www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Preživeo 96 minuta bez otkucaja srca
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 19, 2011 5:07 pm    Naslov poruke: Preživeo 96 minuta bez otkucaja srca Na vrh strane Na dno strane

Amerikanac Hauard Snicer preživeo je bez ikakvog otkucaja srca 96 minuta nakon srčanog napada, objavio je sajt Huffington Post.

Nakon doživljenog srčanog napada pri izlasku iz jedne od poslastičarnica u Minesoti, posle koga je brzo zbrinut, Snicer je morao da primi 12 elektro šokova i određene lekove protiv aritmije, kao i da prođe sat i po vremena reanimacije u klinici "Majo", pre nego što je njegovo srce ponovo počelo da kuca nakon ukupno 96 minuta.

Obično se prekida preduzimanje bilo kakvih mera ukoliko otkucaji srca ne mogu da se povrate nakon 45 minuta.

Ovoga puta su, međutim, analize pokazale da je vazduh koji je Snicer izdahnuo iz pluća sadržao dovoljnu količinu ugljendioksida za održavanje u životu, što je bio dokaz su njegovi organi natapani krvlju sa kiseonikom.
Lekari su na taj način znali da reanimacija funkcioniše, što se potom i potvrdilo.

Snicer je potom deset dana ostao u bolnici kako bi se oporavio, a zatim je pušten kući bez ikakvog neurološkog problema nakon dosad najdužeg zabeleženog perioda preživljavanja bez otkucaja srca, piše Huffington Post.

(Tanjug)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 20, 2011 9:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

I ko kaže da se čovjek ne može dva puta roditi! Ma, neka je njemu sa srećom taj poklonjeni život.

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 20, 2011 1:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Shocked znas kad cu u ovo povjerovati... Rolling Eyes
Meni se cini da sam negdje procitao a i nesto znam i bez citanja- da nakon nekih tridesetak minuta...
bez rada srca i mozak otkazuje...jer nema tog udaha i izdaha koji moze..
da hrani mozak kiseonikom 90 minuta... Wink tako je bilo do sada...Shocked
I ne vidim razlog zbog kojeg je neko odlucio da 90 minuta nekom ko je mrtav 90 minuta
daje elektro sokove... tih 90 minuta Rolling Eyes jer neko ko je ziv ne moze da zivi duze od dva minuta bez kiseonika...koliko god da ga se nadise...pre nego prestane da dise...
No cuda postoje...kad je i isus mogo da ozivi nakon ko zna koliko sati
bez elektro sokova - sto i ovaj ne bi mogao... da ozivi uz elektro sokove...Neutral
Ovakvi slucajevi me navode da posumnjam u neke biblijske teorije... Mr. Green
i postojanje boga.... Shocked Laughing Laughing Laughing

love is all you need
......

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 20, 2011 3:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

kol'ko ja znam trajna oshtecenja na mozgu ostaju posle 4 minuta od prestanka rada srca Shocked
shto moze da znaci samo 2 stvari:
ili lazu - ili ne koristi mozak uopshte Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 20, 2011 8:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kod nas na jednoj rijeci pre jedno 7-8 godina je jedan mladic ispao iz camca u brzak..
i nije imao kacigu i zveknuo je u kamen...i voda ga je podvukla pod stijenu...
nakon nekih 10 minuta su ga izvadili ronioci iz vatrogasne jedinice i iz spec.jedince policije...i reanimacijom je vracen u zivot...ziv i zdrav je i dan danas...
Eto sreca je sto se to desilo kad su bili prisutni i spasioci i ljekari na toj manifestaciji...
Ja sam bas pricao u to vreme s nekim ljudima koji su bili tu prisutni - na ovu temu...
I sreca je sto je voda bila hladna a desilo bi se to sto ti kazes za ostecenje mozga...
Neutral
No ipak iako ima mnogo raznih slucajeva....u kojima su pod cudnim okolnostima uspjeli,
da vrate nesrecnike u zivot...sumnjam...da je to moguce nakon 90 minuta... Neutral
ili mu stvarno ne treba mozak ili ga uopste nema... Rolling Eyes

love is all you need
......

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 20, 2011 8:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tko zna sta serviraju u toj 'poslasticarnici u Minesoti' Mr. Green pa covjek prezivi s mozgom sat i pol bez O2. Smile

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Preživeo 96 minuta bez otkucaja srca Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon