašević, Marka Kona i Milana Stankovića takmičila se sa pesmom “Čaroban” protiv benda The Breeze i dobitnice MTV nagrade Aleksandre Kovač i odnela ubedljivu pobedu - čak 14.900 glasova publike!
"Nisam očekivala pobedu. Otpevala sam pesmu najbolje što sam mogla", rekla je Nina nekoliko trenutaka nakon što je proglašena za predstavnika Srbije na Eurosongu. "Ne razmišljam o nastupu na festivalu, uživam u ovom trenutku!".
"Srebro" je pripalo Aleksandri Kovač koja je za baladu "Idemo dalje" osvojila 5.994 glasova publike, a "bronza" bendu Breeze i numeri Kornelija Kovača "Ring, ring, ring" sa 4.094. glasova.
Nina - Caroban
Danica Radojčić Nina je višestruka pobednica takmičenja Dečijeg kulturnog centra "Zlatna sirena" i FADEMUS-a i pevačica benda Legal Sex Departement. Interesantno je da ju je kompozitorka Kristina Kovač "našla na YouTube kanalu", kao što je Goran Bregović prošle godine "našao" Milana Stankovića.
Studira farmaciju, ali za muziku "živi", što je i pokazala na proglašenju pobednika suzama radosnicama.
Eurosong će biti održan od 10. do 14. maja, a "čarobna Nina" će nastupiti u prvom polufinalu.
(Mondo)
_________________ "...dvoje ljudi koji su se voleli ne mogu biti prijatelji, jer se svaki susret svodi na previše tajanstvenih pogleda, da bi se prestali nadati..."
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."
voulez-vous ♧Otac Makarije♧
Godine: 41
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164
Ni za jednu... to sra*&e nisam ni gledao... Jbt, neshvatljivo da i u ovome cuci veliki monopol.... Ne bi me zacudilo da od sledece godine pa do 2050. pocne da komponuje Gos'n Miskovic a tekstove da pise Gosn Beko, posto je on onako recit.... Missim... ko je bre lud vise ovde, ko daje za pravo ovima da pisu oni pesme koji djavo.... I ko je Goran Bregovic da i on pise.... I sve to ne bi bilo tuzno da oni ne dobijaju pare za to sto rade... i to drzavne.... i ovde ko god da prodje - oni su dobri, zar ne?
_________________ Ja sam bio pogresan..... kad sam ti stavio ruku na rame...
Tamo je drzao dugo i govorio rijeci...
Ja sam bio pogresan... kad sam trazio da mi kazes... koja si strana....
Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama....
aureliano ♣ El Capitán ♠
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
Ista frizura k'o onaj Milance od prosle godine
Pop-isticna pjesmica, bas za Eurosong, no meni se ne svidja nesto posebno...
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma