www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Televizija vam može doći glave
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 15, 2011 4:16 pm    Naslov poruke: Televizija vam može doći glave Na vrh strane Na dno strane

Osobe koje svakog dana provedu više od dva sata gledajući televiziju izložene su povišenom riziku od smrti pre 65. godine, pokazuje najnovije istraživanje američkih stručnjaka.

Stručnjaci sa Harvarda došli su do zaključka da ljudi koji svakog dana provedu dva sata ispred televizora imaju za 13 odsto veće šanse da umru pre 65. godine i to mahom od stanja koja su posledica dijabetesa ili zbog srčanih problema.

Televizija narušava zdravlje na dva načina: prvi je fizička nepokretnost, a drugi je konzumiranje brze hrane za vreme gledanja televizije.

Evropljani provode u proseku tri sata dnevno gledajući TV, Australijanci četiri, a Amerikanci čak pet sati.

Dvojica naučnika Andras Grontved i Frank Hu su, posle osam studija koje su uključivale stotine hiljada ljudi od 1970. do 2011. godine, došli do zaključka da je gledanje televizije "učestalo i izaziva 'sedelačko' ponašanje" u zapadnom društvu.

Oni su otkrili da dva sata gledanja televizije dnevno može da u 20 odsto slučajeva prouzrokuje dijabetes tipa 2, a šansu za srčana oboljenja ima 15 procenata ljudi.

"Poruka je jednostavna. Smanjeno gledanje televizije može značajno umanjiti rizik od dijabetesa tipa 2, srčanih oboljenja i prevremene smrti", rekao je nutricionista Frank Hu.

''Mi treba da radimo na povećanju nivoa fizičke aktivnosti, smanjenju dokoličkog ponašanja, a naročito smanjenju gledanja televizije'', dodao je on.

(Tanjug)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 17, 2011 8:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Onda sam ja već mrtva. Samo to još ne znam. Shocked

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Televizija vam može doći glave Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon