www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sedenje je "opasno po zdravlje"
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 19, 2011 5:25 pm    Naslov poruke: Sedenje je "opasno po zdravlje" Na vrh strane Na dno strane

Ako vaš posao podrazumeva višečasovno sedenje, obavezno pravite više pauza u toku dana tokom kojih ćete se malo prošetati.

Osobe koje provode više od šest sati dnevno sedeći imaju stopu smrtnosti veću za 20 odsto od onih koje sedeći provode samo tri sata, pokazali su rezultati istraživanja koje je sprovelo Američko udruženje za rak.

To znači da bi "sedeći" posao mogao da bude opasniji po zdravlje nego što se mislilo, a opasnost se, kako ističu naučnici, povećava ukoliko se sedi više od šest sati dnevno i ne praktikuje nikakva fizička aktivnost, preneli su francuski mediji.

Australijsko istraživanje objavljeno u "Žurnalu epidemiologije" je, istovremeno, pokazalo da su osobe koje se bave poslom koji zahteva kontinuirano sedenje tokom više od deset godina izložene duplo većoj opasnosti od ostalih da obole od raka debelog creva.

Naučnici ističu da se radi o nanetim "štetama" koje se ne mogu popraviti ni zdravim načinom ishrane, ni fizičkom aktivnošću.

Oni zato preporučuju da se na radnom mestu povremeno ustaje i pravi pauza tokom koje se treba malo prošetati.

(Tanjug)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 20, 2011 9:39 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da dugotrajno sjedenje nije zdravo ni prisički ni fizički, kao ni dugotrajno stajanje. Na žalost, nismo svi u prilici da protegnemo noge, a onima koji rade po tržnim centrima ili trgovinama,koji su sada u većem vlasništvu privatnika koji bi najradije da Sunce nikako i ne zalazi, to pravo je maksimalno uskraćeno. I zato bi svako od nas, makar poslije posla, trebao da izdvoji dio vrmena za fiziči rad ili laganu šetnju. Dobro sam na vlastitom tijelu osjetila sve posljedice polova kojima sam se bavila i sada se donekle trudim, ne redovno, doduše, da nadoknadim propušteno u toku 8 sati koliko sam vezana za "sjedeći" posao.

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 20, 2011 8:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja cim osjetim da postaje opasno...ja odma legnem...malo...
pa onda poslije opet malo sjednem i tako...to... Laughing Laughing Laughing Laughing
ja sam se u zivozu nastojao i nahodao za tri naredna zivota...tako da mi ne pada napamet,
da stojim ili hodam bezveze ili needaj boze trcim.... Rolling Eyes
I Uglavnom sad samo sjedim ili lezim ili setam polako i ne radim nista tesko
da se ne bi slucajno umorio... Wink jer se puno naljutim - kad se umorim bezveze... Evil or Very Mad
i onda se svasta moze desiti... Neutral onom ko me pita jesi se umorio Mr. Green
kome se seta nek seta - kad je lud ...a ne mene da nagovara...da ja hodam bezveze Rolling Eyes

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Sedenje je "opasno po zdravlje" Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon