www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Policijski čas za mačke
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 45

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 11, 2011 10:07 pm    Naslov poruke: Policijski čas za mačke Na vrh strane Na dno strane

Vlasnici mačaka neće smeti svoje ljubimce da puštaju napolje od sumraka do svitanja, kako ne bi ubijale manje australijske torbare kao što su oposumi.
Odluka je doneta nakon što je sin zamenika gradonačelnika Sidneja spasio jednog oposuma i njegovo mladunče od jedne mačke, prenosi Rojters.
Prošle godine je u Sidneju zabeleženo 564 slučaja napada mačaka na ove noćne životinje.
“Mala je stvar tražiti od ljudi da drže mačke u stanovima, što puno znači za zaštitu divljih životinja. Na kraju krajeva te životinje su ovde živele pre nas, mi smo doneli domaće životinje i zato smo mi odgovorni za njihovu kontrolu”, rekao je zamenik gradonačelnika.
Vlasti ne mogu striktno sprovesti ovu zabranu noćnih izlazaka mačkama, ali će zato slati pamflete sa porukama vlasnicima sa zahtevima da drže svoje ljubimce uveče u svojim domovima, da obrate pažnju na njih i tokom dana, kao i da zakače zvončiće na njihove ogrlice.
Iako i psi napadaju oposume, za njih zabrana neće važiti, jer, kako kaže zamenik gradonačelnika, “psi ne uspevaju često da ih uhvate, jer se ne penju po drveću”.

Izvor: Blic

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 13, 2011 7:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Odluka je doneta nakon što je sin zamenika gradonačelnika Sidneja spasio jednog oposuma i njegovo mladunče od jedne mačke, prenosi Rojters.

A da nije bio u pitanju sin zamjenika gradonačelnika?!
Dajte, molim vas, pustite životinje i bavite se nekim drugim stvarima. Prirodna selekcija je prirodna selekcija i nagon je nagon. Sve bi da mijenjate i kontrolišete!

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 13, 2011 9:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ih..sad....prirodni nagon... Rolling Eyes pa i pit bulovi i njemacki ovcari imaju prirodni nagon...
da rastgaju macke...pa se to ne svidja vlasnicima macaka...
pa tuze vlasnike pasa...i sud takve pse proglasi opasnim ...zbog prirodnog nagona...Wink

Ako je zivotinja divlja i nema vlasnika... kao ti oposumi...
koji izlaze po noci da bi sebe i svoje mladunce prehranili, ne treba dozvoliti,
debelim i uhranjenim kucnim ljubimcima (koji nemaju nikakvu potrebu da ubijaju.)..
da ih love i sakate... Wink i unistavaju jednu zivotinjsku vrstu.. koja igra jako veliku ulogu u zivom svetu...

Macke su bezobrazne...lukave i podle zivotinje...kojima nista nije "sveto"...
Ne postuju ni onog ko ih hrani i njeguje ...a kamoli neke druge stvorove... Mr. Green
Ja volim sve zivotinje...ali kucne macke su mi pri dnu te tabele... Wink
Mada mi je i njh zao, kad vidim da ih neki cudni ljudi ...cijeli zivot drze zatvorene u stanu... Evil or Very Mad
I kazu kako vole svoje macke... Evil or Very Mad Macka je nocna zivuljka...i mora da se krece i hrani nocu...

Covjek je macku pripitomio zbog toga da love glodare koji su unistavali ljetinu i prenosili bolescuge...
A sad zasto je covjek , koji se odlucio na zivot u gradskim blagodetima ..
odlucio da jednu takvu zivotinju...strpa u cetiri zida...to ne znam...I zato se desavaju stvari kao...
nestanak papagaja...kunica...zecica i ostalih zivuljki koje ljudi drze ljeti na balkonima ... Wink
Ili ih takvi likovi puste napolje...istjeraju ih, ostave...i onda se desavaju
ubistva - vrapcica , golubova, lastavica i ostalih pticica... Evil or Very Mad
koje ne mogu da se slobodno krecu od tih krznenih gadura...
Srecom pa te mackurine ne mogu da narastu velike...inace, svasta bi bilo...
Koliko su proklete, gladne i halapljive... Mr. Green

love is all you need
......

gkukolj
-tončica-palončica-

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 13, 2011 12:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Macke su bezobrazne...lukave i podle zivotinje...kojima nista nije "sveto"...
Ne postuju ni onog ko ih hrani i njeguje ...a kamoli neke druge stvorove...
Ja volim sve zivotinje...ali kucne macke su mi pri dnu te tabele...
Mada mi je i njh zao, kad vidim da ih neki cudni ljudi ...cijeli zivot drze zatvorene u stanu...
I kazu kako vole svoje macke... Macka je nocna zivuljka...i mora da se krece i hrani nocu...

Koliko god cijenila tvoje mišljenje, sa ovim zaista ne mogu da se složim. Živjela sam sa mačkama i sa psima i nisam primjetila da su bezobrazne, da su onakve kakve si ih ti i ne samo ti, nego mnogi drugi opisao. Čovjek koji ne živi sa njima, ne može da ih shvati. Nisam ih ni ja voljela ranije, nisam ih shvatala, za mene su psi bili svetinja, ali sam naučila da je mačka jedno izuzetno stvorenje i sa karakterom koji je malo kome jasan. A razloga što govorim ovake je i previše za ovu temu na vijestima.
A uostalom koliko ja znam oposum i nije domaća životinja. Mačke traže poštovanje i one biraju gazdu, a to nema nikakve veze sa hranom, vejruj, jer sam imala mačka koji je dolazi kod mene ne zbog hrane, gotovo nikad nije ni jeo ono što sam mu davala, želio je samo biti u mom društvu i pratio me je poput psa. Shvatam da ih ne voliš, to je tvoje mišljenje i izbor, samo mislim da se nisi potrudio da ih dovoljno shvatiš. One su zaista posebne životinje. I nisu proklete niti podle. Podli smo i prokleti samo mi ljudi.

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 13, 2011 2:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

to nije samo moje misljenje...to je misljenje ljudi koju se bave "psihologijom tih zivotinja"
probaj macku da ne hranis nesto posebno dobro... jedno sedam dana...
a zamoli nekog komsiju da je hrani...slaninom i piletinom...Mr. Green
pa ces vidjeti...kakav karakter ima macka... Wink
prestace da ti dolazi na vrata...a otici ce da mjauce pred komsijska vrata...
ide tamo gdje joj je bolje...to joj je urodjeno..

cuj nisam se potrudio da ih svatim...to sam ja sve vidio svojim ocima...
to me i povelo da istrazim neke stvari o njima...
macke su podle i podmukle zivotinje...licemjerne su...i brinu samo za sebe...
i uvijek su gladne... Laughing Laughing Laughing sto znaci da su prokletinje... Wink

love is all you need
......

gkukolj
-tončica-palončica-

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 13, 2011 2:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
to je misljenje ljudi koju se bave "psihologijom tih zivotinja"

Da...naročito vjerujem ljudima koji se bave psihologijom životinja. Mnogo puta su porekli sva svoja istraživanja i pokazala da nisu u pravu.
Drugo,ako si ti imao loše iskustvo sa mačkama, ja nisam, i da li je ja hranila kvalitetno ili ne, a komšija joj davao sve, ona se vraćala meni. Prema tome, to što govoriš i što govore "psiholozi mačiji" nije i relevantno i ne odnosi se na cjelokupni mačiji rod. Nisam kriva što me životinje vole i bez hrane. I komšijski pas je kod mene bio više nego kog onog ko ga je hranio, prema tome... u pitanju je osjećaj u njima da ih voliš, da imaš nešto što one prihvataju i bez tog da ih hraniš.
Mačke nisu uvijek gladne i to sam se uvjerila. Hranila je nju komšinica i više nego ja, ali je ona pred mojim vratima mjaukala i ulazila u moju sobu da se mazi i dabude pored mene. da je takva kakvom je opisueš ne bi mrdnula ispred njenim vrata.
Ja nisam nikakav psiholog, ja sam samo obično biće sa nečim u sebi što životinje bezrezervno vole. I sad trebam biti manje vrijedna od istih tih učenih ljudi? Ne vidim sebe takvu i nikad neću prihvatiti mačku kao prezrenu i podlu životinju. I to je moja konačna i završna riječ.

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 13, 2011 3:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Izvini ..ali nije to tako kako ti kazes....

ti pricas o jedinki a ja govorim generalno...o zivotinjskoj vrsti znanoj kao - domaca maca...
jedno je voljeti zivotinju i iz ljubavi pricati o njoj...bez sagledanih cinjenica...
ti njoj oprostis sve njene podlosti i sva licemjerstva jer je volis...

a sasvim drugo je to sve posmatrati sa strane...biti neutralan...kao ja...
jedva sam ja rastjerao komsijske macke...vlasnici njih zovnu po imenima...
a ja namjerno izadjem sa pancetom i sardinom...i samo kazem ...mac - mac...
deset ih se odma stvori... Wink
moze vlasnik da je zove koliko oce... Wink
dodje on da je odnese... Wink ona hoce da ga ogrebe...Laughing Laughing Laughing
i samo se meni mota oko nogu oblizuje se i frkce... Wink i tako su se mnoge navadile...Rolling Eyes
na kraju sam morao posuditi pit bullai sar planinca... Neutral da ih rastjera od mene... Wink
znaci ja licemjernije i podlije zivotinje nisam vidio... Shocked
to se uvlaci i umiljava da je to strasno....samo da izvuce neki zalogaj... Rolling Eyes
macke su ti sponzoruse u zivotinjskom carstvu... Wink

love is all you need
......

gkukolj
-tončica-palončica-

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 13, 2011 10:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mačke nisu sponzoruše i tvoje mišljenje o njima je potpuno iskrivljeno. Možda si preskočio dio u kojima sam napomenula ih nisam voljela dok ih nisam upoznala, bila sam privrženija tri puta više psima. Ne voliš mačke i to je samo tvoje individualno mišljenje o njima i loše iskustvo. Ja ih volim i proučavala sam ih mnogo godina da kako bih dokazala i uvjerila se u suprotno. Budi siguran da nisi proveo toliko vremena koliko sam ja i ne možeš me uvjeriti osim u to da ih jednostavno ne voliš. To je istina. A ne ono što o njima govoriš. Da, ja ih volim, ali samim tim nisam pristrana, jer sam se uvjerila da su mnogo bolje, iskrenije i pametnije od mnogih pasa. Čak i vjernije. Sagledala sam ja sve činjenice i ne govorim iz ljubavi nego iz posmatranja mačaka.

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 14, 2011 12:04 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće:
Izvini ..ali nije to tako kako ti kazes....

ti pricas o jedinki a ja govorim generalno...o zivotinjskoj vrsti znanoj kao - domaca maca...
jedno je voljeti zivotinju i iz ljubavi pricati o njoj...bez sagledanih cinjenica...
ti njoj oprostis sve njene podlosti i sva licemjerstva jer je volis...

a sasvim drugo je to sve posmatrati sa strane...biti neutralan...kao ja...
jedva sam ja rastjerao komsijske macke...vlasnici njih zovnu po imenima...
a ja namjerno izadjem sa pancetom i sardinom...i samo kazem ...mac - mac...
deset ih se odma stvori... Wink
moze vlasnik da je zove koliko oce... Wink
dodje on da je odnese... Wink ona hoce da ga ogrebe...Laughing Laughing Laughing
i samo se meni mota oko nogu oblizuje se i frkce... Wink i tako su se mnoge navadile...Rolling Eyes
na kraju sam morao posuditi pit bullai sar planinca... Neutral da ih rastjera od mene... Wink
znaci ja licemjernije i podlije zivotinje nisam vidio... Shocked
to se uvlaci i umiljava da je to strasno....samo da izvuce neki zalogaj... Rolling Eyes
macke su ti sponzoruse u zivotinjskom carstvu... Wink

apsolutno tacno.. mozesh ih prebiti jedva zive da ostanu, al' baci im ribu i ima da dotrce samo tako..

The tears of a clown make the whole world laugh.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Policijski čas za mačke Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon