:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Obuća sa visokom štiklom je ženstvena i seksi, ali i opasna. Naime, žene koje konstantno nose visoke potpetice rizikuju da obole od artritisa, upozoravaju stručnjaci.
Britansko udruženje ortopeda ukazalo je da četvrtina žena nosi visoke potpetice svaki dan, često što može dovesti do zdravstvenih tegoba.
Visoke štikle negativno utiču na držanje tela, stavljajući veći pritisak na stopala, kolena i zglobove i to može prouzrokovati probleme na hrskavici i dovesti do napada osteoartritisa, upozoravaju stručnjaci.
Oko osam miliona ljudi u Velikoj Britaniji već pati od artritisa, koji prouzrokuje bol i ukočenost zglobova, a 60 odsto ljudi koji pate od posledica nošenja loše obuće su žene.
''Biranjem odgovarajuće obuće može se umanjiti stres koji trpe noge i zglobovi tokom svakodnevnih aktivnosti i pomoći da se umanji rizik od povrede zglobova'', rekao je stručnjak za artritis Entoni Redmond.
''Za dnevnu obuću preporučljiva je cipela sa okruglim vrhom i štiklom ne višom od 2 do 3 centimetra sa pendžetiranom petom, kako bi umanjila pritisak na zglobove'', objasnio je on.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Citat: | Britansko udruženje ortopeda |
Mogu da pričaju šta hoće, ja iz štikle ne izlazim i ne pripadam nikakvim britancima. I nemam i neću imati artritis, jer se nismo miješali sa rodbinom!
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|