:: |
| Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Dvanaestogodišnjak iz Velike Britanije u čijoj je školi zabranjeno nošenje šortseva, u znak protesta obukao suknju i pozvao ostale dečake da mu pomognu u borbi protiv diskriminacije
Odeven u crnu suknju Kris Vajthed se obratio đacima okupljenim pred početak nastave požalio na "diskriminaciju" dečaka, piše "The Telegraph".
"Devojčice leti smeju da nose suknje, ali dečaci ne mogu da nose šortseve. Mislimo da to predstavlja diskriminaciju dečaka", krekao je Vajthed i obećao da će suknju nositi svakog dana dok se pravilo odevanja ne izmeni.
Dečak je iz škole krenuo u pratnji desetak drugova koji su nosili transparente. "Veoma sam ponosna", kazala je njegova majka Liz Vajthed, koja je sinu čestitala što brani "svoja uverenja".
Direktor škole Robert Kembel ne planira da menja propise jer kaže da su u skladu sa pravilima u drugim obrazovnim ustanovama u Engleskoj.
(MONDO)
|
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Čudno da konzervativni Englezi odjednom izmene pravilo. Uvek su jakne i kratke pantalone (skoro ko špilhozne) bili klasična uniforma britanskih đaka.
Pametan momak. Za suknje ništa nisu rekli.
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Potpuno se slažem sa dječakom!
Svaka čast, ima dobar argument!
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|