:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Facebook dnevno isključi 20.000 dece sa svojih veb stranica jer su ocenjena kao premlada za pristup toj mreži, objavio je londonski list "Dejli telegraf".
Najveća svetska društvena veb mreža raspolaže, prema rečima rukovodioca Mozel Tompson koja je zadužena za privatnost korisnika, mehanizmima za otkrivanje dece koja "lažiraju" svoje godine.
Facebook dozvoljava otvaranje profila osobama sa napunjenih 13 godina. Međutim, većina dece prilikom kreiranja profila u polju za unos godine rođenja, napišu da su stariji nego što jesu.
S obzirom na to da ne postoji mogućnost da baš svi budu "provaljeni", Facebook je uveo "panik taster". Reč je o aplikaciji koja omogućava deci i tinejdžerima da prijavljuju sumnjivo ili nedolično ponašanje.
Više o tome pročitajte OVDE.
Ako imate dete koje baš insistira na Facebook profilu, ponudite mu Togetherville - soc-net sajt za decu.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Te bi mjere trebalo podržati, svakako. Ako ne još i pooštriti. Zaista tako mislim.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|