www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Preminuo muzičar Milan Delčić-Delča
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 25, 2011 4:55 pm    Naslov poruke: Preminuo muzičar Milan Delčić-Delča Na vrh strane Na dno strane

Muzičar, nekadašnji pevač i frontmen grupe "U škripcu" preminuo u Beogradu u 51. godini posle nekoliko godina borbe sa rakom, javila je Televizija Avala.

Vest o smrti beogradskoj televiziji potvrdili su nekadašnji članovi grupe "U škripcu".

Delča je najpoznatiji po muzičkom radu, pre svega sa grupom "U škripcu", koja je ranih 80-ih godina prošlog veka imala nekoliko velikih hitova, poput: "Siđi do reke", "Nove godine", "O je", "Izgleda da mi smo sami"...

Objavio je devet albuma - pet sa grupom "U škripcu" ("Godine ljubavi", "O je", "Nove godine", "Budimo zajedno", "Izgleda da mi smo sami" i četiri kao samostalni autor, odnosno sa grupom "Delča i Sklekovi" ("Delča & sklekovi", "S jezikom u usta", "Krenuo sam davno, ne sećam se gde" i kompilacija najvećih hitova).

Pre pet godina, koncertom u Domu omladine obeležio je više od 20 godina bavljena muzikom.

Po obrazovanju je bio dramaturg, ali mu je nejvaće ljubav bila muzika.

Autor je i nekoliko pozorišnih predstava - "Hari ne putuje vozom", "Kraljevo blago", "U podrumu" i
"Hardcore Transseks one Man Show" koja je 1992. igrana na Bitefu. Drama je 2000. godine prerađena u roman "Doktor Maksimilijan Mrmor i njegovi pacijenti".

Prošle godine imao je i svoju prvu samostalnu izložbu fotografija "Manhattan from Brooklyn" (fotografije nastale u jesen, koje dočaravaju Menhetn tokom kišnih i oblačnih večeri).

PESMA "SIĐI DO REKE"

"IZGLEDA DA MI SMO SAMI"

"NOVE GODINE"

(MONDO - foto: Kurir)

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 25, 2011 7:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Delča.
Voljela sam nekad "U škripcu" i to je bila muzika moje mladosti.
Iskreno mi je žao tog čovjeka i iskreno saučešće njegovim najbližima.

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 25, 2011 7:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pocivaj u miru, Milane.

Bio sam fan "U Skripcu" od pocetka...

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 26, 2011 11:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Večnaja pamjat. Sad
I hvala ti puno za pesmu "Nove godine" - himnu svih Novih godina. Sad

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 26, 2011 11:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Steta dobrih ljudi uvek ,RIP

voulez-vous
♧Otac Makarije♧
<b>♧Otac Makarije♧</b>

Godine: 42

Datum registracije: 09 Sep 2007

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 27, 2011 1:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

R.I.P.
Bzvz.... kada neko nas ode koji je dao toliko pozitivne muzike, ni stoti deo se ne oglasi kao kad ode neko tudj... Valjda su nam uvek drugi neki preci.... Neka mu je laka zemlja

Postoje pravila igre... ti znas da ne mozes sama....

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 27, 2011 5:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zbogom Delča

Sa suzama u očima, knedlom u grlu i ponosnom u glasu, prijatelji Milana Delčića Delče na komemoraciji održanoj danas u Domu omladine, govorili o liku i delu muzičara, novinara i dramaturga koji je preminuo nakon duge i teške bolesti.

Porodica je nemo sedela u prvom redu, suze su tekle same, dok su se ispred platna sa njegovom slikom i buketom belih ruža smenjivali Vasa, Vule, Miloš, Saša... Delčini prijatelji iz benda U škripcu i ljudi sa kojima se družio i delio sve lepe trenutke u svom životu.

"Prvi put smo ovde svi bez njega... To nije normalno... On je tu, negde, sigurno. O njemu je nemoguće govoriti kao o pevaču, piscu... on je jednostavno Delča, uvek vedar i nasmejan. Neko ko je društvo tražio samo kada je imao nešto lepo da podeli, a ružne stvari je čuvao za sebe", nadovezivali su rečenice Delčini drugari Zoran Vulović Vule, Aleksandar Vasiljević Vasa, Miloš Obrenović sa kojima je započeo karijeru muzičara.

Otkrili su da su tek nedavno saznali da je bolestan, iako je već sedam godina bolovao, ali njegov duh nikad nije posustajao...

"Pre tačno deset dana poslao mi je mejl sa novom pesmom 'Sve je dobro'... Planirali smo da snimamo i spot... ", rekao je Zoran Vulović Vule i predložio osnivanje fondaciju za pomoć obolelima od leukemije i da svake godine bude organizovan koncert Delči u čast jer je otišao jedan od najboljih.

Delčin prijatelj iz studentskih dana Saša Radijević jedva je uspeo da zadrži suze dok je napravio kratak presek karijere Milana Delčića.

"Nove godine će nas od sada uvek podsećati na tebe, ti si otišao ali one dolaze 'u pravi čas, za nas'".

Sahrana će biti održana u četvrtak na na Novom groblju u Beogradu.

Rodom iz Kruševca, Delčić se na muzičkoj sceni pojavio početkom osamdesetih godina sa grupom U škripcu koja je za kratko vreme postala popularna u čitavoj bivšoj Jugoslaviji.

Bend su, uz Delču, činili i klavijaturista Zoran Vulović Vule, Aleksandar Vasiljević Vasa, Aleksandar Lukić Luka i Miloš Obrenović.

Prve snimke, pesme "Proleće" i "Pamflex dom" objavili su na albumu "ARA" 1981. koji je okupio sastave druge generacije beogradskog novog talasa.

Godinu dana kasnije, U škripcu izdaje debi album "Godine ljubavi". Međutim, pravi uspeh dolazi sa albumom "O je!" koji su snimili 1983. za "Jugoton". Decembra 1983, za novogodišnje praznike izdaju mini LP "Nove godine".

Bend se gasi 1987. godine po objavljivanju albuma "U škripcu". Ponovo se okupljaju 1989, da bi 1990. izdali ploču "Izgleda da mi smo sami".

Početkom rata prekidaju redovan rad, a Delča nastavlja solo karijeru tokom koje je snimio nekoliko zapaženih albuma - "Delča i sklekovi", "S jezikom u usta".

Delčić je bio diplomirani dramaturg, a napisao je i režirao "Lepe, čiste, dobre" u omnibusu "Beogradske priče", a radio je kao dramaturg za TV seriju "Dome, slatki dome".

Bio je scenarista serije televizije Beograd "U ime zakona" (1991) i koscenarista televizijskog filma "Ne skreći sa staze" (2003). Pojavio se i na filmovima "Slatko od snova" (1994) i "Crveni kamion sive boje" (2004), kao i u seriji "Otvorena vrata" (1994-1995).

(MONDO)

anchi22

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 28, 2011 7:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sahranjen Milan Delčić Delča

Muzičar, konceptualni umetnik, novinar i dramaturg Milan Delčić-Delča (1960-2011) kremiran je danas na Novom groblju u Beogradu, posle opela kome su prisustvovali članovi porodice i veliki broj njegovih prijatelja i kolega.

Od Delčića su se oprostili, između ostalih, Zoran Kostić Cane iz grupe "Partibrejkers", Toni Montano, Zvonimir Đukuć Đule, frontmen grupe "Van Gog", kompozitor Saša Dragić, Milić Vukašinović, Ognjen Radivojević, voditelj Zoran Kesić, Zdenko Kolar, rok kritičar Petar Janjatović i drugi.

Delčić je preminuo 24. jula, u 51. godini, posle duge i teške bolesti.

Ostaće upamćen kao jedan od najupečatljivijih glasova jugoslovenske i srpske muzičke scene, što je zabeleženo i u hitovima grupe "U škripcu" - "Siđi do reke", "Beograd spava", "Nove godine", "Koliko imaš godina", "Ako ti kažem".

Na muzičkoj sceni pojavio se osamdesetih godina sa pop grupom U škripcu, a po raspadu benda, započeo je samostalnu karijeru i sa pratećim bendom Sklekovi snimio albume "Delča i sklekovi" (1994), "S' jezikom u usta" (1994) i "Krenuo sam davno, ne sećam se gde" (2003).

U 30 godina dugoj svestranoj karijeri ostavio je trag i na pozorišnoj sceni sa komadima "Hari ne putuje vozom", "Kraljevo blago". Napisao je scenario za televizijske serije "U ime zakona" i "Dome slatki dome" i glumio u seriji "Otvorena vrata", filmovima "Slatko od snova" i "Sivi kamion crvene boje".

Posle višegodišnje samostalne karijere, Delčić je 10. marta 2006. u Domu omladine Beograda upriličio poseban koncert, gde su mu se pridružili članovi grupe "U škripcu". Snimak 18 pesama sa tog koncerta objavljen je 2008, što je poslednje Delčićevo diskografsko delo.

Njegovi prijatelji sećaće ga se kao "večitog mladića iz predgrađa, punog originalnosti i zaraznog humora", vesele osobe, koja je zračila entuzijazmom i pozitivnom energijom.

(Tanjug)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Preminuo muzičar Milan Delčić-Delča Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon